HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Blue cheese

2008.12.07. 23:39 promontor

kézilabdaIgazán nem tudom, minek galivúdi thrillereket nézni, amikor lehet női kézilabdát is. Itt volt pl. ez a ma esti meccs a gallok ellen. Ugyan csoportmeccs volt, de gyakorlatilag kieséses rendszerben játszottunk: vagy mi, vagy a franciák. Ez amúgy nem sok jót igért az elmúlt pár évet tekintve, ld. pl. a 2003-as vb-döntőt, az athéni olimpia negyeddöntőjét, vagy mondjuk a tavalyi vb helyosztóját, ezek mind.mind igen fájdalmas vereségek voltak, amelyeket a gall tyúkoktól szenvedtünk el. Ráadásul vannak komoly hiányzóink, Ferling, illetve különösen Tóth Timea nagyon hiányzik, ahogy ez pl. a románok ellen látszott is. Ugyanakkor a fanciáknál is új csapat épülget, tehát egyáltalán nem tűntek verhetetlennek.

Végül meg is vertük őket, de azért a lányok gondoskodtak az izgalomról: leginkább azt az elvet követték, hogy a félidők kezdetén hagytuk az ellent elmenni: nehogy már a szurkolók azt higgyék, sima meccs lesz. Aztán persze amikor már mérgesen kezdtem legyintgetni, akkor elkezdték szépen ledolgozni a hátrányt, sőt, át is vették a vezetést. Akár már a félidőben mehettünk volna több góllal, de az nem lett volna jó, mert még a végén nyugodtan mehettünk volna vécére a szünetben, úgyhogy hagyták feljönni a gallokat. A második félidő hasonlóan zajlott (elején alvás, aztán kapaszkodás), de szerencsére - és ellentétben a korábbi évek fájdalmas vereségeivel - ezúttal a végén nem hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból.

Ezzel persze csak az eb első szakaszán vagyunk túl. Nézzük, mi vár még ránk: a norvégok, a spanyolok és az ukránok. A norvégokat nemigen fogjuk megverni, a spanyolok és az ukránok viszont verhetőek (értsd: egyáltalán nem biztos, hogy megverjük őket, de azért van mindkét csapat ellen mondjuk 60% esélyünk). Jó esetben ez azt jelenti, hogy a hatos csoportunkat 5 ponttal zárhatjuk, ez jó lehet a csoport harmadik vagy negyedik helyére. Talán a másodikra is, ha sok a körbeverés. A nagy álom a második hely lenne, mert akkor játszhatnánk elődöntőt. (A harmadik helyezett már csak helyosztót játszik, a negyedik semmit.)

Ugyanakkor elnézve ezt a csapatot, a második hely nem reális. Ez egy szerethető, harcos csapat, de az egy Görbiczen kívűl nem nagyon emelkedik ki senki a nemzetközi középmezőnyből. (Na jó, Pálinger még szintén klasszis, bár ma este éppen ő nem mutatott túl sokat) Persze vannak fiatal tehetségek, némelyik már bontogatja a szárnyait, a Tomoriból lehet még valaki, másokból is, de ez a csapat már (és remélhetőleg még) nem az a csapat, amelyik favoritként szállhat harcba az aranyért. Nagyon elégedett lennék, ha az a harmadik hely meglenne a csoportban. Olyannyira, hogy a negyediktől se lennék csalódott.

Szurkolni azért lehet, sőt kell is!

Szólj hozzá!

Címkék: sport franciaország kézilabda görbicz eb női kézilabda középdöntő latolgatok női kézilabda eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr39810293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása