HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Hanyadik elődöntő is volt ez?

2012.08.10. 23:27 promontor

Olvasom a Zindexen, hogy "Története legnagyobb sikerének kapujában áll a magyar férfikézilabda-válogatott, amely eddig háromszor játszhatott olimpiai elődöntőt, de nyernie még nem sikerült soha.". Aztán olvasom a Zorigón, hogy "Mocsai Lajos szövetségi kapitány, akinek a férfi válogatott élén ez már a második elveszített olimpiai elődöntője volt az 1988-as szöuli torna után".

Biztos fiatalok ezek még, gondolom megbocsátóan, nem emlékezhetnek a régi dolgokra. És persze hanyagok, mert nem néznek rendesen utána a régi dolgoknak, hamár a korukból fakadóan nem emlékezhetnek rá. Ugyanis marhaságokat írnak: a magyar válogatott másodszor játszott elődöntőt olimpián, Mocsaival meg még soha.

A tisztelt újságírók addig nyílván eljutottak, hogy eddig három negyedik helyünk volt az olimpiákon, de annak már nem néztek utána, hogy milyen rendszerben zajlottak a versenyek. Kezdjük a Zorigó hibájával, arra valószínűleg többen felfigyeltek. 1988-ban, a szöuli olimpián ugyanis a csoportküzdelmek után rögtön helyosztók következtek, a csoportelsők a döntőt, a csoportmásodikok a kisdöntőt játszották egymással, és így tovább. Mocsai tehát nem vesztett elődöntőt Szöulban, mert ott olyan nem volt. Bronzmeccset vesztett a jugoszlávok ellen.

Értelemszerűen a Zindex számai sem stimmelnek, de ha már itt tartunk akkor azt is elmondom, hogy az első 4. helyünket az 1936-os berlini olimpián szereztük, de elődöntő ott se volt, a négy legjobb csapat körmérkőzéses formában döntötte el az érmek sorsát és a magyar csapat mindhárom ellenfelétől kikapott.

bad.gifKb. három perc volt összeszedni a fenti információt...

Igazából egyébként nem erről kellene írnom, hanem arról a csalódottságról, ami a mai elvesztett elődöntő után van bennem. Mert hiába csodaszép a 4 közé jutás és hiába küzdöttek mai is csodálatosan, bár fáradtan a fiúk, nem tudom mikor lesz legközelebb ilyen oltári szerencsénk, hogy nem csak a 4 között vagyunk, de ott kapunk egy magunkhoz hasonló, verhető outsidert.

Meg hiába tudom, hogy nyílván az izlandi meccs extra húsz perce okozta igazából a rengeteg kihagyott helyzetet, nem csak a vakszerencse (meg persze a csoportmeccsek közti különbség is sokat számított: nevezetesen a szerencsésebb sorsolású svédek sétagalopp meccsei az angol, argentin vagy éppen a tunéziai válogatott ellen), mégis nehéz megemészteni, hogy ott volt a kezünkben az egyenlítés, máskor simán bevágott ziccerek maradtak ki.

Persze vigasztalhatnám magam a szerbek vagy még inkább az izlandiak nagyszerű legyőzésével, mert ezek tényleg csodálatos pillanatok voltak, de az igazi "hollywoodi" sikersztorihoz csak kellett volna ez a mai győzelem is.

Szóval szomorú vagyok, nagyon.

Javítás (2012. augusztus 12.), Izé, jó hogy ekéztem a hanyag újságírókat, közben meg én is elnéztem egy negyedik helyet, nevezetesen a moszkvait, ahol a szöulihoz hasonló rendszerben játszottunk, azaz a csoport második helye rögtön kisdöntőt ért. (Azaz elődöntő itt se volt...) Szóval az idei már az ötödik negyedik helyünk, amihez viszont "csak" két elvesztett elődöntő tartozik.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó london svédország kézilabda olimpia férfi kézilabda blődli villámposzt magyar sportsajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr254706328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása