HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

A miniszteri biztos érveléstechnikája és az Új Nemzeti Galéria

2022.04.09. 08:45 promontor

Olvasom minap a Zindexen az interjút Baán Lászlóval. Nagyrészt a frisch Bosch kiállításról szól, de azért szót ejt a Liget projektről is.

Ez utóbbival kapcsolatos remek kijelentéseit röviden méltatnám is.

Kezdeném az alábbi érveléstechnikai gyöngyszemmel:

  • Először megállapítja, hogy az országos választások eredménye természetesen a fővárosra is érvényes, tehát az nem számít, hogy helyben az ellenzék nyert, az országos győztes programja Budapesten is érvényes. Aminek része a Liget projekt, tehát teljesen jogos, hogy az megépül.
  • Aztán folytatja azzal, hogy amikor Karácsony Gergely főpolgármester lett, akkor ugyan programjának része volt a Liget projekt leállítása, de ez nem bizonyítja, hogy a fővárosiak a Liget projekt ellen lennének, hiszen az csak egy apró része volt Karácsony programjának, amit csak összességében szavaztak meg, semmi nem bizonyítja, hogy a minden szavazója egyben ellenezné a Liget projektet is. Tehát semmiképp sem jogos a Liget projekt leállítását követelni.

Namármost Baán László valószínűleg nem annyira hülye, hogy ne venné észre, hogy a két érve gyönyörűen cáfolja az egymást, tehát csak arra tudok gondolni, hogy a két érv egymás mellé állításával a hallgatóságát nézi hülyének.

A másik remek kijelentés az Új Nemzeti Galériára vonatkozik, ami természetesen a Liget projekt "kulcseleme", ha megépül, akkor a "családi városlátogatások, hosszú hétvégék nemzetközi turisztikai piacán tartósan az elsőrangú vonzerők közé kerülhet az új városligeti kulturális negyed" és "az általa idevonzott többletturizmus állami bevételeiből 15-20 éven belül nemzetgazdasági szinten vissza is térítheti a ráfordított összegeket".

ung_eny_478x261.jpg

Na persze. Tehát van már két művészeti múzeumunk a Hősök terén, köztük az interjú nagyobbik felében a Bosch kiállítás kapcsán egyébként jogosan agyondicsért Szépművészeti, van két új egyéb tematikájú múzeumunk (Zene Háza és Népművészeti), de mindez hiába, a harmadik művészeti múzeum is kell, mert az a kulcselem és csakis az biztosíthatja "a ráfordított összegek visszatérítését".

Ezt sokszor hallottuk már Baán Lászlótól és én már el is mondtam egyszer, miért oltári nagy baromság. De ha Baán Lászlónak szabad sulykolnia (hisz ha elég sokszor mondja, még a végén igazzá válik), akkor szabadjon nekem is sulykolnom a cáfolatot:

"...az alaptétel hamis: Baán László szerint ugyanis az újonnan felépítendő Múzeumi Negyed majd turisták pluszmillióit fogja Budapestre hozni és ilyenformán minden befektetett forint bőségesen meg fog térülni, hiszen Budapest Párizshoz vagy Bécshez hasonló múzeumi szuperközpont lesz.

Na ez az, amiben nem hiszek és amit semmilyen reális számítás nem támaszt alá. A valóságban igen kevés olyan múzeum van a világban, amely többmillió külföldi turistát vonzana és ezek többsége a benne található világhírű tárgyak okán képes erre, azaz a turistamilliók olyasmiket akarnak látni, mint a Mona Lisa, a Milói Vénusz vagy a Rosetta-kő. Ilyenünk nekünk nincs, ergó hiába húzunk fel egy pofás múzeumi negyedet akárhol, arra nem fognak turistamilliók idejönni. Arról meg nem tudok, hogy a Mona Lisa Pestre jönne.

...

A Nemzeti Galéria jelenleg a várban van, a Budavári Palotában. Szerintem jó helyen. Ha pl. a franciáknak és az oroszoknak megfelel egy volt palota múzeumként, akkor talán nekünk is megteszi. Totál felesleges pénzkidobás elköltözteni. A palotán lehetne javítani, a hatvanas-hetvenes évek felújításának eredményeképp kialakult belsőre ráférne az átalakítás... de ez nem indokolja a múzeum elköltöztetését.

Ráadásul egy létező gyűjtemény áthelyezéséről nehezen hihető, hogy új turistákat vonzana a városba."

Fontos kiemelni a "semmilyen reális számítás" kitételt. Erre szokták azt válaszolni, hogy de igen, irattak erről egy tanulmányt. Igen, tudom, én is láttam annak idején. Hasraütéses becslések halmaza, amit megrendelésre írtak jó pénzért, bárminemű felelősségvállalás nélkül. Javasolnám, hogy ugyanezt a kérdést tegyék fel úgy, hogy ha a benne leírtak nem valósulnának meg, akkor a szerző ezért pénzügyi felelősséggel tartozzon. Mindjárt egészen más tartalma lenne annak a tanulmánynak.

Szóval nem kedves Baán László, az Új Nemzeti Galéria nagyon rossz ötlet, ideje lenne elfelejteni!

105 komment

Címkék: budapest index politika dörgedelem múzeum építészet városliget villámposzt index címlap Baán László

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr3617801099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar. 2022.04.10. 17:24:47

Mit vártál?
A hallgatóságát nem nézi hülyének...pontosan tudja, hogy azok...
Ez a fidesz tempó, akármilyen eredmény jön ki, ők abból azt olvassák ki, hogy nekik van igazuk, lásd pl. az a majomkodás amit most az amúgy érvénytelen népszavazással művelnek.

nemecsekerno_007 2022.04.10. 19:01:39

A fáról minek jöttél le?!

Ekrü 2022.04.10. 19:45:37

@Boar.:
"amit most az amúgy érvénytelen népszavazással művelnek. "- Ha hárommillió ember egy népszavazáson egyféle akaratot nyilvánít ki,azt bizony semelyik párt sem hagyhatja figyelmen kívül, ha valaha is választást akar nyerni ebben az országban.
Ami pedig az érvénytelenséget illeti,nemsokára jön a visszavágó. Kíváncsian várom a Fudan esetében meglesz-e a 3 milla egyformán szavazó? :))
Amúgy pedig:
2/3!!!!!!

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.04.10. 20:43:17

Cudar idők jönnek majd, de próbáljuk meg élvezni!

Sir Gombóc 2022.04.10. 20:50:47

@Ekrü: a sok felkiáltójel használata is a szellemi alultápláltságra utal.

a nagy hohohorgász 2022.04.10. 21:20:20

@Sir Gombóc: ezért kelletek ti féknek és ellensúlynak, nem vezérnek csak ellensúlynak :))))

élhetetlen 2022.04.10. 22:52:14

@nemecsekerno_007: Jó kérdés, neked még jobb a fán? Onnét látod át a világot, ami neked annyi, hogy jé, ott egy gyümölcs, amit elérsz, és annyi?

a nagy hohohorgász 2022.04.10. 22:58:25

@élhetetlen: te elerted a prolik maximumát:))) büszke lehetsz magadra:)))

élhetetlen 2022.04.10. 23:50:59

@Ekrü: Népszavazás.
1-es pont. lehetne az is a kérdés, hogy támogatja-e a gyermekek matematikára oktatását szülői hozzájárulás nélkül, ez is, az is felvilágosítás, tanítás.
2. pont, az ismertetés, az nem népszerűsítés.
3. pont, ha egy gyerek megtudja, hogy pl. vannak akik a saját nemüket szeretik, az mennyiben befolyásolja a fejlődésüket, ha egyébként már az óvodában is Jancsi Juliskát szereti, de, ha Jancsi Bélucit szereti jobban, ezt ne kelljen elfojtania, csak azért, mert neked nem tetszik.
4. pont, ez is csak a hozzád hasonlóknak szól, mert ha tudnak is a lehetőségről, nem élhetnek vele a nagykorúságukig.
Lehetett volna az is a kérdés, legalább ilyen „értelmes” , hogy maradjon-e a fű zöld, vagy legyen ezentúl piros. Te arra is szavaztál volna, hogy maradjon zöld, ha már a kormány feltette a kérdést.
De gratulálok, hogy nem fogtad fel, hogy miről szólnak a kérdések, ahogy sok mindent nem szoktál felfogni, de benyomtál négy x-t a semmire 3 millió hozzád hasonlóval együtt.
„Amúgy pedig:2/3!!!!!!” Soha, senki nem mondta, hogy több az értelmes ember, ez van,

élhetetlen 2022.04.11. 00:03:14

@a nagy hohohorgász: Nem, nem vagyok büszke magamra, mert még proliságban és bunkóságban sem tudtalak felülmúlni, de, ha sikerült volna, azt inkább szégyellném.

Ekrü 2022.04.11. 00:42:56

@élhetetlen:
"De gratulálok, hogy nem fogtad fel, hogy miről szólnak a kérdések, ahogy sok mindent nem szoktál felfogni, de benyomtál négy x-t a semmire 3 millió hozzád hasonlóval együtt. "- Értjük.Mi vagyunk azok akik nem fogták fel ,hogy miről szólnak a kérdések,bezzeg azok ,akik egy egyszerű igen és nem között sem tudtak választani,helyette f@szocskákat és egyéb ízléses dolgokat rajzolnak a szavazólapra,ők bezzeg igen... XDD
Sebaj,lesz még itt népszavazás,a kölcsönkenyér pedig visszajár.Bár én sokkal elegánsabb dolognak fogom tartani azt ,ha egyszerűen nem megyünk el rá.Így legalább nem kell a szerencsétlen szavazatszámlálóknak szembesülni ,azzal,hogy a kretének a szavazófülkében élik ki idióta "művészi " hajlamaikat.
A három millió egyforma válsz pedig nem megkerülhető egyetlen egy pártnak sem,még akkor is ha nem a te szájad íze szerint szavaztak. Persze,gondolom könnyebb elviselni a vereséget,ha őket buta, tanulatlan, elmaradott vidéki embereknek tartod,mert ellenkező esetben el kéne gondolkodj azon ,hogy talán mégsem te vagy a helikopter.

Ekrü 2022.04.11. 00:46:51

@Sir Gombóc:
Aha. Téged az a pár felkiáltójel zavar,nem pedig a 2/3. :))))))))))))

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.11. 08:01:09

Kár, hogy a népszavazásról szóló törvényben szó sincs arról, hogy érvénytelenség esetén nem megkerülhető a leadott érvényeten szavazatok száma. A törvény érthetően megfogalmazza, hogy mit jelent az érvénytelenség. Ezt a fidesz határozta meg. Talán velül-magatokkal kéne erről elbeszélgetni. Ja, az nem szokás arra a fidesz felé? Hát ezt kapjátok a kormányotoktól. Eszközök vagytok, nem meghatározók.

Boar. 2022.04.11. 08:24:14

@látjátok feleim szümtükkel: Nem értik, mit jelent az, hogy visszanyal a fagyi .
A saját törvényeiket sem tartják be ha az számukra előnytelen, a nemlétező szabályokat is számonkérik másokon ha az nekik jó.
Ezekkel a szellemi toprongyokkal, akik itt védik a védhetetlent, kár foglalkozni, ez fideszpropagandistából is a legalja.

Boar. 2022.04.11. 08:28:03

@nemecsekerno_007: Anyádból minek csúsztál ki? Hascsikarása volt?
Máshol az ilyet lehúzzák a wc-n, téged meg kinthagytak a kert végében a ribizli tövében aztàn a napon felnőttél.
Legalább az eső mosott volna el ...

Ekrü 2022.04.11. 08:29:36

@látjátok feleim szümtükkel:
Az érvénytelen az érvénytelen. Így lesz ez a Fudan esetében is. Senki NEM vitatja ,hogy ne lenne érvénytelen.
Viszont az a párt amelyik szembemegy 3 millió ember akaratával az bukásra van ítélve. Éppen ezért nem fogják az ellenzéki pártok innentől kezdve nyíltan kritizálni a a gyermekvédelmi törvényt. Mint ahogy elhallgattak anno migránsügyben is,hiába volt érvénytelen az akkori népszavazás.

sírjatok 2022.04.11. 08:50:16

@Ekrü: elhalgattaaaak? MZP már migránsszámlálóval kampányolt, meg hogy a fidesz a migránspárti :P

Ez is amúgy a baloldal faszságát mutatja, mert az embereket nem a papírral rendelkező török kebabos zavarja, akinek mellesleg van 10 alkalmazottja, hanem az az ismeretlen, nyomokban terroristát tartalmazó tömeg aki átzúg az országon. De ezek ilyenkor verik magukat a földhöz, hogy "deja fidesz aszondta hogy nem lesz migráncs"

sírjatok 2022.04.11. 08:52:44

@Boar.: ja hát ha érvénytelen a népszavazás, akkor szerintem nem is érdemes figyelembe venni a népakaratot :)

Csak úgy elmondom, hogy mind az EU, mind a NATO csatlakozás ennél kevesebben szavazták meg, persze akkor az érvényes volt az tény, de a közakarat mértéke ezekben az esetekben is hasonló volt, tehát a valóság ugyanaz, a jogszabályok mások azóta. Persze hagyhatod figyelmen kívül is, ez tény :)

Ekrü 2022.04.11. 08:54:46

@sírjatok: Pont így lesz ez a mostani népszavazás esetében is. Még 4 év és az ellenzéki pártok majd egyenesen azzal kampányolnak,hogy az ő ötletük volt a gyermekvédelmi népszavazás. :))))))

Boar. 2022.04.11. 09:18:23

@sírjatok: Közakarat?
Az a közakarat, hogy a cirka nyolc és félmillió választóból öt és félmillió nem támogatta ezt a zagyvaságot.
Persze ti csak azt nézitek, ami nektek hasznos, kettős mérce a köbön.

nemecsekerno_007 2022.04.11. 10:04:21

@élhetetlen: Ti is, csak veletek elhitették, hogy egyéniségek vagytok.

És megint eladták nektek a döglött papagájt.

nemecsekerno_007 2022.04.11. 10:08:13

@Boar.: Megint eladták nektek a döglött papagájt, értem a frusztrációt. Ettől függetlenül az ilyen míves gondolatokat inkább azoknak tartogasd akik átvertek.
Elég hosszú a lista akiken számon kérheted.

Etniez 2022.04.11. 10:08:20

@Ekrü: Figyelj:
1. ezeket a népszavazási szabályokat a Fidesz találta ki.
2. a saját szabályai szerint a népszavazás eredménye: érvénytelen
3. ha nem számít a népszavazás eredménye, akkor minek van népszavazás?

Bonyolult, mi?

Ha úgy sem érdekes az eredmény, akkor minek dobunk rá ki milliárdokat, miért nem hoz a kormány sima intézkedést és kész?

Etniez 2022.04.11. 10:09:31

@megamovieboy: Így van, tesóm poszolta a lényeget a választás másnapjan: "legalább 480 marad a benzin"

Ennyi :)

Etniez 2022.04.11. 10:24:36

A poszthoz: profi, jogos. De a magyart nem érdekli ez sem. Kitartást.

pireza 2022.04.11. 10:37:05

@Ekrü: 3 millió egyforma választól se lesz érvényes, ami érvénytelen. Egy népszavazás érvényességét nagyon egyszerű megállapítani - a választásra jogosult állampolgárok 50 %-a + 1 fő szükséges hozzá. Minden más esetben úgy hívják, hogy közvéleménykutatás. Amúgy szerinted most, hogy az érvénytelen is érvényes, mi a manót fog vele kezdeni pártod és kormányod? Ugyanis a törvények már megszülettek, mindenféle szavazósdi nélkül.

chrisred 2022.04.11. 10:38:44

@sírjatok: Azokat nem egy választással egy időben tartották, amikor a választópolgárok egyébként is az urnákhoz járultak szavazni.

Ekrü 2022.04.11. 10:38:49

@Etniez:
1.Ezt nem vitatta senki
2. Ez sem vitatta senki
3.Ez,hogy jön ki neked az első két megállapításodból?
Az érvénytelen népszavazás NEM azt jelenti,hogy az emberek elutasították,hanem ,hogy nem kötelező az országgyűlésre nézve. Vagyis a kormány hatáskörébe helyezi át a döntést.A kormány pedig majd mérlegeli ,hogy hányan szavaznak mellette ,hányan ellene és ez alapján fogja meghozni a döntését. Az ellenzék meg majd szintén mérlegelni fogja,hogy megéri neki egy olyan ügyet ellenezni ,amit 3 milla ember támogat és ez alapján vagy ellenzi vagy kussol. Szerinted melyiket fogja választani?
"Ha úgy sem érdekes az eredmény, akkor minek dobunk rá ki milliárdokat, miért nem hoz a kormány sima intézkedést és kész? "- Talán mert az emberek közvetlen megkérdezése a egyik legdemokratikusabb mód arra ,hogy az emberek kinyilvánítsák az akaratukat? Ne nevezze magát demokratának aki ezt elvenné az emberektől....

Etniez 2022.04.11. 10:41:20

@Ekrü: Elmondtam a lényeget:

"Vagyis a kormány hatáskörébe helyezi át a döntést."

Igen, de ehhez nem kell népszavazás, hiszen a döntés jogát már most megkapta a következő négy évre.

A kérdés továbbra is az, hogy mi az értelme a népszavazásnak, ha nem számít az eredménye?

Nagyon vékony jégen táncol a Fidesz, hiszen ha most elkezd erre hivatkozni, akkor majd ugyanezt kell tennie a hasonló eredményű Fundan-szavazáskor. Azt elbukják, de érvénytelen lesz.

Ezért van nagy csönd kormányzati berkekben.

chrisred 2022.04.11. 10:47:22

@Ekrü: "Az érvénytelen népszavazás NEM azt jelenti,hogy az emberek elutasították,hanem ,hogy nem kötelező az országgyűlésre nézve. Vagyis a kormány hatáskörébe helyezi át a döntést."

Az érvénytelen népszavazás következménye, hogy nincs joghatása, olyan, mintha meg sem történt volna. Szóval nincs semmilyen hatáskör áthelyezés. Ennél a népszavazásnál meg főleg értelmetlen lenne, mert egy már meghozott törvényről szól, a kormány azt akarta elérni, hogy bizonyítsa, a magyar társadalom többsége a törvény mögött áll. Ezt nem sikerült bizonyítani, mert ehhez a "nem" válaszok abszolút többsége kellett volna.

Ekrü 2022.04.11. 10:50:42

@pireza:
"3 millió egyforma választól se lesz érvényes, ami érvénytelen."-Komolyan mondom nektek baj van a szövegértésetekkel... Ennyi analfabétát ott az ellenzéki oldalon,esküszöm már nekem fáj...XDDDD
Mit nem tudtál megérteni ezen a mondaton?:
"Az érvénytelen az érvénytelen. Így lesz ez a Fudan esetében is. Senki NEM vitatja ,hogy ne lenne érvénytelen."
Szövegértés pls....
"Amúgy szerinted most, hogy az érvénytelen is érvényes, mi a manót fog vele kezdeni pártod és kormányod?"- A kérdés nem az,hogy mit csinál a Fidesz,hanem ,hogy mit fog kezdeni ezzel az ellenzék?A kormány ugyanis megtartja a törvényt. Számára ugyanis a 3 millió ember helyeslése elegendő iránymutatás arra,hogy a szavazói szerint jól döntöttek. Az ellenzék viszont csapdában van. Mert ha ezek után támadja ezt a törvényt,akkor szembe kell néznie azzal a lehetőséggel ,hogy esetleg 2026-ban jön az újabb Fidesz 2/3.Ha meg helyesli elveszíti saját törzsszavazóit. Még a legjobb megoldás számára a kussolás lesz...
Mondjuk minek magyarázgatom én ezt neked,mikor azt az egyszerű mondatot sem tudtad értelmezni, hogy:
" Senki NEM vitatja ,hogy ne lenne érvénytelen."
XDDDD

Boar. 2022.04.11. 10:52:20

@a nagy hohohorgász: Az előbb írtam, hogy ide a fideszpropagandistáknak is csak a legalja jön.
Köszönöm a megerősítést! :-)
(Amúgy meg Matyi az a narkós kurva anyád te idióta. Különben se emlegesd a matyit mert megjelenik)

Boar. 2022.04.11. 10:57:33

@nemecsekerno_007: "Elég hosszú a lista akiken számon kérheted."
Így van. Egyvalamit felejtesz el kisköcsög. Azt, hogy a fidesz szavazók lettek átverve. A kampány hazugságokon alapult, ezen nincs mit szépítgetni. a köpcös végighazudta az életét és ezzel a kampánnyal megkoronázta az eddigi aljasságait.
Engem nem vertek át kisfiam, tisztában voltam vele, hogy az ígéretek és az osztogatás csak 14.13.-ig szóltak. Amúgy is alapvetés, hogy politikusnak akkor higgy, ha már megszáradt a bőre a padláson.
Azt verték át, aki májusban már csak öt litert fog tankolni, aki egy hónapban kétszer tud csak húst venni, aki a jövő télen már csak egy szobát fűt mert nem lesz pénze a rezsire... De őket nagyon.

Ekrü 2022.04.11. 10:59:25

@chrisred:
"Az érvénytelen népszavazás következménye, hogy nincs joghatása, olyan, mintha meg sem történt volna. "-Ergo: "nem kötelező az országgyűlésre nézve. Vagyis a kormány hatáskörébe helyezi át a döntést." Most komolyan,te tényleg megismétled ugyanazt amit én mondtam,csak éppen más szavakkal? :))))))
"a kormány azt akarta elérni, hogy bizonyítsa, a magyar társadalom többsége a törvény mögött áll. " Ezt sikerült is bizonyítania,hisz a Nem szavazatok aránya jóval meghaladta az igenek arányát.
Az érvénytelen szavazatok azt jelentik,hogy aki így szavazott az vagy nem akart véleményt nyilvánítani az ügyben ezért tartózkodott,vagy egyszerűen csak nem érdekelte a dolog.
De ha úgy érzitek,hogy nektek van igazatok,akkor nosza rajta, támadjátok csak meg a törvényt minden lehetséges fórumon. Biztos nőni fog a népszerűségetek tőle. :)))))

Ekrü 2022.04.11. 11:07:45

@Etniez:
"A kérdés továbbra is az, hogy mi az értelme a népszavazásnak, ha nem számít az eredménye?"- Hogyne számítana egy érvényes népszavazás eredménye? Linkelj már be bizonyítékot arra,hogy egy érvényes népszavazás eredménye ne számít.
"Nagyon vékony jégen táncol a Fidesz, hiszen ha most elkezd erre hivatkozni, akkor majd ugyanezt kell tennie a hasonló eredményű Fundan-szavazáskor."- Ugyan miért kéne? Gondolod ha nem teszi akkor szavazatokat veszít? Mert az ellenzék ha támadja a gyermekvédelmi törvényt akkor bizony borítékolja magának a következő választási buktát...:))))
Erre a hivatkozni a Fudannál max az ellenzéknek kell,de persze csak akkor ha legalább hasonló arányban (3 milla) lesz a Fudant nem akaró emberek száma. Mert ugye elég röhejes többségről beszélni ,ha a Fudan ügyben alig lesz ember aki elmegy szavazni....

Ekrü 2022.04.11. 11:14:25

@Etniez:
"Ezért van nagy csönd kormányzati berkekben. "- Egy fenét.Csönd az ellenzéki berkekben van. A kormány megnyugodhat,az ő szavazói a gyermekvédelmi ügyben a kormány mellett állnak.
Viszont nem hallom az örömködést ellenzéki oldalon. Szerinted miért?

Etniez 2022.04.11. 11:17:39

@Ekrü: "Ugyan miért kéne? "

Azt sejtettem, hogy benned ez nem okozna különösebb feszültséget.

nemecsekerno_007 2022.04.11. 11:17:57

@Boar.: A haladó globalista propaganda nagyon kifinomult, nem olyan mint az orosz. Úgy adják el neked a döglött papagájt, alig várod már, hogy megkapd.

Etniez 2022.04.11. 11:20:01

@Ekrü: Mert éppen gyász van.
Jakab rátolta a szavazói elvesztését MZP-re, Gyurcsány meg éppen Klárikát reklámozza.

Pedig le kell menni vidékre és jobban kell hazudni, mint ahogy a Fidesz teszi, ez a kulcs.
De ennek az ellenzéknek jó lesz a parlamenti díszellenzéki szerep.

Én meg már leszarom :) A családomról gondoskodom, a többiek meg egyék amit főztek.

chrisred 2022.04.11. 11:22:54

@Ekrü: "Most komolyan,te tényleg megismétled ugyanazt amit én mondtam,csak éppen más szavakkal?"

Nem, te valamilyen hatáskör átruházásról írtál, én meg arról, hogy ami közjogilag nem létezik, annak nincs joghatása, semmilyen hatáskörhöz nincs köze.

"Ezt sikerült is bizonyítania,hisz a Nem szavazatok aránya jóval meghaladta az igenek arányát."

Nem, ezzel csak azt bizonyította, hogy akik egy ilyen törvényi szabályozást akarnak, sokkal többen vannak azoknál, mint akik pont a fordítottját szeretnék. De a legtöbben se az egyik, se a másik mögé nem álltak be. Mintha azt a kérdést tette volna fel a kormány, hogy a választók milyen palacsintát szeretnének enni. 40% csokis palacsintát szeretne, 1% túrós palacsintát, 59% pedig nem éhes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 11:25:57

@pireza:

Senki nem vitatja, hogy a népszavazás jogilag érvénytelen volt.

Ám azt is vedd észre, hogy az érvénytelenül szavazók a kormány kinyilvánított szándéka ELLEN sem szavaztak, pedig megtehették volna.

Nem mellesleg ez is azt bizonyítja, mennyire kontraproduktív a bojkott, amire az ellenzék buzdított.

Hozzáteszem, egyáltalán nem biztos, hogy az érvénytelenül szavazók a bojkottra való felhívás nélkül az igent ikszelték volna be. Szerintem sokan inkább ezt is egy a Fidesz ellen leadott szavazatnak szánták.

Tanulságos lenne megtudni, vajon az érvénytelenül népszavazók hány százaléka szavazott az ellenzékre. De sejthető, hogy ez az arány közel áll a 100%-hoz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 12:05:46

@Ekrü:

"Az érvénytelen szavazatok azt jelentik,hogy aki így szavazott az vagy nem akart véleményt nyilvánítani az ügyben ezért tartózkodott,vagy egyszerűen csak nem érdekelte a dolog."

Akkor sehová nem tette volna az ikszet. Így viszont gyakorlatilag egy újabb Fidesz-ellenes szavazatot adott le, amivel rendeltetésellenesen élt a szavazójogával. A szavazó polgárt ezért nyilván nem lehet elmarasztalni, de az erre buzdító pártokat és szervezeteket szerintem lehetne.

chrisred 2022.04.11. 12:12:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A népszavazás rendeltetése, hogy egy kérdés társadalmi támogatottsága kiderüljön, tehát a választópolgárnak joga van kinyilvánítani, ha nem támogatja egyik válaszlehetőséget sem. Szerintem a az igen/nem lehetőségek közötti választásra kötelezés alkotmányellenes.

chrisred 2022.04.11. 12:14:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Akkor sehová nem tette volna az ikszet."

Ha valaki bedob a szavazóurnába egy kitöltetlen szavazólapot, nem lehet biztos abban, hogy később senki nem tesz rá ikszeket. Csak akkor lehet biztos benne, hogy senki nem fogja felhasználni a szavazólapját, ha már ő maga érvénytelenné teszi.

pireza 2022.04.11. 12:43:24

@Ekrü: szépen kérlek, ne taníts szövegértésre. Köszi. Rágod a mócsingot, képtelen vagy elengedni, csak egészen egyszerű kérdésekre nem akarsz/tudsz válaszolni közben.
@Etniez szépen összefoglalta:
1. ezeket a népszavazási szabályokat a Fidesz találta ki.
2. a saját szabályai szerint a népszavazás eredménye: érvénytelen
3. ha nem számít a népszavazás eredménye, akkor minek van népszavazás?
Tudom, 2/3, hurrá, de attól még nem biztos, hogy teljesen meg kell hülyülnöd.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 13:02:14

@chrisred:

"Ha valaki bedob a szavazóurnába egy kitöltetlen szavazólapot, nem lehet biztos abban, hogy később senki nem tesz rá ikszeket."

Ezzel prejudikálsz, miszerint a szavazóbiztosok csalnak. Az ellenzéki biztosok valahogy épp ennek ellenkezőjét tapasztalták, ahogy azt a nagy nzilvánosság előtt is elmondták. Mérő?

Másfelől ezzel azt is állítottad, hogy az ogy. választások szavazási rendje is hibás, hiszen a polgár nem lehet biztos abban, nem fog-e valaki még egy ikszet behúzni az ellenzékre behúzott iksze mellé, ezzel érvénytelenítve a szavazatát, vagyis csalva a Fidesz javára.

De én meg a vicc kedvéért akkor azt mondom, hogy az ellenzéki szavazóbiztosok csaltak. Sok NEM szavazatnál beikszelték az igent is, hogy érvénytelen legyen a népszavazás.

Ha a kommentedben írt véleményedet fenntartod, akkor az én fenti véleményemet is el kell fogadnod Ha azonban elfogadod, hogy nem volt csalás, akkor a te kifogásod is irreleváns.

Azt hiszem, a hadseregnyi EBESZ-megfigyelő és ellenzéki biztos tapasztalatai alapján inkább neked nincs igazad. Ronald Reagan mondta állítólag, hogy a bizalom jó, az ellenőrzés még jobb. Itt bőven volt ellenőrzés, csalás annál kevésbé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 13:12:43

@chrisred:

Egyébként azért sincs igazad, mert az is opció, hogy a polgár nem teszi be a népszavazási lapot a borítékba, hanem összetépi vagy hazaviszi emlékbe.

Persze mondhatod, hogy a fideszes szavazóbiztos odacsempész egy előre elkészített NEM szavazatot. Na de akkor már ki is cserélheti az igennel szavazó polgár szavazólapját, nem?

Az a nagy bajod neked, ahogy igen sok ellenzékinek, hogy rendszeresen csalást kiáltotok, csalásra gyanakszotok. Mikor beszélt a Fidesz vagy Fidesz-párti akárki csalásról az érvénytelen népszavazással kapcsolatban?

Boar. 2022.04.11. 13:40:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az a nagy bajod neked, ahogy igen sok ellenzékinek, hogy rendszeresen csalást kiáltotok, "
Ez teljesen természetes, ugyanis ordas módon elcsaltátok ezt a választást is. annyi, hogy a csalás nem a szavazóhelyiségben történt hanem egy kicsit odébb. Ennyike...

chrisred 2022.04.11. 13:48:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezzel prejudikálsz, miszerint a szavazóbiztosok csalnak."

Nem, csak azt állítom, hogy fennáll ez a lehetőség.

"Másfelől ezzel azt is állítottad, hogy az ogy. választások szavazási rendje is hibás, hiszen a polgár nem lehet biztos abban, nem fog-e valaki még egy ikszet behúzni az ellenzékre behúzott iksze mellé, ezzel érvénytelenítve a szavazatát, vagyis csalva a Fidesz javára."

Nyilván, de ez ellen a szavazópolgár semmit nem tehet, meg kell bíznia a rendszerben. Míg a szavazólap érvénytelenítését saját maga is meg tudja oldani, hogy azt később senki se tudja felhasználni érvényes szavazatként.

Szóval a felvetésed azért rossz, mert a példád konkrét csalásról szól, az enyém meg a lehetséges csalási lehetőség kiküszöböléséről.

chrisred 2022.04.11. 13:52:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egyébként azért sincs igazad, mert az is opció, hogy a polgár nem teszi be a népszavazási lapot a borítékba, hanem összetépi vagy hazaviszi emlékbe."

Igen, csak te nem ezt az opciót említetted, hanem ezt: "Akkor sehová nem tette volna az ikszet." Én meg erre reagáltam.

"Az a nagy bajod neked, ahogy igen sok ellenzékinek, hogy rendszeresen csalást kiáltotok, csalásra gyanakszotok."

Az a nagy bajod, hogy csak barát-ellenség koordinátarendszerben tudsz gondolkodni. Aki nem Fidesz nézőpontból látja a világot, az csak ellenzéki lehet.

nemecsekerno_007 2022.04.11. 13:56:42

@chrisred: Te is másfél órát vitatkoznál Morpheussal, hogy a kék vagy a piros kapszulát vedd-e be.
Erről szólna az egész Matrix trilógia, ha Tar Béla rendezné.
Szerinted ki kíváncsi erre?!?!
3 millió magyar biztos nem.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.11. 13:57:42

@Ekrü: mi van cigányszopó kurva, ezt vergődöd, nehogy szembe kelljen nézni, neked rasszista állatnak, hogy cigányt szopsz? :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.11. 14:01:01

@Etniez: még jobb, hogy ezekről már van törvény, tehát megszavaztatták azt , hogy reggel felkel a nap.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.11. 14:05:18

@Ekrü: miért hazudsz cigányok kurvája?
azért szavaztak érvénytelenül, mert így lehetett érvénytelenné tenni a népszavazást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.11. 14:22:00

Fontos a ligeti liberálsi drogtanya lebontása, ez most meglesz, hiába sipít a ballib drogkartell.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.11. 14:23:25

@Boar.:

Így igaz. A nemzeközi libbant jog szerint család, ha más is kampányol, nem csak a liberálisok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 15:28:55

@Boar.:

"a csalás nem a szavazóhelyiségben történt hanem egy kicsit odébb"

Igen, kicsit feljebb, a fejetekben. Mérő László nagyon a fején találta a szöget azzal, hogy nem a vidéki szavazók agymosottaj, hanem az ő agyát mosta át a belvárosi propaganda

Persze tudom, Mérő László intelligencia dolgában mélyen alattatok áll. Meg nyilván az is nagy pofáraesés nektek, hogy egy liberális, ráadásul zsidó ellenzéki vágja a képetekbe az igazságot.

Ahogy egy másik helyen írták, elsősorban nem a kommunikációtokkal volt a baj, hanem a silány portékátokkal. Ja, ezt is egy liberális írta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 15:35:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Azt mondod, a megfigyelőket nem vette meg kilóra a Zorbán???"

Jaj, dehogynem! A 20k biztost kilóra, az EBESZ- megfigyelőknek azonban bizonyára nem fizetett eleget, mert bár azok is elismerték, hogy csalás nem volt, beszéltek valami lejtőről.

Aminek nem kicsit ellentmond a budapesti ellenzéki győzelem.

Bocs, megint hazudok, mert vidéken nem foghatók a nem kormánypárti tv-adók, sőt az ISP-k is tiltják a telexet, a 444-et és társaikat

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 15:49:40

Sőt vidéken nincs is internet, csak a Mari néni.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2022.04.11. 16:10:11

Ami a népszavazást illeti, ha már a kommentcunami ebbe az irányba ment el.

1) Nyilvánvaló, hogy a népszavazáson résztvevők többsége a kormány álláspontját támogatta. Tehát függetlenül attól, hogy jogilag semmire nem kötelez az eredmény, politikailag indokoltan hivatkozhat arra, hogy ez számára győzelem.

2) Az eredmény mondjuk egyáltalán nem meglepő, a kormány mindig olyan népszavazási kérdéseket tesz fel, amiben a többsége biztos. Ilyen értelemben a győzelem se egy nagy fegyvertény, dehát legyen meg a boldogságuk.

3) Az, hogy ilyen sokan szavaztak a kormány szája íze szerint, annak a fő oka az, hogy ez volt az első alkalom, hogy az országos választással egy időben lehetett népszavazni. Ha külön népszavazás lett volna, sokkal kevesebben mentek volna el. Természetesen nyilván abban az esetben is többsége lett volna a kormány álláspontjának, ld. 1) pont, csak a 3 milliós "csodára" való hivatkozás indokolatlan.

4) Az érvénytelenségnek a kormány által kiírt népszavazások esetében nincs nagy jelentősége, hiszen a kötelező érvény nélkül is megléphetik azt, amit akarnak. A magas érvényességi küszöböt azért vezették be, hogy egy esetleges ellenzéki népszavazás véletlenül se hozzon jogilag kötelező eredményt. Bár persze ezeknek már a létrejöttét is igyekeznek minden eszközzel megakadályozni, de ha mégis meg kellene egyszer rendezni egy ilyet, akkor ez egy végső adu lenne a kormány kezében, hiszen ahogy látjuk, még egy országos választással egyidőben megtartott népszavazásnak se sikerült az érvényességi küszöböt megugrania...

5) Ami az érvénytelen szavazásra való buzdítás szankcionálását illeti, az NVB már magáévá tette ezt a rendkívül "elegáns" gondolatot, nagyon remélem, hogy a bíróság majd ezeket a határozatokat megszünteti.

Sir Gombóc 2022.04.11. 16:16:34

@a nagy hohohorgász: az ugye megvan, hogy az ellensúly, a fék fontos alkatrész pl. a daruknál, anélkül eldőlnek, nem tudják megtartani a terhet.. :P

Sir Gombóc 2022.04.11. 16:19:44

@Ekrü: miért zavarna a 2/3. Homokozzatok csak. :P

Sir Gombóc 2022.04.11. 16:33:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként azért sincs igazad, mert az is opció, hogy a polgár nem teszi be a népszavazási lapot a borítékba, hanem összetépi vagy hazaviszi emlékbe.

Ez nem ugyanaz, mint az érvénytelen szavazás, mert ez nem számít bele a részvételi számba és így nem mérhető véleménynyilvánítás.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2022.04.11. 16:42:40

@Ekrü: Nem akarok beleszólni, de ez a népszavazás olyan volt mint a nemzeti inzultációk. Már megszavazta a parlament a törvényt, de O1G-nek ez nem volt elég azt akarta, hogy az egész ország is bólintson rá a homofób, kirekesztő törvényére. Ezért feltett négy olyan kérdést, amire nem lehet normálisan válaszolni. Szóval az egész felesleges volt, Én mondjuk nem dekoráltam ki a szavazólapot csak beixeltem az összes választ, így fejeztem ki a nem tetszésem a népszavazási faszsággal kapcsolatban.

élhetetlen 2022.04.11. 16:49:39

@nemecsekerno_007: Feltettél egy kérdést: „A fáról minek jöttél le?!”. Erre visszakérdeztem, hogy „neked még jobb a fán?”. A válaszod: „Ti is, csak veletek elhitették…”. Ti is, mi is? Egy értelmes mondatot nem tudsz összehozni? Lehet, hogy te az vagy, amit elhitettek veled, kösz én elvagyok az önismeretemmel. Nem vettem sem élő, sem döglött papagájt, sőt még rohadt narancsot sem, azt is meghagyom neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 16:52:15

@Sir Gombóc:

"mert az is opció, hogy a polgár nem teszi be a népszavazási lapot a borítékba, hanem összetépi vagy hazaviszi emlékbe."

Ezt is írtam, csak olyan sürgős volt neked ellentmondani, hogy azt már el sem olvastad.

Pontosan hol és hogyan van definiálva, milyen véleményt takar az érvénytelen szavazat?

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.11. 17:30:59

@Etniez: "3. ha nem számít a népszavazás eredménye, akkor minek van népszavazás?"

Azért van, hogy ha valakinek van véleménye, azt kimondhassa. A gyáva, és eleve lúzer ellenzék tudta, hogy ezt a népszavazást semmiképpen nem nyerheti meg, mert a véleményüket csak egy kisebbség támogatja. Ahelyett, hogy elfogadták volna ezt a helyzetet, a kretén híveiket arra biztatták, hogy szavazzanak érvénytelenül, mert akkor a Fidesz sem lesz majd elégedett. Azt elfelejtették, hogy a Fidesz teljesen elégedett a már meglévő törvénnyel, azzal is, hogy darabra tudni lehet, hány embere van mindössze az ellenzéknek, és most az ügyben nem változik semmi. A népszavazás ugyanis nem ad felhatalmazást változtatásra. Az Országgyűlésnek persze megvan minden joga a változtatáshoz, hiszen a népszavazás mintha meg sem lett volna, de a libsik nem vették észre, hogy a törvény már megszületett, korábban.

"Nagyon vékony jégen táncol a Fidesz, hiszen ha most elkezd erre hivatkozni, akkor majd ugyanezt kell tennie a hasonló eredményű Fundan-szavazáskor."

Nincs oka a Fidesznek arra, hogy a népszavazásra hivatkozzon. Azt pedig megteheti, ahogy most MZP is kihirdette a hódmezővásárhelyi nemhivatalos "győzelmét", hogy értelmezi a számokat. Azok, akik mertek szavazni, óriási többségben a transzok ellen vannak. Köszönjük, ez végre felmutatható, hivatalos eredmény, nem a buzik házon belüli közvéleménykutatása.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt hiszem, a hadseregnyi EBESZ-megfigyelő és ellenzéki biztos tapasztalatai alapján inkább neked nincs igazad."

A sánta eszű húgom, aki rettenetesen fúj Orbánra, persze a barátaitól már konkrét esetekről is tud, amikor a kormánypárti biztosok összebeszélve hamisították az aláírásokat, csakis így jöhetett össze ez az eredmény. Hogy az ellenzéki biztos ezt miért nem hirdette ki, arra neki sincs teóriája. Nem vitatkozok vele, mert egyébként jószívű, rendes ember, csak rossz barátokat választott.

Sir Gombóc 2022.04.11. 17:38:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tőled idéztem, igen, arra reagáltam.
Ha nem adod le a szavazólapot az nem számít bele a szavazásra résztvevők számába. Az érvénytelen viszont igen. És az is egyfajta véleménynyilvánítás, kb. a "kérdés feltevéssel sem értek egyet" válasznak megfelelő.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.11. 17:39:03

@chrisred: "Az a nagy bajod, hogy csak barát-ellenség koordinátarendszerben tudsz gondolkodni. Aki nem Fidesz nézőpontból látja a világot, az csak ellenzéki lehet."

Az ellenzék zöme még egymással is képes volt összebútorozni, csak valahogy váltsák le Orbánt. Ők ellenségek. Az az egy-két jelentéktelen sercli, akik nem kerültek be az ellenzéki összefogásba, nem mondott semmit. A választás után a Mi Hazánk volt elég merész ahhoz, hogy benyögje, hajlandóak esetenként a Fidesszel egyformán szavazni, ha valamilyen kérdésben szerintük jó véleményen vannak. Ez jó jel, nem minden ellenzéki elvakult barom. Az ilyet nevezik konstruktív ellenzéknek.

pireza 2022.04.11. 17:40:23

@Libsikéim, bekaphatjátok!: de, észrevették, hogy a törvény már korábban mgszületett, épp ezért gondolták azt, amit minden normális ember gondol: ilyesmiről népszavazást tartani nettó baromság. Plusz értelmetlen pénzkidobás, de az ilyesmi a főnöködet soha nem szokta zavarni. Elvégre nem a saját pénzét bassza el, csak mindenkiét.

Boar. 2022.04.11. 17:41:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mérő elmondta a fővárosiak véleményét arról, mit néztek be.
Egy vélemény, egy nézőpont.
Én meg azt tudom, vidéken mi ömlött az emberek képébe folyamatosan.
A hazugságok, mindenhol, mindenből. Minden teleplakátolva valótlan állításokkal arról, márki zay mit tenne meg mit vonna vissza, kinek az embere meg miért veszélyes. Egy szó sem volt igaz ezekből de az emberek csak ezt látták. Ha megvették a helyi újságot, abban is. A postaládába bedobált szórólapokon is bár azokat el sem olvasták. De a buszmegállóban a képükbe tolják a plakátot és az rögzül. Nem, az ellenzék nem kapott plakáthelyeket a buszmegállóban.
A kábeltévén a fideszes csatornák vannak elöl-mondjuk alig van más opció. Net van, persze. Talán még a putriscigánynak is van net a simogatós nokiján de azon csak faszbúkozik, egy hírcsatornát nem keres meg MERT NEM ÉRDEKLI. Az "igazságot" nagy dózisban kapja mindenhonnan, nem jár utána, van-e más alternatíva is. A kisnyugdíjas, egyszerű embereknél ez ugyanígy igaz. Aztán amikor fenyegetéssel(nem a személyük hanem az életvitelük ellen) avagy némi júdáspénzzel, krumplival, hússal ráveszik őket, hogy menjenek el szavazni, fel sem fogják, mit is csinálnak valójában.
Vagy nézd meg ezt a cikket:
www.kapost.hu/kamujeloltek-nyomaban-harmadik-resz/
Ne azzal foglalkozz, hol jelent meg, csak olvasd el.
A kamujelölt neve volt legfelül a szavazólapon, a valódi ellenzéki jelölté legalul. Ez is egy választási csalás, orosz módra.
Aztán ha arra jársz, olvasd el ezt is:
www.kapost.hu/ures-kossuth-ter-sajttaj-rippl-fesztival/
Ha ennyire nem érdekelt senkit a dolog, hogy győzött megint az a sötét bunkó fidszes jelölt(ez nem általános jellemzés, ismerem személyesen még a gimiből)?
Nem csak az a választási csalás amikor összeomlik menet közben a rendszer vagy amikor ellenőrzés nélkül maradnak a fidernyák szavazatszámlálók és azt csinálnak a szavazatokkal, amit akarnak.
A rendszer kiépítése, a szavazókörzetek kialakítása, a levélszavazatok ellenőrizhetetlensége(ez pláne megér egy misét, gyakorlatilag a jogalkalmazók írásba adták, hogy bármit meg lehet tenni a levélszavazatokkal mert "nem hatáskörük" foglalkozni a kérdéssel.
Limitálják a kampányra költhető pénzt de a kormányközeli álcivil szervezetek korlátlan forrásokat kapnak és plakátolnak, tolják a neten a hazugságaikat, minden tele van velük-és természetesen semmi jogkövetkezménye nincs, ha törvénytelen dolgokat művelnek. Mert a törvény csak az ellenzékre vonatkozik, a fideszesek annyiszor szegik meg a saját maguk által hozott törvényeket, ahányszor csak akarják, semmiféle retorzió nem éri őket.
Nem vagy te annyira hülye, hogy ezt ne lásd-csak nem érdekel. A fideszes disznóságokat egy cinkos összekacsintással elintézitek, az ellenzéket meg folyamatosan rágalmazzátok. Ennyit tudtok.
Szóval nincsenek azok a lámpavasak elfelejtve.

Boar. 2022.04.11. 17:49:42

@Libsikéim, bekaphatjátok!: Te magadnak hazudsz folyamatosan és elhiszed.
Szerinted ki a faszomat érdekelt ez a népszavazás nevű förtelem?
Senkit bazdmeg. Akit megvettek, hogy húzza be az x-et a fideszre, azzal behúzatták a népszavazásra is az adekvát választ. Nagy részük azt sem tudta, mire voksol, ez kiderült a lebonyolításnál az értetlenkedő kérdésekből. Ez tisztán látszik a számokból. Ha ezért el kellett volna menni szavazni, töredéke lenne az érvényes szavazatok száma, de ha már ott voltak és megkapták a júdáspénzt, hát leszavaztak a gazda szájíze szerint. Ennyi.
Nem remélem, hogy felfogod.

Boar. 2022.04.11. 17:51:15

@élhetetlen: Vedd már észre, hogy kb. mintha lóval imádkoznál. Nem ért meg semmit, annyira buta.
Kap reggel két sablont, azt húzza rá mindenre aznap oszt jónapot.

Boar. 2022.04.11. 17:54:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te megint nem haltál meg az éjjel?
Hülye szokásaid vannak, ideje lenne már változtatni rajtuk. Pl. kipróbálhatnád, milyen egy hátsófali szívinfarktus éjfélkor egyedül a fürdőkádban.
Nem kell elmesélned, elég, ha beledöglessz.

élhetetlen 2022.04.11. 18:00:21

@Ekrü: „bezzeg azok ,akik egy egyszerű igen és nem között sem tudtak választani”. Fel kéne fognod, hogy egy nyelvtanilag érhető kérdés is lehet értelmetlen. Pontonként leírtan, hogy miért voltak értelmetlenek a kérdések. most megpróbálom csak a másodikkal. „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”. Ha a gyerekeknek elmondjuk, hogy, ha lyukas a foga, azt be lehet tömetni, az nem a fogtömés népszerűsítése, hanem, ha probléma van, akkor nem árt, ha tudja, hogy van megoldás, tehát csak ismeret átadás. Ettől még nem fogják a gyerekek megrohamozni a fogorvosi rendelőket, hogy kifúrassák, betömessék az ép fogukat. Kb. ennyit kéne megértened. Ha ez sikerül, te is lehetsz helikopter.

chrisred 2022.04.11. 18:03:16

@Libsikéim, bekaphatjátok!: Mitől lennének a mihasznák ellenzékiek? Az állampárt féregnyúlványa, akikkel olyanokat is kimondathat, amit hatalmon ők (egyelőre még) nem mernek, és így a radikális szélsőjobbot kézben tudják tartani, anélkül, hogy a mérsékeltebb híveiket elriasztanák.

chrisred 2022.04.11. 18:08:04

@promontor: 4. Joghatás szemppontjából nincs különbség, hogy ki kezdeményezoi a népszavazást.

nemecsekerno_007 2022.04.11. 18:16:03

@élhetetlen: Bocs, hogy nem fejtettem ki részleteiben, de már fárasztó ez az újabb 2/3. :))))))))))))

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2022.04.11. 18:38:53

@chrisred: Ezt értem, én a szabály mögötti politikai szándékról beszéltem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.11. 19:24:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Látom, már a neves matematikust és ballib megmondóembert, Mérő Lászlót is megvette a Zorbán! Mérő ugyanis azt mondta az ATV-ben, hogy a mucsai büdösbogár falvakban is vannak ellenzéki médiák, csak egyszerűen a Fidesz jobban kampányolt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.11. 19:52:09

@Sir Gombóc:

"tőled idéztem, igen, arra reagáltam."

Az idézőjelről hallottál már?

Sir Gombóc 2022.04.11. 20:15:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lemaradt, valóban. A telefonon már annak is örülök, ha sikerül oda beilleszteni, ahová szeretném. Idén 4 éves, ideje leváltani, de még nem tudom melyik gyártó kapja a 2/3-t..

a nagy hohohorgász 2022.04.11. 21:07:46

@Sir Gombóc: @élhetetlen: @pireza: @Boar.: te most több nikkel magadat ajnarozod és nem érted hogy hogyan lehet hogy 4 különböző nick ugyanazt irja és az még is csak 1 azaz 1 szavazat:))))????? Megalol bmeg:)))))

élhetetlen 2022.04.11. 22:50:21

@a nagy hohohorgász: Bmeg te! 2011.09.10 óta ugyanazon a nicken kommentelek. Azért annyira ne értékeld túl magad, hogy azt hidd, hogy miattad cserélgetek. (Más miatt sem).

Boar. 2022.04.11. 22:57:39

@élhetetlen: Neki van egy rakás azonosítója...

élhetetlen 2022.04.11. 23:07:47

@Boar.: Igen, és ki mint él, úgy ítél.

a nagy hohohorgász 2022.04.11. 23:32:38

@élhetetlen: @Boar.: mondtam hogy ez csak 1 szavazat???? Még a kibaszott diktatúrában is:))). Buzika minden nickeden engem erositesz..... így tovább:)))

élhetetlen 2022.04.11. 23:45:41

@a nagy hohohorgász: Hú! „Buzika minden nickeden engem erositesz.....„. És már gigásznak, vagy zseninek képzeled magad? Nem számít, nem vagy egyik sem.

a nagy hohohorgász 2022.04.12. 07:38:06

@élhetetlen: hozzátok képest egy faék is zseni hát még én:)))

Boar. 2022.04.12. 09:30:37

Az elején megjegyeztem volt, hogy ide a fideszpropagandistáknak is csak a legalját küldik. Újra és újra megerősíted.
Rendben, hogy gecibuta vagy, nem jutott mindenkinek egyformán, de miért kell ezzel folyamatosan kérkedni?
Az, hogy hülye vagy, olyan, mintha halott lennél...már abban a tekintetben, hogy mindenki tudja rólad csak te nem.

a nagy hohohorgász 2022.04.12. 11:31:33

@Boar.: na akkor még is egy nick vagytok, és én vagyok a hülye:))))

a nagy hohohorgász 2022.04.12. 12:49:40

@Boar.: ti meg megnyertetek a választást csak rajtatok kívül senki sem tudja:))))

Sir Gombóc 2022.04.12. 13:07:11

@a nagy hohohorgász: igen te vagy a hülye. Mert én biztosan tudom, hiszen én vagyok, hogy nem ők vagyok.

a nagy hohohorgász 2022.04.12. 13:22:29

@Sir Gombóc: szargombóc látom még mindig nem érted.....

Boar. 2022.04.12. 14:44:36

@a nagy hohohorgász: Ja, te vagy a hülye...az összes nickeden.
Bár egy kupac szar esetében nem biztos, hogy van értelme ilyen jelzőket használni, egy kupac fideszes szartól senki nem várja el, hogy esze legyen.
Szóval esetedben maximum arról lehet beszélni, mennyire vagy büdös.
Nagyon. De majd megszáradsz a napon és akkor már nem annyira.

a nagy hohohorgász 2022.04.12. 17:09:30

@Boar.: csak 12 éve nem akarok megszaradni az istennek se:)))))

élhetetlen 2022.04.12. 17:50:44

@a nagy hohohorgász: Faék. A faék legalább nem égeti magát, mint te a semmit nem érő köpködéseddel. Zseni vagy? Mondta ezt még rajtad kívül más is? Olvasd már el az utolsó bejegyzéseidet! Próbáld meg szétválasztani az egy ember két nick, és a két ember egy nick esetet, hátha sikerül.

Boar. 2022.04.12. 18:05:53

@a nagy hohohorgász: Ezt eddig is tudtuk...éreztük a szagodon...

a nagy hohohorgász 2022.04.12. 21:35:09

@élhetetlen: @Boar.: én mindenkinek elhiszek mindent, hiszen fidesz szavazó vagyok... ha azt mondjátok szar vagyok hát szar vagyok ...

élhetetlen 2022.04.12. 23:45:25

@a nagy hohohorgász: „ha azt mondjátok szar vagyok hát szar vagyok .... Az vagy. „12 éve nem akarok megszaradni az istennek se”, nem gond, büdös maradsz, így az interneten keresztül nem zavaró.
süti beállítások módosítása