HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Fotelszurkoló az Arénában

2018.04.24. 00:38 promontor

Hoki vb Budapesten. Lassan hagyomány, hogy ilyenkor egy meccs erejéig kilátogatok. Így volt ez 2011-ben és 2013-ban is, így van most is. Hála Jácintnak, aki a jegyfelelős.

Ezúttal az olasz meccs jutott. Végülis mindegy, csak nyerjünk. A nyitómeccs nem sikerült túl jól, egy szokásosnál haloványabb kazah csapat ellen két egyenrangú harmad után összeomlottunk, rossz kezdés, rossz gólkülönbséggel, ami körbeveréseknél számíthat. Ha a feljutásról akarunk álmodni, ma nyerni kell, egy újabb vereség esetén már a kiesés elkerülésére kell koncentrálni. 

Igaz - és most lehet ünneprontással vádolni - én idén nem igazán várok feljutást, sokkal fontosabbnak érzem, hogy véletlenül se essünk ki, a nagy feljutási rohamozgatásban. Úgy érzem, ez a csapat tavaly kicsit szétesett és idő kell az újbóli összerakásához.

1. harmad

Az első harmad igazolni látszik a félelmeimet. Az olaszok góljára éppenséggel rá lehet fogni, hogy peches gól, de a játékot is ők uralják, az egyéni párharcokat is ők nyerik, a csapatjátékuk is összeszedettebb. Mi pontatlanok vagyunk, ráadásul rengeteg buta hibát vétünk, életveszélyesen cifrázzuk a védő harmadban, töketlenkedünk elől. Szerencsére megússzuk a harmadot egy góllal. 

Sörhelyzet az Arénában

Na, az sokat javult. Korábban a Borsodi uralta a terepet és nem is erőltették meg magukat, lehetett Borsodit inni és mást nem. Ehhez képest két szempontból is jelentős előrelépés történt. Egyrészt az Aréna lecserélte a Borsodit a Sopronira. Ez önmagában csak egy kis előrelépés lett volna, ha csak az alap Sopronit lehetett volna inni, de szerencsére a Soproninak vannak iható sörei is, nevezetesen az IPA és a Démon és ha jól láttam, ezeket is lehetett kapni. Ha jól láttam, mondom, merthogy a másik jelentős előrelépés a Krusovice megjelenése volt a szurkolói zónában, hála a hokiszövetségnek, így én ezt fogyasztottam, rendkívül elégedetten. 

Szóval jó pont az Arénának és jó pont a Hokiszövetségnek: a sörhelyzettel elégedett voltam.

2. harmad

A második harmad annyi előrelépést hoz, hogy végre meglőjük az első góljainkat a vb-n. Ez négy góltalan harmad után mindenképp értékelendő, sajnos azonban a játék tekintetében továbbra is bajok vannak, kapunk egy potyagólt, amit nem egészen értek, hogy miért nem adnak meg, aztán gyorsan kapunk egy gólt emberelőnyben, még szerencse, hogy lövünk is belőle gyorsan egy egyenlítő gólt. Utána viszont egy viharos jelenetsortól eltekintve megint nekünk kell kiszurkolni, hogy ne kapjunk újabb gólt.

Merchandise az Arénában

Ha hoki vb, akkor hokipóló. Tudom, ez valahol rétegigény, egy rendes szurkoló korongot vesz, meg igazi mezt, esetleg fura sapkákat. De azért mégiscsak sokan vehetnek pólókat is, mert van belőlük sokfajta. Viszont pont a vb-re szánt speciális póló, azaz amin az évszám, a csapatok és mondjuk az embléma szerepelne, na olyat nem találok. Ez elszomorít, egy darabig hezitálok, hogy egy magyar csapatos pólót vegyek, de valahogy egyik se tetszik igazán. A végén megmakacsolom magam és nem veszek semmit. De ez azért szomorú, a választék lehetne jobb is.

Ez egy rossz pont, sajna.

3. harmad

És végre! Nem állítom, hogy ez egy tökéletes harmad lett volna, de meglőttük a győztes gólunkat, és összességében is azt hiszem, jobban játszottunk végre a fáradó olaszoknál. A körmömet persze háromszor lerágtam, káromkodtam a kihagyott kontráinknál, felszisszentem egy-egy sistergősebb olasz bombánál, dehát valahol ez a szurkolás lényege. És ma este jól sikerült, kiszurkoltuk!

magyarolasz_2018_04_23_478x264.jpg

Folytatás szerdán, immár megint a tévé előtt, a fotelből.

Videók:

Szólj hozzá!

Címkék: budapest sport sör vb olaszország jégkorong villámposzt Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr7113858478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása