HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Útmutató étlap internetes közzétételére

2015.06.18. 07:55 promontor

Promontor új kocsmába készül, rákeres a Zinterneten a műintézmény nevére, Gugli kiad kb. 5100 találatot, van itt minden, fészbuk oldal, honlap, négykocka, 133 dicsőséges blogbejegyzés, impozáns jelenlét.

Nézzük, mit mond magáról a hely, irány a honlap. Itt megtudhatom, milyen kúl ez a kocsma, rengeteg kézműves sörük van, küldetésük a melanéz sörkultúra megismertetése. Kerthelyiség, buli, jó hangulat. Étlap vagy itallap nincs.

Megyek tovább a fészbuk oldalra, rendszeres posztok, nagy élet. Hétfőn sportközvetítés, húsvét kedden karaoke lesz, gyertek van bio parajlimonádé, jött egy keletpolinéz sörszállítmány, csak egy hordó, siessetek, megosztanak egy érdekes cikket a skót bortermelőkről, fénykép három vigyorgó vendégről akik múlt kedden jártak itt. Étlap vagy itallap nincs.

A jelenség nem egyedi, ezért hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntök, összeállítok egy segédletet, amellyel megkönnyítem az étlap- és itallapfeltöltés informatikai kihívásainak leküzdését.

Kedves Korcsmárosok, használjátok egészséggel!

  1. Ha számítógépről nyomtatod az étlapot, akkor van egy állomány, ami a nyomtatásnak a forrása. Úgy hívják, fájl, ángolosan file. Azt feltöltheted a honlapodra, és valamelyik oldalra beillesztesz a feltöltött fájlra egy úgynevezett linket. Ekkor a honlapod olvasói le tudják tölteni a fájlt és meg tudják nézni.
  2. Meg is lehet nyitni a fájlt, a benne lévő szöveget pl. az egérrel kijelölve a Ctrl-C titkos billentyűzet kombinációval bemásolhatod a Clipboard nevű informatikai csodaspájzba. Aztán megnyithatod a honlapod forrását képező fájlt (mondjuk etlap.html) és a Ctrl-V titkos billentyűzet kombinációval beillesztheted a csodaspájzban tárolt szövegfragmentumot. Néhány html formázókód alkalmazásával pedig igazán pofás alakúra formálhatod a bemásolt szöveget.
  3. Ha Te már a sörforradalom hullámait meglovagoló progresszív korcsmalovag vagy, aki netán fenntart egy vendégcsapot, akkor Neked a facebook poszt való. Az okostelefonodon valszeg van egy fészbuk kliensprogramocska, ahova simán begépelheted, hogy "Sziasztok, a Maláta Örs Serfőzde felejthetetlen Béke'P IPÁja elfogyott, helyette mostantól egy mikronéz sárgaportert (Nauru Bitter) ihattok, siessetek, csak két hordónk van! Ja, a korsó 750, a pohár 500 lesz, hozzatok aprót!
  4. Ha netán nem egy vendégcsapod van, hanem 33, amiken persze gyakran cserélgeted a söröket, hisz az ország és a világ minden tájáról foyamatosan szerzed be a legdivatosabb serfőző zsenik legújabb kreációit, ráadásul az árlistát krétával vésed fel egy nagy fekete táblára déltájban, mert mostanában az a menő, akkor lehet, elviselhetetlen munkamennyiségnek érzed mindezt még a telefonodba is begépelni. De ilyenkor is segítségedre siet a modern technológia. Mindössze egy olyan okostelefonra van szükséged, amelyben van beépített fényképezőgép. Amikor végeztél a krétázással, lefényképezed, majd felposztolod a fészbuk oldaladra azzal a kisérőszöveggel, hogyaszongya "Itt a mai kínálat, gyertek! Új sör van a 7. és a 29. csapon, utóbbi egy mentolos maori rizssör (Mao' Rice Beer), igazi különlegesség, ráadásul világpremier!" Amellett, hogy informatív, marketingnek is ugyanolyan jó, mint a karácsonyi karaoke party képei.

Az alapok kb. ennyi, haladó tanfolyamot majd akkor tartok, ha már 10% alá sülyed az árlapmentes webes kocsmai jelenlét, ettől még messze vagyunk.

Szóval kedves vendéglátósok, tessék feltenni a webre az étlapot! Nem bonyolult, nem kell félni!

2 komment

Címkék: web sör kocsma homár étterem fogyasztóvédelem étlap villámposzt itallap

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr967535260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2015.07.11. 22:15:30

Hm... Nem arról van szó, hogy nem akarják előre elárulni az árakat?
Mert ha kicsit magasnak találod, oda sem mész...
De ha csak ott tudod meg, akkor már csak nem fordulsz ki onnan???

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.07.15. 13:36:24

@jacint70: Nyilván lehet mögötte egy ilyen számítás is, nem látok bele a vendéglátósok fejébe, de nem lepne meg, ha ez egy létező gondolat lenne.

Az is biztos, hogy létezik olyan vevőkör Pesten, amelyik nem árérzékeny különösebben, nekik belefér.

Nálam mindenesetre rossz pont az ilyesfajta információk rejtegetése és egyrészt simán kifordulok egy helyről, ha nagyon magasnak érzem az árait, másrészt olyan is volt, hogy egy-egy ilyen helyre a sikertelen webes felderítés után el se mentem kipróbálni, maradtam inkább a bejáratott kocsmáimnál.

Akik egyébként nem feltétlenül olcsóbbak - jó egzotikus sörökért indokolt lehet a magas ár - csak éppen nyilt lapokkal játszanak, ami a szememben elég fontos szempont: az ilyesmi árulkodó jel arra nézvést, milyen módon bánnak a vendéggel az adott helyen.
süti beállítások módosítása