HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Ujjé a ligetben, avagy a Téli Klasszikus

2013.12.15. 14:38 promontor

Ha Jácint-Promontor bloggertalálkozó, akkor az vagy sörkóstolás, vagy hoki. Ezúttal hoki, ráadásul a változatosság kedvéért nem válogatott meccs, hanem Ebel.

Igen, kimentünk a pénteki Winter Classicra.

Nagy poszt nem lesz, csak a benyomásaim gyors felsorolása, meg a fényképek és videók beszúrása:

  • Teltház nem volt, sőt sokáig aggasztóan foghíjas volt a nézőtér, de aztán  sokan az utolsó pillanatban csak megérkeztek. Így azért nem maradtunk "szégyenben", de a két oldalsó tribün mindenesetre elég szellős volt.
  • Egy jövőbeli budapesti Ebel csapat szempontjából nézve a dolgot, kicsit csalódott vagyok. Tavasszal kb. 8 ezer ember eljött a válogatott vb meccseire, most 4200 nézőt se "bírtunk" kiállítani egy hasonlóan izgalmasnak és színvonalasnak igérkező meccsre. Ráadásul a mostani nézők jelentős számban Fehérvárról érkeztek. Hogy lesz így nézőbázisa egy pesti Ebel csapatnak hétről hétre?
  • Aztán Jácint mondja, hogy karácsony előtt a Zemberek elfoglaltak és hát a jegyárak is borsosak, szóval ez még nem jelent semmit. Abban maradunk, hogy ezek a jegyárak biztosan magasak lennének egy sorozathoz, de ettől eltekintve felesleges mélyebb következtetéseket levonni.
  • A meccs látványos volt és élvezetes. Meglepő módon a mostanában szokásos Volán szenvedésnek nem sok nyoma volt. szinte végig vezetve, magabiztosan nyert a Fehérvár. Illetve hátul persze voltak bénázások, a második gól pl. a védőmunka hiányosságait mutatta (a kipattanóra nem volt védő, a csatár zavartalanul lőhetett), a harmadik meg kifejezetten bosszantó volt, majd hét percig emberelőnyben játszhatott a csapat, erre ki lő gólt ebből? Persze, hogy a sóbányászok!
  • Mondtuk is az utolsó harmad előtt, hogy ha valami, akkor ez az emberhátrányos gól lesz az oka a Volán bukásának. Túl sokszor láttunk már elfáradó és bedarált Volánt a végjátékban, sajna. Ezúttal azonban nem ez volt a forgatóköny, a harmad elején ütünk egy gyors (és mellesleg tanítanivaló) gólt, aztán a harmad közepe táján még egyet. Még mindig lehetne nagy salzburgi hajrá és fehérvári összeomlás, de a máskor félelmetes vörösbikák ma inkább lilatehenek módjára ténferegnek csak a pályán, a vége kedélyes korcsolyázgatás, kellemes szurkolói danolászással körítve. Sose rosszabb Téli Klasszikust!
  • Egy téli klassikushoz jól fel kell öltözni, három óra álldogálas a szabad ég alatt alaposan átfagyasztja az embert. Felül jól vizsgázott a szerelésem (kb. két vastag plusszpulcsi volt rajtam a szokásoshoz képest), alul viszont még fejleszteni kell a dolgot, egy pár zokni tutira nem elég és kell egy vastag talpbetét is, a cipőtalp alulról kezd átfagyni. Sapka, sál, kesztyű szintén elengedhetetlen.
  • Nem árt vinni energiabombákat se (csoki, müzliszelet), sőt egy termosz forró ital is jól jöhet. Ez persze utólagos bölcsesség, ami sajna nem egy nappal korábban jutott eszembe.
  • Persze az expedíciós élelmiszercsomagot pótolhatja a büfé is, azonban sajna a Winter Classic szervezői alulméretezték a kapacitást. Már a bemelegítés alatt is hosszú sorok kígyóztak a büfé előtt és ami még nagyobb baj, iszonyúan lassan haladt a sor. A szünetekben már meg se próbálkoztunk. Reméljük, legközelebb ezt jobban megszervezik.
  • Még egy kritikai megjegyzésem van: a műsorvezető egy-két alkalommal a jóízlés határán túl piszkálgatta az osztrákokat. Pl. amikor a legjobb osztrák játékosnak felajánlott jutalmat hirdette ki, akkor bicskanyitogatóan gúnyos hangnemben tette ezt, vagy amikor a "Salzburg-nulla" rigmust skandáltatta a közönséggel. Az egy dolog, hogy mit gondolunk a sógorok viselt dolgairól, az is belefér, ha a közönség "üzen" ezt-azt, de hogy mindezt a "hivatalos" müsor részeként nyomassuk, az szerintem nem elegáns. Nem kéne ezt...

De hogy ne negatívumokkal zárjam a posztot: a gyermekbetegségek ellenére remek hangulatú, szuper esemény volt a pénteki Winter Classic, csodás díszletek közt. Repetát kérünk!

Fotók:

Ha nem látod a képeket, klikkide!

A meccsvégi ünneplés:

Ha nem látod a videót, klikkide!

További videók a meccsről:

3 komment

Címkék: budapest video sport jégkorong városliget ebel red bull salzburg winter classic villámposzt sapa fehérvár av19

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr145690562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2013.12.15. 15:28:37

Meg Tejpalkó szerzett nekem egy Red Bullt a második szünetben, így ki tudtam szívni a bikák vérét, nem csoda, hogy nem tudtak feltámadni... ;-)

Raon 2013.12.15. 15:44:47

Egy apró megjegyzés a Salzburg nullához: ez egy ismert fehérvári hagyomány, hogy bármennyi az eredmény, csakis a saját góljaink számát mondjuk be, mintegy jelezve azt, hogy minket csak ez érdekel. :)
Azaz a teljes koreográfia az volt, hogy "Alba Volán HAT, Salzburg NULLA".

De nem te vagy az első, akinek ez feltűnik - még házon belül sem teljes az egyetértés (lásd/halld a "nem megy a matek" kezdetű rigmust).

Elnézést az okvetlenkedésért. egyébként jó kis bejegyzés. :)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.12.15. 17:25:19

@jacint70: Ha csak úgy nem!
Egyébként remélem stílusosan bikavérből volt a forralt bor is... ;-)

@Raon: Aha, ezt nem tudtam, köszi a háttérinfót. Akkor ez alól a "vádpont" alól felmentem a szpíkert, ő nyilván az egységes "fehérvár-kompatibilis" kórust akarta csak levezényelni.

Egyébként ha nem lett volna már előtte pár dolog, akkor ez valószínűleg fel se tűnik. Szerintem önmagában ez a rigmus simán belefér, csak pénteken más is volt.
süti beállítások módosítása