HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Németország-Magyarország 28:24

2008.01.19. 23:40 promontor

Ez van, a németek jobbak. Szerintem kihoztuk a meccsből amit kellett, kicsit megcibáltuk az oroszlán bajszát. Nem hagytuk őket kiengedni, végig keményen meg kellett dolgozniuk a győzelemért. Összevetve a csütörtöki meccsel, talán kevesebb volt ma nálunk a kiemelkedő teljesítmény, de mondjuk ez szerintem azért is volt, mert jobb ellenféllel kerültünk szembe: mindenki annyira tud játszani, amennyire hagyják, hát minket ennyire hagytak ma. Egyfelől szépen helytálltunk, másfelől azért elég biztosan nyertek a németek, és az is látszott, ők jobbak nálunk.

Ugyanakkor, ha ezt a szintet hozza a csapat, akkor Belorusszia nem lehet gond. Talán van annyira érett ez a társaság, hogy nem bízza el magát. Reméljük.

Nézzünk egy kicsit előre: ugye nekünk egy eléggé cseppfolyós célunk van, az olimpiai kvalifikácós remények életben tartása. Ez azért cseppfolyós, mert nem fix helyezés kell hozzá, hanem a hasonló cipőben jaró (azaz a kvalifikációs tornán való részvételt még nem kiharcoló) válogatottak közül kéne az első kettőben benne lenni. Ez ugye jelentheti azt is, hogy ezüstérmesnek kell lenni, de elég lehet akár egy 7-8. hely körüli szereplés, mondjuk mindkét szcenárió elég szélsőséges. Igazából első körben az lenne a lényeg, hogy a saját középdöntő csoportunkból a többi jelölt előtt végezzünk, ez (feltéve, hogy a szlovákok papírforma szerint kiesnek) a svédek és az izlandiak legyőzését, illetve megelőzését jelentené. A többi már attól is függ, hanyadikak leszünk a csoportban (a két rivális legyőzése a 3. helyet jelentené a németek és a franciák mögött) és a másik csoport hogyan alakul, úgyhogy ezt még korai lenne számolni. Mindenesetre eddig két pontunk van, ha a két északi ellenfelet legyőzzük, akkor őket valószínűleg meg is előzzük, hacsak valamelyikük nem csinál csodát a favorit franciák és németek ellen, ez azért nem valószínű. Persze ehhez meg kell verni az északiakat, ami lehetséges, de egyáltalán nem biztos, és semmiképp sem sétagalopp.

Meglátjuk. Egyelőre hajrá a beloruszok ellen!

Szólj hozzá!

Címkék: sport németország kézilabda olimpia eb férfi kézilabda skaliczky lászló latolgatok férfi kézilabda eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr36303896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása