HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Van-e esélye a csajoknak?

2008.12.09. 22:33 promontor

kézilabdaNa, ma se sok kézilabdát néztem. A magyar-ukrán alatt éppen hazafelé zötyögtem a buszon, a román-spanyol alatt pedig vacsora és babafürdetés volt a program. A dán-norvég meccs első félidejébe bele-bele néztem, de aztán mesélni kellett a nagylányomnak.

Azon túl, hogy begyűjtöttünk két pontot, nem sok pozitív történt számunkra: egyrészt a tudósítások gyatra játékról számoltak be, másrészt a valószínűleg leggyengébb csoportellenfél ellen nem sikerült gólkülönbséget javítani. Egyelőre e tekintetben mínuszban vagyunk, ami egy olyan csoportban, ahol körbeverésekben reménykedtünk, nem a legjobb előjel. Szóval, ahogy elnézem a dolgok állását, a saját játékunkat, meg az ellenfelek eredményeit, nem lepne meg, ha az alsóházi rangadót nyertük volna meg az ukránok ellen.

Bejelentkeztek ugyanis a spanyolok. A norvégok elleni döntetlen után a románok ellen még nagyobb bravúrt mutattak be, végeredményben simán elverték őket. A tavalyi vébén emlékeim szerint döntetlent játszottunk ellenük, egy igencsak nyögvenyelős meccsen. Az eddig utatott formánk alapján azt kell mondjam, már a spanyolok ellen se leszünk favoritok.

A norvégok ellen aztán meg még kevésbé. Ők papírforma győzelmet arattak a dánok ellen, ez mondjuk várható volt, viszont sokkal riasztóbb, ahogy az első félidei 5 gólos hátrányt kb. 20 perc alatt 8 gólos előnnyé fordították. Simán átgázoltak azon a csapaton, akik ellen nekünk egy (önmagában egyébként nem rossz) döntetlenre futotta. Szóval holnap egy bivalyerős norvég csapatot kéne legyőzni, hát erre szerintem 10% az esélyünk maximum, további 5% a döntetlenre.  Meg mondjuk másik 15% egy tisztes vereségre, hogy legalább ne szálljon el végleg a gólkülönbségünk.

Bár megjegyzem, ha holnap a spanyolok a dánok ellen is hozzák a meccset, és a románok legyűrik az ukránokat, akkor a norvég-román-spanyol hármas behozhatatlan előnyre tenne szert, nekünk meg maradna a versenyfutás (vagy inkább versenytopogás) a dánokkal, a csoport 4. helyéért. Márpedig jelenleg leginkább a fenti eredményekre fogadnék.

Ami persze szerencsejáték lenne, mert a női kézilabda az egyik leghektikusabb csapatsportág. Minden meccs más, aki ma brillíroz, az holnap szenvedhet és fordítva. A dán-spanyol eleve kiszámíthatlan, ha a dánok nyernének, nyíltabb maradna a csport, az ukránok és mi meg okozhatunk esetleg meglepetést, ha jól elkapjuk a fonalat, bár ehhez azért az ellenfeleink betlizése is kellene.

Meglátjuk. Én ugyan évek óta a mostani csapatunkból nézem ki legkevésbé a bravúr lehetőségét, de boldog lennék, ha rámcáfolnának. Hajrá!

Szólj hozzá!

Címkék: sport spanyolország ukrajna norvégia románia kézilabda dánia eb női kézilabda latolgatok női kézilabda eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr44813917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása