HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Főzdefeszt 5.0 (homár-frissítéssel...)

2013.06.07. 21:50 promontor

Pénteki sörlista, villámvizit-villámértékelés:

  • Grabanc Hopaocolypse: A komló keserűje megvan, a gyümölcsösség elveszett. Nem rossz, de a korábbi Grabancok szerintem jobbak, komplexebbek voltak. (Vagy csak túl hideg volt, én meg túl türelmetlen kivárni, míg egy kicsit felmelegszik...)
  • Kárpi szűretlen búza: A bajor csúcsszinttől nagyon messze van, de az alapokat hozza, egész iható. Kellemes, friss söröcske.
  • Zip's ESB: Egy igazi ESB jobb, de ez is elmegy. Mondjuk érdekes esb-értelmezés a zip standján szereplő English Special Bitter felirat, ugyanis az ESB ugyanis Extra Strong/Special Bitter, ahogy azt egy gyors guglizással ellenőrizzük is...
  • Csobánkai Fekete Bársony: A nap orbitális csalódása. A Fekete Bárány és a Fekete Mária helyett kaptuk ezt, mondván így sikerült. Hát, sehogy se sikerült, leginkább. Hab nuku, íz nuku, már a savanyút leszámítva, Körbekóstolta mindenki, egyöntentűen szarnak találtatott, a 3 deciből 2-t kiöntöttünk, remélem nem hervad el a bokor. Csobánka, részemről RIP...
  • Hopfanatic White Hops: Egy nagyon pöpec keserű sör, amiből a komló sikeresen kiölte a búzasörök üdítő ízeit, nem rossz, de így mitől White...
  • Vyskovy NZ: A Pivo mindig kitesz magáért és hoz valami specialitást. Az NZ a Cascade komló új-zeelandi változatára utal és egyébként egy felsőerjesztésú próbálkozás. Hatodik pohárként nem tudok érdemit mondani róla, bár amúgy jól esett.

Zsákmányoltam palackos söröket is, úgymint Domján (2-féle), Armando Söre, Kocour (3-féle), Kaltenecker IPA, Lehmann Barna, Odilia, Rocket és Corvinus Rex. Ezekről beszámolót nem igérek. (Esetleg a Rate Beer-en...)

Kortyoltam-szagoltam haverok Jokerface-ét, az nagyon jó.A Samurai IPA is népszerű volt körükben.

Végezetül tudom ajánlani a Darshan bajor kolbászát, nemcsak finom, az ár és az adag is OK.

Hétvégi szomorú frissítés bajor kolbász ügyben:

Nos, a kollégám szombaton is járt kint, addigra a pénteken még 500 forintos kolbász hirtelen 750 forintra drágult, ezzel szemben a pénteken még bőségesen mért mustár adag kb. negyedére csökkent. A Kenyéradag ennél kisebb "rezsicsökkentést" szenvedett el, mindössze felére csökkent.

Már az 50%-os áremelés is durva, a kisérők csökkentése meg végképp alantas módszer, mert nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor az ember elfogyasztana egy kellemes adag kolbászt, de a kisérőket a nagy ukrajnai éhínség idejét idéző módszerekkel kell hozzá beosztania. Sose tudtam felfogni, miért jó ez: lehet, hogy aznap nyernek rajta párszáz forintot, hosszabb távon azonban inkább elriasztja a vevőket. Régen még lehetett az egy érv, hogy mindenki ezt csinálta (ld. mondjuk a classic balatoni szabadrablást...), de ma már találni bőven okosabb kereskedőket is.

Kedves Darshan, ez most egy bazinagy rosszpont Nektek!

Folyt. köv. vasárnap.

4 komment

Címkék: sör homár fogyasztóvédelem ipa villámposzt főzdefeszt darshan Grabanc Hopaocolypse Kárpi szüretlen búza Hopfanatic white hops sörzsákmány

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr605350223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plumes de la cuisine 2013.06.10. 16:33:04

Szerintem lehet, hogy túl hideg volt az a Grabanc. Nagyon kellemesen gyantás lett, a tavalyinál pedig biztosan aromadúsabb és kevésbé keserű (tavaly még Gergő szerint is kicsit megszaladt a keze komlózásnál:). De mindemellett a Jokerface volt az ász, azt nagyon eltalálta a Legenda.

plumes de la cuisine 2013.06.10. 16:35:28

A Fekete Bársony szerintem is hatalmas csalódás, én is otthagytam a sarkon, oatmeal stouthoz nem is hasonlított.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.06.10. 19:33:24

@plumes de la cuisine: Nem kizárt, az első sör mindig gyorsan lecsúszik, a választás meg a kollégámé volt, aki nagy Grabanc-rajongó (bár ha úgy vesszük, én is az vagyok...).

Kérdés, lesz-e lehetőség második próbára, egyelőre nincs infóm arról, hogy esetleg maradt volna...

plumes de la cuisine 2013.06.10. 21:44:13

Hát még ezt én sem tudom, de ha esetleg hallok róla, szólok mindenképpen.
süti beállítások módosítása