HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Csodatechnológia

2012.03.07. 07:43 promontor

Azt mindig tudtuk, hogy a japánok kütyü- és technológiaőrültek, hiszen a kütyüik és technológiájuk elönti a világot. A helyszínen azonban néhány vadhajtást is fel lehet fedezni.

Itt van pl. ez a két gyöngyszem. Baloldalt egy wc ülőkébe integrált bidévezérlő egység, jobboldal egy vízforraló. Mindkettő a szállodai szobámban található.

A bidé-rátét alapvetően nagyon jó ötlet, hiszen szemben az Európában szokásos megoldással, nincs szükség két külön egységre, helyfoglalás szempontjából tehát optimális a megoldás. Ugyanakkor mindkét egység már messziről is gyanús. Mi a fenét keres az a sok gomb rajtuk?

Közelebbről megnézve még riasztóbb a helyzet. A bidévezérlőn 15 gomb és 15 LED található.

Arra viszonylag könnyen rájöttem, hogy három fő popómosó üzemmód létezik, ezeket az ülő figurák jelképezik. A bal szélen a leállító gombtalálható. Állítható a vízsugár hőmérséklete, ezzel nagyjából hat gombot lefedtünk. A rendszer az ülőkét is fűti, ez egyébként régen lehetett volna jó funkció egy falusi retyón, ahol a deszkák között süvített a jéghideg szél, ma már nem érzem különösebben fontosnak. Akárhogy is ez még egy gomb: persze nem tudom melyik, az is lehet, hogy a fűtés automatikus.

Nagyjából ennyit tudtam összeszedni. Azaz a bidévezérlő gombok felének funkciójáról fogalmam sincs.

Nézzük a vízforralót: 5 gomb, kilenc LED. 4 LED a beállítható vízhőmérsékletet jelzi, ezeket egy gomb vezérli léptető üzemmódban (vajon a LEDektől balra, vagy jobbra levő lehet az?). Elvileg egy gomb kellene a forralás beindításához és még egy a víz kiengedéséhez, de sajnos ez a valóságban nem ilyen egyszerű: nekem legalábbis kb.fél perc összevissza nyomogatás után sem sikerült beindítani a folyamatot. Aztán félóra múlva már sikerrel jártam, de a dolog nem triviális és most, hogy írom a posztot, már nem tudnám megmondani, milyen sorrendben kellett megnyomnom a gombokat, hogy menjen a dolog.

Szóval ehhez is túl primitívnek bizonyultam.

Egyébként ha nagyon kekeckedő lennék, most morgolódhanék azon, hogy egy nyilvánvalóan sok külföldi által látogatott szállodában miért nincs angol nyelvű cimke ezekhez a kütyükhöz, de nézzük inkább a pozitív oldalát a dolognak: a bidévezérlőn legalább van jelzés a vakoknak.

Egyébként is, ha lenne angol cimke, akkor miről írtam volna posztot?

Van több kép is: klikkide!

2 komment

Címkék: utazás japán technológia miyazaki bidé vizforraló japán 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr834289952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása