HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Magyarország - Argentína 31:20 (irány a középdöntő)

2009.01.21. 21:12 promontor

Kézilabda vb 2009Az öt órás kezdést majdnem pontosan kiszámítva sikerült hazaérnem, épp csak fél perce ment a meccs, amikor bekapcsoltam a tévét.

Az első félidő elején lemásoltuk az eddigi kezdéseinket, gyorsan elhúztunk néhány góllal. Ez eléggé aggasztó volt... ;-) Negyedóra elteltével azonban ezúttal elmaradt a szokásos visszaesés. Az ellen nagyon halovány volt és ugyan a csatáraink idegesítő módon kihagytak jó néhány ziccert (az argentin kapust a nála szokásos 10-15% helyett majdnem 30 %-al "védettük") az előnyünket ennek ellenére növelni tudtuk. A második félidő nagy részében már a csereemberek vitték a prímet nálunk, másrészt folytattuk az argentin kapusok egójának ápolgatását a kihagyott ziccerekkel, így aztán ezt a játékrészt csak két góllal nyertük. Nagyjából az ausztrál meccshez hasonló "unalomban" telt el ez az összecsapás (amit azért a játék szépsége bőven kompenzált), ezt egyáltalán nem bántam. És ami a lényeg: ezzel bejutottunk a középdöntőbe.

A mai forduló amúgy papírforma eredményeket és kevés izgalmat hozott a csoportban. A románok épp csak közte hússzal verték Ausztráliát: tekintettel a szlovákok tőlünk elcsent pontjára, nekik mindenképp meg kell verni a szlovákokat, emiatt viszont nem kellett magukat hajtani ma a minél jobb gólkülönbségért. A franciák is viszonylag simán intézték el a szlovákokat, kilenc gól lett a vége, de már itt is az első félidőben eldőlt a meccs. A szlovákok nem görcsöltek egy megnyerhetetlen meccs miatt, nagyon okosan játszatták a cseréiket is, nehogy túlságosan elfáradjanak. Ugyanakkor a nagy különbség ellenére is sokkal színvonalasabb játékot mutattak, mint ellenünk az argentin csapat. Ami sokat elárul a franciák erejéről, és meglehetősen vészjósló számunkra a holnapi forduló előtt.

Ami biztosan izgalmasabb lesz, mint a mai. Nem tudom, véletlenül alakult-e így, vagy valaki előrelátó volt, de gyakorlatilag "helyosztók" következnek sorban: először az argentinok verhetik az ausztrálokat az 5. helyért, aztán megjósolhatatlan kimenetelű szlovák-román élethalálharc várható (hajrá Románia, ugyebár őket megvertük) a kiadó továbbjutó helyért, végül mi játszunk a franciákkal a csoportelsőségért, ami egyben mindkét csapat számára középdöntős meccs is. (A "helyosztás" annyiban sántít, hogy szlovák győzelem és magyar vereség esetén az atyafiak a végleges gólkülönbségek függvényében megelőzhetnek minket, bár ennek csupán a középdöntős meccsek sorrendje szempontjából lenne jelentősége.)

Hogy a mi meccsünk mennyire lesz izgalmas, az még azért kérdés. Az ezerszer ismételt papírforma francia győzelmet igér. Az eddig mutatott forma szintén (lásd pl. románok és szlovákok elleni eredmények összevetése). A hagyomány is: amikor tétje volt, az utóbbi időben (nagyjából úgy egy évtizede) mindig megvertek minket a csigaevők. Tavaly az eb-n nem, de akkor nekik nem volt tétje a meccsnek, szinte végig a tartalék soruk játszott. De a különbség nem áthidalhatatlanul nagy, ha nekünk jó napunk van és nekik rossz, akkor elkaphatjuk őket (ennek az esélye persze szerintem nem több 10-15 százaléknál). Remélem az eszéki sportcsarnok tele lesz velünk, az is segíthet egy picit.

Továbbá minden gól számít. Egy döntetlen is szuper eredmény lenne, de ha kikapunk, akkor se mindegy, mennyivel. Tavaly a gólkülönbségünk miatt maradtunk le az olimpia lehetőségéről, jó lenne, ha ez most a mi oldalunkon lenne. Sajna az eddig elért +3 vagy 0 nem túl bíztató. Szóval tessék megharcolni minden gólocskáért és tessék megbecsülni egy esetleges kis gólkülönbségű vereséget is, mert az se lenne rossz eredmény!

De azért persze nyerjünk csak, ha lehet.

3 komment

Címkék: sport vb franciaország szlovákia románia argentína kézilabda férfi kézilabda latolgatok férfi kézilabda vb 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr57889990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.21. 21:25:14

Semmi baj nem lett volna tavaly a gólkülönbségünkkel, ha Izlandtól csak hat góllal kapunk ki...
:-(((

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.01.21. 21:46:57

Hajjaj, mennyi észvesztően idegezítő "ha" volt ott!

Utolsó másodpercekben lőtt gólok tömkelege például:

jozsefbiro.blog.hu/2008/01/24/miert_nem_lesz_ott_az_olimpian_a_magyar_ferfi_kezilabda_valogatott

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 23:11:06

Nagyon korrekt helyzetelemzés, nincs hozzáfűzni valóm!
süti beállítások módosítása