HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

3716. sz. metróposzt

2014.03.29. 08:27 promontor

Naná, hogy tegnap én is kipróbáltam.

Igaz, én a színtiszta nézelődés mellett tényleges közlekedésre is felhasználtam, így ugyanis elugrottam a Rákóczi tér közelében található Bohemia Sörszalonba, hogy beszerezzem Hrabal 100. születésnapjára, az esti Sörgyári Capriccio mellé dukáló ünnepi sört. (Szolgközl: A nymburki főzde a születésnapra ünnepi sört főzött, ami a sörszalonban palackos, a Hrabal Sörözőben és itt-ott a városban pedig csapolt formában is megtalálható.)

Persze az egy megállónyi utat valójában csakis azért tettem meg csodaúj metróval, hogy vethessek rá egy pillantást. (Nem teljesen mellesleg, most ezt ingyen megtehettem, hétfőtől eszembe se jutna egy egy megállónyi útért jegyet váltani.) Persze sok időm nem volt, így összesen egy képet illesztek be ide, ami a Kálvin téren készült:

M4Kalvin_2014_03_28__008c_478x269.jpg

A tömeg persze nyilván a megnyitónak köszönhető, kiváncsi leszek, mekkora forgalom lesz hétköznapokon. Mindenesetre a megismertetésre-beetetésre remek ötlet az első hétvége ingyenessége. Tetszettek a tágas, modern állomások, klausztrofóbiásokat talán kevésbé nyomasztja majd, mint a régebbi metróink. Az nem annyira nyerő, hogy két mozgólépcsővel kell lejutni (legalábbis az általam látott két állomáson) , de gondolom ez az állomásépítési technológia miatt lehet így, meg hát bárcsak ez lenne a legnagyobb baj ezzel a metróval.

Mert hát szép-szép, tényleg nagyon modern, szépek az állomások, meg minden. de azt ugye tudjuk, hogy egy elfuserált nyomvonalon, más értelmesebb fejlesztések elől elvonva a pénzt épült meg ez a negyedkész csodametró. Ebből a szempontból különösen vicces volt, hogy magukat liberálisnak tituláló elmebetegek transzparenseken hirdették a Keletinél, hogy ezt nem Tarlósnak, hanem Demszkynek köszönhetjük. Hát valóban, a 4-es metró ténykeg Demszky életművének koronaékszere, csak erre nem büszkének kellene lenni, hanem jól elbújni egy kies sarokba és elgondolkodni azon, hogy sikerült két évtizedet elszúrni a város életéből. (Nem mintha Gátépítő Tarlós nagy kedvencem lenne, de ez más kérdés...)

Nehéz így önfeledten örülni ennek a metrónak.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest demszky metró tarlós négyesmetró megnyitó m4 villámposzt index címlap 10es metro

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr725884080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása