HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Nemszezonális gyerekrajzok

2012.12.24. 08:16 promontor

A csajok mostanában ismerkednek a számítógéppel, álljon itt néhány korai zsenge a számítógépes grafikai pályafutásukból, némi még zsengébb (az apai elérzékenyülést leplezendő) kritikaparódiával nyakon öntve.

Az első rajz egy klassszikus gyerektéma feldolgozása, az új technika megismerésének eszköze: az egyszerű gépi geometriai formák dominálnak, ezeket vegyíti a művész a hagyományos szabadkezi rajz elemeivel. A "régi" és a "új" technika harca sajátos feszültséget teremt, ami művészi szintre emeli az egyébként ujjgyakorlatnak szánt alkotást:

Eszterhaza_478x219.png

A következő rajz absztrakt elemei, a hatalmas szem és az elvágyódást jelző nyíl egyszerűségükben is kifejezik a kisdiák türelmetlen vágyát, hogy végre elérkezzen a várva várt (téli) szünet, amelyet az expresszionista felirat felkiáltójelként húz alá:

vakacio_478x299.pngA harmadik rajz a halak nehéz életét mutatja be egyszerű eszközökkel, de az egyszerű jelenet túlmutat önmagán és az élet veszélyeinek keserű felismerését, illetve a felnőtté válás első lépéseinek dilemmáját is kifejezik. A  nyíl és a szem láthatólag a művész kedvenc szimbólumai. Az ötszögletű szem szimbolikája még megfejtésre vár:

Halak_478x219.png

A negyedik rajz a szárnyát bontogató ifjabb testvér műve. Ő elsősorban nővére munkáit másolja, mint látható, ugyanakkor életvidám természete és kreativitása is kiütközik. Nem elégszik meg a szolgai másolással, hanem az életörömöt és a szabadságot kifejező új elemekkel gazdagítja a képet. Az almák eredetitől eltérő elhelyezése az idősebb testvér, illetve általánosságbana mindenkori tekintéllyel szembeni lázadás jele:

csillahaza_478x219.png

Végezetül egy hagyományos rajz, alkalomhoz illő témában:

EszterKaracsony_478x410.jpg

Ezzel el is érkeztünk a mai poszt leglényegesebb mondatához:

Boldog, békés karácsonyt kívánok a blog minden olvasójának!

Szólj hozzá!

Címkék: apa karácsony 2012 boldog karácsonyt hellókarácsony blődli villámposzt gyerekrajz

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr454979356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása