HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Reménytelen Patika a Savoya Parkban

2009.01.11. 15:28 promontor

Rövid történet arról, miért nem fogom soha betenni a lábam a Reménység Patikába. Továbbá miért fogom a fent nevezett patikának üzlethelységet biztosító a Savoya Parkot is mellőzni egy jó darabig.

Megfájdult a torkom, kis hőemelkedésem is volt, a varázsszerként funkcionáló Nurofen pedig elfogyott. Persze mindez vasárnap. Sebaj, gondoltam, hála a patikaliberónak és az üzletközpontoknak, csak találok patikát. A budörsi Tesco patikája mindig nyitva van, de most készültünk ebédelni a nagyihoz, az meg az ellenkező irány. Nézzünk körül az interneten, hátva van közelebb is. Első jelöltem a Savoya Park. A honlapon meg is találom a patikát, az a neve, hogy Reménység Patika. Bíztatóan hangzik! A Savoya Park kereső oldala persze nem írja ki, mikor van nyitva, de hamar megtalálom a főoldalon a nyitvatartásokat, három kategória van: "Butikok és üzletek", meg "Éttermek", végül "Auchan". Akkor ez üzlet lesz, azok reggel 8-tól este 6-ig nyitva vannak vasárnap, akkor ez meg is volna. Legalább beugrok az Arbatba (igen, a Savoya parkban is van!) сырок-ért meg korovkáért.

Egy óra múlva reményvesztetten álltam a Reménység Patika bejárata előtt. Vasárnap zárva. Mellesleg szombaton is csak délelőtt volt nyitva. Hm...

Hogy ís írta Jácint nemrég? "Ez egy szelíd hangvételű blog." Mármint az övé. Szubjektív értékelésem szerint az enyém nem annyira szelíd, mint az övé, de az amit akkor gondoltam, azt az enyém se bírja el nyomtatásban.

Úgyhogy megpróbálom egy kicsit szelídebben:

(Nem annyira nagyon) tisztelt Savoya Park!

1: Egy üzletközpont fő erőssége a kiszámíthatóság. Ennek a legfontosabb eleme, hogy ha nyitva van, akkor minden bolt nyitva van, nekem pedig nem kell azon morfondíroznom, hogy a könyvesbolt nyitva van, de a cipőbolt nincs. Ha a Reménység Patika nem vállalja, hogy nyitva tart pl. vasárnap, akkor az rontja az Önök kiszámíthatóságát. Keressenek helyette olyan patikust, aki vállalja az Önök egységes nyitvatartását!

2: Ha a fentiek ellenére nem egységes az üzleteik nyitvatartása, akkor azt írják ki a honlapjukon! Ha azt írják, hogy az üzletek nyitva vannak, akkor legyenek is! A patika is üzlet, tehát az is legyen! Mellesleg, a bank is üzlet, tehát az is legyen, bár ez engem most nem érintett. Ha van olyan üzlet, ami nincs nyitva, akkor azt külön tüntessék fel! Már ha adnak valamit a minőségre, aminek része lenne a pontos tájéloztatás.

3: Ha már a tájékoztatás szóba került, az üzletkeresőjük meglehetősen elavult információkat tartalmaz. Az Arbat bolthálózat az én tapasztalatom szerint minimum másfél hónapja megtalálható a Savoya Parkban is, a 29/B üzlethelységben (A Szamos Marcipán mellett), erről az üzletkeresőjük nem tud. Nagyon gyanús az is, hogy a nemrég megnyitott Euronics talán nem csak a parányi 6-os üzlethelységet foglalja el...

Egy picit kevésbé szelíden:

(Vajon mennyire?) tisztelt Reménység Patika!

Világért sem kívánom Önöktől, hogy vasárnap nyitva tartsanak. A vasárnap pihenőnap, töltsék a családdal, menjenek templomba, kiránduljanak, vagy ahogy tetszik. Már az is csodálatos önzetlenségre vall Önöktől, hogy szombat délelőtt hajlandóak befáradni pár órára az üzletükbe.

Egyetlen egy dolgot szeretnék Önöktől kérni: ne vegyék el a helyet olyan kapzsi vagy éppen szolgalelkű patikáktól, amelyek hajlandóak egy vasárnap nyitva tartó üzletközpontban vasárnap is nyitva tartani. Azt tanácsolnám, helyezzék át a patikájukat Alsólajhárfalvára, ott bizonyosan mindenki nagyon elégedett lenne a jelenlegi nyitvatartásukkal!

Ráadásul az Arbat is csak félig kárpótolt, a сырок elfogyott. :-(

Frissítés (január 16.): A Savoya Park ugyan nem méltatott válaszra, de a honlapjukon megjelent a bankok és a patika nyitvatartása. Az üzletkeresőt nem javították, úgy látszik, az Arbat illegalitásban akar maradni... ;-)

Frissítés (január 20.): Az Arbat kilépett a nyivánosság elé. Haladunk... ;-)

Frissítés (január 29.): Az Euronics méretét is sikerült a keresőn a valóságosnak megfelelőre állítani. Ezzel megvolnánk.

10 komment

Címkék: homár dörgedelem fogyasztóvédelem patika savoya park arbat reménység patika

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr62870954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.11. 19:13:42

Na, azért ez sem sikerült túl durvára... Mondjuk Zoli biztos elhelyezett volna egy-két b+t...
Mom Park? Ott mindig nyitva vannak...
Amúgy jobbulást!
Ja, és van egy cimbim, akiknek a MOM-ban volt boltjuk, ő azt modta, hogy a plaza előírja nekik a nyitvatartást, amit ellenőriznek is...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.02.01. 09:07:31

Szoktunk a MOM Parkba is járni, a párom egész gyakran, én nem annyira. Amiben a Savoya Park mindenképp jobb, az a parkolás, ami ott teljesen ingyenes, ráadásul sokkal kevésbé tömött. Más szempontból kiegészítik egymást, a MOM parkban van mozi és nagyobb a boltválaszték, a Savoya Parkban meg van Auchan és Arbat.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.02.04. 07:50:12

Tömött a MOM? Szerintem elég laza pláza, bár a Savoyában még nem voltam... A boltokkal is gondom van, a Match ok, könyvesbolt ok, de ezenkívül nagyjából csak ruhabutik van... Egy műszaki bolt jó lenne, jól esne, hogyha kiég egy körte, nem kéne a Mamutig szaladni a Fukar áruházba...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.02.06. 19:33:17

Szerintem se tömött, csak a parkoló, az is csak a Savoya Parkhoz képest. Mi a Match-et se nagyon szeretjük, a párom leginkább ruhabutikokba jár, én moziba meg nagy néha könyvesboltba (megnézni, hogy mit rendeljek aztán meg az interneten...). Ja, meg sörözni is, bár azt se túl gyakran.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.02.10. 07:57:00

@promontor: Miért nem szereted a Match-ot? Igaz egyszer volt velük egy kisebb afférom, de a környéken ez az egyetlen valamirevaló közért. Emlékszem a szockóban mennyit szívtunk azzal, hogy közel-távol csak csoffadt kisközértek voltak, lehetetlen nyitva (inkább zárva) tartással.
Tényleg jó az Alexandra, én is ott szoktam kinézni a rendeléseket... (Mikor fognak csődbemenni a könyvesboltok? Vagy a Bookline árai a reálisak, a többi csak "luxusprofit"?)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.02.10. 08:25:11

@jacint70: A Match-el nekem is volt afférom, igaz nem a MOM Parkban, hanem a Vásárcsarnok alagsorában. Ettől persze még járhatnánk a MOM Parkba, de igazából az Eleven Centerben van egy Kaisers, amit sokkal jobban szeretünk és tőlünk nincs is távolabb. Meg talán még olcsóbb is.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.02.10. 14:47:08

@promontor: Hopp! Pont szombaton voltunk a 11 Centerben... Viszont megfogtalak :-), mert itt sokkal rosszabb a parkolási helyzet, mint a MOM-ban... Az első szinten már nem is próbálkozom, egyből a másodikra megyek, de lehet, hogy legközelebb kipróbálom a harmadikat... És nagyon szűkek maguk a parkolóhelyek is...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.02.10. 16:39:46

@jacint70: Jaj, lebuktam. ;-) Mondjuk ha a nézeteimben található következetlenségek gyűjtésére akarod adni a fejed, akkar vastag füzet beszerzését ajánlom... ;-)

Igen, az eleven parkolója kicsi és zsúfolt, a helyek valószínűleg jó eséllyel indulnának a "hol a legszűkebb az egy autóra jutó hely" versenyben nemzetközi szinten is. Ráadásul az "ablak" felöli oldalon az oszlopok is úgy vannak elhelyezve, hogy garantáltan akadályoznak az ajtónyitásban, ez mondjuk külön Citrom Díjra jogosítja a tervezőket.

Úgyhogy a párom a leggyakrabban az út túloldalán a Plus előtt parkol. Én (a rettenthetetlen férfiember, ugye) be szoktam menni, de azért szoktam kínlódni néha, mire besúvasztom valahova a batárt.

Hogy miért járunk mégis oda? Nekünk ennyivel jobban tetszik a Kaisers.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.02.11. 07:50:59

@promontor: Nyugodtan legyél csak következetlen, nemrég vettem egy 160 GB-s vinyót, az talán elég lesz a jegyzetelésre :-)))))))))

Nem akartalak froclizni, csak ahogy leírtad a 11 centert, meg a tömött parkolót, akkor egyből beugrott...
Szóval az a vicc, hogy a parkoló hármas egységekre van osztva, közöttük oszlop... Mivel a jónép még tévedésből sem tud a felfestéssel párhuzamosan megállni, csak középső hellyel próbálkozom, nehogy "belegabalyodjak" valamelyik oszlopba a Fabia II típusú tankkal. (Nem olyan ütésálló, csak olyan szűk réseken lehet kilátni.)
Most szombaton is állok be egy ilyen középső helyre, próbálok egyforma távolságra megállni a két szélsőtől, sikerül is, de így se tudjuk egyik oldalon sem kényelmesen kinyitni az ajtót. (Arról szó sem lehet, hogy egyik oldalra ráállok, mint a garázsban, mert akkor kitolok a másikkal)
Kiszállok, nézem, egész jól beletrafáltam a sávba, mégis kb 10-10 cm van a két csíkig...

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.02.11. 07:58:20

@promontor: Mi is szeretjük a Kaisert, illetve a Zasszony szokta rágni a fülemet, hogy menjünk oda is. Persze én is (a Sparral együtt), mert itt lehet kapni milka lapos mikulást/nyulat (szezonban természetesen), meg az év eleji vödrösnarancs akciót is kedvelem. Tudod, szép kihívás úgy megtömni, hogy a pénztáros ne küldjön el a francba a szétguruló narancs miatt (a gárdonyi Sparban panaszkodott, hogy mennyire utálják a vödrözést, mert van akinek semmi sem elég, aztán meg szépen borul az egész a kasszába...), meg a többi vásárlótárs sem, amíg komótosan kiválogatod az ígéretes példányokat és szép helytakarékosan beleteszed a vödörbe...
Ja, és itt végre kaptunk sárgabarackos danonínót, amit már hetek óta kergetek.
Csak azt nem értem, hogy a játszóház mi a fenéért nincs nyitva hétvégén...
süti beállítások módosítása