HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Évnyitó

2010.09.01. 15:21 promontor

Benyomások iskolai évnyitókról, akkor és most.

Ami ugyanaz: nagyjából minden.

A műsor például:

  • Elején közös ének.
  • Utána kb. három vers, egy az elsősök üdvözlése, egy az őszröl és a tanulásról, egy meg a fene tudja miről, talán a nyolcadikosok búcsúztatása, kilépés a nagybetűs életbe, de legalábbis további iskolákba. Az egyik vers néha inkább ének.
  • Van valamiféle diákbeszéd, ami a fentebbi témákat variálja diákszemmel.
  • Aztán jön az igazgató beszéde: üdvözli az elsősöket, megnyugtatja őket, hogy ne izguljanak, jó lesz az iskolában. Aztán üdvözöl mindenki mást. Beszél a tanulásról, tudás öröméről. A kötelességről és a felelősségről. A felkészülésről a Nagybetűs Életre. A végén mond néhány aktuális információt, pl. hogy kifestettek valamit vagy lecserélték az ablakokat. Kéri a diákokat, becsüljék meg az új berendezést.
  • A végén közös ének.

Ami különbözik:

  • A repertoár közös éneklés ügyben változott: anno Himnusz volt és Internacionálé, most az utóbbit lecseréltük a Szózatra.
  • Ha már itt tartunk, nincs "1327. sz. Zalka Máté úttörőcsapat, vigyázz!" ukáz sem, hát ez se hiányzik. Mellesleg mindig kiváncsi voltam, kiről nevezték el az 1326. és 1328. számú úttörőcsapatokat. Meg hogy kik voltak az 1. számú üttörőcsapat kivételezett tagjai...
  • Régen a szülőket is jobban kordában tartották. Most ők lényegében szabadon járkálgathatnak és kattintgathatnak a kisebb-nagyobb fényképezőgépekkel. Na hát kérem ilyen régen nem volt, a szülők fegyelmezetten álltak a helyükön, csakúgy, mint a gyerekek.
  • Régen a közterületfelügyelők nem bírságolgatták az évnyitóra érkező szülők autóit az évnyitó ideje alatt az iskola körül. Nyilván kevesebb szülő jött autóval, persze. Amúgy elvileg igazuk volt a hatóságiaknak, az iskola előtt kint a "Várakozni tilos" tábla, abba pedig tényleg nem fér bele egy egyórás évnyitó. És ugyebár lehetne gyalog jönni, a legtöbben elég közel laknak, van busz és villamos is. Mondom ezt úgy, hogy én is autóval jöttem, lévén zuhogott az eső és a negyedórás séta alatt alatt bőrig áztunk volna. De én legalább tudtam, hol szabad parkolni.
  • Régebben az igazgatónak nem kellett a szülők alapítványának megköszönni a szünidős felújítások egy részét, ez teljes egészében a tanács reszortja volt. Most is az lenne, gondolom én.
  • Mondja az igazgató, hogy februárban lesz 80 éves a suli, lesz nagy ünnepségsorozat. Az én régi iskolám nem volt 80 éves, amikor elsős voltam, friss lakótelepi iskola volt. Nem is lesz soha 80 éves, azóta már bezárták. Illetve nem zárták be, a szomszédvár telephelye lett belőle. Új idők, kevesebb gyerek, több racionalitás (állítólag). Ezt az iskolát is be akarták zárni, szerencsére nem sikerült.

Bónuszként a napi blődli.

Ezúttal egy nyolcadikos diáklány üdvözli az elsősöket:

"Amikor nyolc évvel ezelőtt kis elsősként beléptem az iskola kapuin, én is nagyon izgultam..."

Hm, most is nagyon izgulhat a leányzó - gondolom magamban - vagy gond van a matekoktatással a suliban. Mert ugye az a nyolc év az bizony csak hét. A nyolcadik csak most jön.

Úgyhogy a matekleckékre majd külön odafigyelek.

Szólj hozzá!

Címkék: apa iskola újbuda farkasréti iskola blődli tanévnyitó évnyitó farkasréti

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr1002264488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása