HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Az év meccse?

2012.01.21. 09:49 promontor

Van nekem egy listám, amiben az év során a legjobb meccseket gyűjtöm, hogy aztán az év végén legyen egy poszt róla.

Januárban mindig erős a felhozatal, egyrészt zajlik az Ebel, heti három fordulóval, azaz ilyenkor könnyű elkapni egy jobban sikerült Volán meccset. Aztán meg van férfi kézilabda világverseny hol Eb, hol vb, amiken szerencsére törzsvendég a magyar csapat is.

Idén már a szerdai spanyol-magyar bőven megütötte a mércét, mondogattam magamban, hogy ez akár az év meccse is lehet kézilabda fronton. Hát, nem sokáig volt jelölt:tegnap egy olyan csapatot győztünk le, amelyik jelenleg egyszerre Európa, világ- és olimpiai bajnok.

Képzeljük el ugyanezt fociban: a magyar válogatott kijut az Eb-re, majd ott beosztják a "halálcsoportba", Spanyolország (Eb és vb győztes), Németország (vb. 3.) és mondjuk a "csak" bivalyerős Oroszország mellé. A nyitómeccsen az oroszok ellen döntetlenezünk és kicsit fanyalgunk, hogy kimaradt a győzelem. Aztán Németország ellen is döntetlen, itt már mindenki csodáról beszél, ráadásul még a továbbjutás is reális lehetőséggé válik. A harmadik meccsen aztán legyőzzük a Fabregassal (Fernandez), Iniestával (Karabatic), Puyollal (Dinart) felálló Spanyolországot.

Na, hát így tessék értékelni a tegnapi meccset!

És még nincs vége. Az Eb folytatódik, lesz idén olimpiai selejtező és ezt a csapatot nézve teljesen reális cél lehet az olimpia is (kop-kop-kop). Szóval az biztos, hogy az év végi posztba bekerül ez a meccs, de az még nem, hogy tényleg ezt fogjuk az év meccsének tekinteni. (Ha meg mégis, akkor soha rosszabb évet!)

Nézzük először a középdöntőt: három ponttal állunk, a négypontos horvátok mögött, holtversenyben a spanyolokkal. Normál esetben most azt fejtegetném, hogy a magyar válogatott reálisan 2-3 pontot szerezhet még a középdöntőben, hiszen

  • A magyar csapat ismerten rapszodikus, egy-egy meccsre felszívja magát, aztán egy látszólag gyengébb ellenféltől képes kikapni,
  • A világversenyek erőnléti terhelését nem szoktuk bírni, a tornák végére tipikusan elfáradunk,
  • Az ellenfeleink bivalyerősek, Izland tavaly megvert minket, Szlovénia talán verhető, de semmiképp sem sima ügy, a horvátok ellen meg kinéz egy papírforma vereség.

Ez mind igaz és akár be is jöhet ez a 2-3 pontos jóslat. Csakhogy egy ilyen csoporteredmény után nem lehet nem az elődöntőtől beszélni. Amihez nem 2-3 pont kell, hanem minimum négy vagy még több. De most hagyjuk a számolgatást. Nem ez a lényeg.

Ez a csapat nem ezzel a számolgatós mentalitással fog kiállni, hanem azzal a frenetikus győzniakarással és tartással, amit eddig láthattunk tőlük és amiről minden sportember példát vehet.

És amiért nekem kedvencem a Mocsai-féle magyar kézilabdaválogatott.

3 komment

Címkék: sport magyarország franciaország kézilabda eb férfi kézilabda férfi kézilabda eb 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr923612883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.01.21. 10:10:33

Januárban, Te tulok?
És most elolvasom a posztot is...

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.01.21. 10:14:35

Emlékeim szerint talán 1986-ban már csinált Mocsai csodát a férfi kézilabdában...
A hasonlat ott sántít, hogy a focisták ki sem jutnának az EB-re, nem pedig még eredményt is érjenek el...
Talán pont egyedül rájuk nem lehet még véletlenül sem ilyesmire számítani... ;-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.01.21. 19:12:07

@jacint70: Igen, azzal robbant be Mocsai, szinte kezdő edző volt még. Utána '88-ban még elért egy olimpiai 4. helyet az a csapat, aztán viszont '90-ben már sokadik lett az újabb vb-n...

Ami a focit illeti: persze, de a hasonlat a győzelem sportértékéről szólt...
süti beállítások módosítása