HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Tűz és víz

2008.08.08. 22:44 promontor

Ma a csapból is az olimpia folyt. Víz ezzel szemben nem, mert a Vízművek valami nagy csövet cserélt a Hegyalja úton és emiatt reggel 9 óta nincs víz. Erről persze előzetesen egy szót sem szóltak. Pontosabban szóltak, csak nem nekünk, hanem a szomszédos utcák lakóinak. Ott most van víz.

Amúgy nagyon rákészültek az előre tervezet cserére, mert a kiértesített utcákba még lajtoskocsit is küldtek. Azokat átirányították hozzánk. Mondjuk mi tegnap este láttuk az indexen a hírt, hogy mi készül, és a leellenőrizvén a meglehetősen zavarosan megfogalmazott Vízművek posztot, úgy döntöttünk, kicsit bespájzolunk, biztos, ami biztos. Ugyan mi nem tartozunk a tervezett vízhiányos területhez, de mit lehet tudni, gondoltuk.

Jól gondoltuk, mert délelőtt tíz óta nincs nálunk víz és a telefonoskisasszonyok szerint éjfélig nem is lesz. Meg természetesen elnézést kérnek, de valami hiba történt, ezért alakult így. Ez mondjuk rendben is volna, de a honlapjuk még most, este fél tízkor is a tegnapi, már rég nem aktuális anyagot tartalmazza. Meg hát érdekes állapotok lehetnek a Vízműveknél, ha ekkorát mellényúlnak.

Na mindegy, ha víz nincs, van tűz. Pontosabban olimpiai láng és echte kínai tűzijáték. Merthogy megnyitjuk éppen az olimpiát. Én ugyan már csak a végére érek haza, egy közepesen látványos résszel (az olimpiai láng fellobbantása) és egy totálisan érdektelennel  (Ping Pong Pang, a szervezőbizottság elnöle és a NOB elnök beszédei). Aztán a tűzijáték érdekes lenne, de arról meg lekapcsol a királyi tévé. Nem baj, átnézek az Eurosportra, ott éppen kivonatokat adnak a megnyitóról, kimazsolázzák a látványosabb részeket és kicenzúrázzák az unalmasakat. Nekem pont ez kell, hiába van tele a megnyitó szellemes és látványos koreográfiai megoldásokkal, négy órán át akkor sem vagyok hajlandó nézni.

A lényeg úgyis holnaptól kezdődik, pl. a kézis lányokkal, akik rögtön a svédekkel játszanak tulajdonképp ki-ki meccset. Pár éve a svédeket simán vertük volna, de az utóbbi években egyre ramatyabb eredményeink voltak, a felkészülésünk pocsékul sikerült, Görbicz pedig a jó isten tudja, milyen állapotban fog besántikálni a csarnokba. Ha netán kikapnánk, ami az előzmények ismeretében nem kizárt, akkor még a negyeddöntő is igencsak kétségessé válna. Én azért optimista vagyok: egyénileg jobbak vagyunk, ha a képesek leszünk akár csak félig-meddig csapatként is funkcionálni, akkor a svédeket még képesek vagyunk megverni. A papírforma mindenesetre még mindig ezt igéri/követeli. A többit meg majd meglátjuk, ha tényleg nyerünk.

Na, hallom szörcsög a víz a csövekben, mehetek fürdeni.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kézilabda homár olimpia dörgedelem görbicz peking fogyasztóvédelem megnyitó vízhiány női kézilabda vízművek

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr32607386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása