HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Uborkaszezoni Homárposzt, avagy abcúg Spar!

2022.08.11. 10:05 promontor

Olvasom a Spar honlapon, hogy akciós a Medve sajt, méghozzá extra kedvezményt adnak kuponnal:

sparcsalomedve_478x397.jpg

Fellelkesülök, rohanok a Sparba, Medve a kosárba, irány a kassza (az automata). Hát persze, hogy nem 749, egy ötvenessel becsaptak:

sparmedvecsalasblokk_478x758.jpg

Irány a vevőszolgálat, mutatom a blokkot. A hölgy először bepróbálkozik, hogy ez nem is az a medvesajt, mondom, hogy de. Aztán bepróbálkozik, hogy biztos nem aktiváltam a kupont, mutatom az appot, hogy debizony. Ok, akkor visszaad 50 forintot, mondja kicsit lenéző hangsúllyal, jelezvén milyen kicsinyes vagyok. Az, hogy a Spar részéről ez mennyire kicsinyes csalás, arról nem esik szó. Mondjuk a javára írom, hogy valahol a folyamatban azért elnézést kér.

(Utólagos kiegészítés: aki szemfülesen kiszúrja, hogy ott van az az 50 forint a blokkon, annak jelzem, hogy az egy másik tétel, a Medvével együtt száznak kellene ott lennie. Ezt persze a vevőszolgálat is látta, nem véletlenül adták vissza a pénzt.) 

Naszóval "kedves" Spar, elmentek Ti a jó fenébe! Ilyenbe beleszaladok minimum negyedévente egyszer. És persze aki ilyen sajtot vesz az akció miatt, annak saccperkábé a 60 %-a nem veszi észre, hogy becsaptátok. 39% észreveszi és kicsit bosszankodik. Az 1% (azaz én) meg elpazarol az életéből 3 percet a vevőszolgálaton. Ti meg röhögtök a markotokba.

Nos, szerintem huncut csalók vagytok és jól meg kéne bírságolni Titeket az ilyenekért, bizony!

11 komment

Címkék: homár spar fogyasztóvédelem villámposzt index címlap decathlon

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr4817905389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2022.08.12. 04:57:38

Ir vörös sört iszik és a Medve sajt 50 Ft-ja fáj.

Psycho killer 88 2022.08.12. 05:24:26

Kevésbé tűnnél idiótának, ha nem rakod be a blokkról készült képet: ott van az alján a -50
A sparban mindig így működtek az akciók: a blokkon ott a teljes ár, és a felsorolás végén a kedvezmények levonása.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2022.08.12. 07:16:49

@Psycho killer 88: Ha figyelmesen elolvastad volna a posztot, amiből kiderül, hogy a Spar elfogadta reklamációt, akkor rájöhettél volna, hogy az blokk alján szereplő 50 forint egy másik tételhez tartozik.
@antisocialnetwork: Nyilván nem az 50 forint a lényeg, hanem a jelenség.

BOAR 2022.08.12. 08:07:37

Bemész a kuponjaiddal felvértezve, telerakod a bevásárlókocsit...aztán a négy kuponból kettőt tudsz felhasználni mert "véletlenül" pont arra a tizenvalahány tételre nem vonatkozik az amúgy "mindenre" hirdetett akció.
Eleve rühellem azokat az üzleteket ahol nekem kell lemérnem a gyümölcsöt. De a spar az összevissza kirakott kódjaival ezt még meg is nehezíti. Figyelni kell mert a pénztárnál éri az embert a kellemetlen meglepetés. Tudom, nem nagy dolog. De én azért megyek be egy boltba, hogy vásároljak, nem apróbetűs részeket olvasni meg nyomozni, melyik cetli hová tartozik...aztán még vitatkozzak is a bunkó dolgozókkal akiket valszeg arra treníroznak, hogy lehet lerázni a reklamáló vevőt.
A spar átbaszós dolgairól amúgy is regényt lehetne írni úgyhogy hacsak lehet, kerülöm őket. Az pedig nagyon helyes, hogy ötven forintért is szól valaki. Ne szokják meg...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2022.08.12. 09:25:40

Először nekem is az jutott eszembe, amit Psycho killer 88 nevű kommentelőtársunk nem túl udvariasan megfogalmazott, hogy ott van a blokkon egy "mínusz 50". Azért is, mert én is meghökkentem, amikor láttam a számláimon (nem a SPAR-ban, hanem egy másik boltláncnál) az akciós termékeket az eredeti áron följegyezni, mígnem rájöttem, hogy előbb elkönyvelik az eredeti árat, majd megjelenik egy negatív szám. De ezek szerint itt nem erről volt szó.

Egyébként sose hittem volna, hogy valaha is online kasszát fogok használni (már csak társadalmi felelősségtudattól hajtva sem: a pénztárosoknak is élni kell valamiből), de az egyik boltlánc rendesen ránevelt erre: a négyből csak egy kasszát nyitnak meg, ahol persze kilométer hosszú sor áll. A dolog előnye, hogy csakugyan elolvasom a számlát, amit eddig amúgy sose tettem...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2022.08.12. 10:21:08

@Csöncsön: Igen, ez a kedvezményt külön tételben számoljuk el módszer más láncoknál is elterjedt. Lehet, hogy valamilyen számviteli indok magyarázza, én azonban nem szeretem, pont azért, mert nehezen áttekinthetővé teszi a dolgokat a fogyasztó számára.

Megtörténhet, hogy egyszer reklamálsz, mert nem veszed észre, hogy az alján ott van a kedvezmény, aztán "megszégyenülsz" és legközelebb már nem "mersz" szólni. Megtörténhet, hogy több tétel kedvezményét látod összevonva és nem veszed észre, hogy az egyik kimaradt. Szóval szerintem minden nyugtabonyolítás aggályos.

Én műszaki emberként ("de jó, új kütyü, próbáljuk ki") kevésbé idegenkedem az automata pénztártól. Az, hogy kevesebb bolti pénztáros kell és ennek vannak társadalmi vonzatai, azt természetesen megértem, de egyrészt jelenleg inkább munkaerőhiánytól szenved a szektor (állítólag), másrészt azt szerintem tudjuk a történelemből, hogy a technikai haladás nem fog megállni és ennek következtében mindig lesznek eltűnő vagy visszaszoruló foglalkozások. Ezzel persze foglalkozni kell, kérdés, milyen módon.

G.Tibor 2022.08.12. 10:27:17

@Csöncsön:
Nyilván van az online kasszának is fenntartási költsége, de biztos nem annyi, mint egy pénztáros munkabére. A korrekt az lenne, ha a boltok ezt az extra hasznot megosztanák a vásárlókkal, és a végösszegből lenne pár % kedvezmény. Vagy akár valamilyen arányban 3 felé is oszthatnák: 1. marad a boltnál extra profitként. 2. a megmaradt dolgozók bérfejlesztésére fordítják. 3. a vásárlóknak kedvezmény a végösszegből.

Utópia?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2022.08.12. 13:30:13

@promontor: @G.Tibor:

Valamelyest különben rövidtávú a gondolkodásom e téren, be kell ismernem. A technikai innovációk ugyanis összességében újabb munkahelyeket teremtenek, ráadásul termelékenyebbeket, szóval persze rövid távon valóban rosszabbul járnak a pénztárosok, hosszú (vagy akár közép) távon viszont nekik is jobb lehet, ha elterjed a magasabb szintű technika. Ezzel most persze csak vigasztalom magam, hogy mégse ártok én azzal, ha az automata kasszát használom. :-)

Az pedig való igaz, hogy akár már rövid távon is lehet bérfejlesztő hatása, ha a boltlánc tisztességes. (Hogy az-e, abban persze akár e posztot olvasván is lehet okunk kételkedni.)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2022.08.12. 13:50:57

@G.Tibor: @Csöncsön: Igazából a piaci versenyen múlik a legtöbb. Ahol nagy a verseny, az karbantartja az árakat, tehát a költségcsökkentés eredménye részben az árak csökkenésében jelentkezik. (A jelenlegi inflációs környezetben ez mérsékeltebb emelkedést jelenthet.)
Jelenleg a munkaerőpiacon is van verseny, tehát arra is van esély, hogy jut bérfejlesztés a dolgozóknak.
De persze nincsenek illúzióim, magától semmilyen cég nem oszt meg semmilyen exra hasznot, amihez hozzájut. Jobb helyeken szigorú és betartatott állami szabályok (fogyasztóvédelem, munkajog) illetve pl. a szakszervezetek jelenthetnek további garanciákat.

Pierr Kardán 2022.08.12. 13:57:26

Ősi szokás a Sparnál, hogy egy vásárlásnál csak 4 kedvezményes kupont enged felhasználni. Mivel te az ír söreidre elhasználtál négyet, így az újabb kupont csak akkor tudtad volna használni, ha a medvesajtot egy új fizetési ciklusban fizeted ki.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2022.08.12. 14:03:09

@Pierr Kardán: Ez így ebben a formában biztos nem igaz. Az ír sörökre 20%-os papírkupont használtam, valóban négyet. A medvére meg a MySpar app kuponját. MySpar app kuponból használtam egy másikat is (annak az 50 forintja látszik a blokkon), azt engedte, tehát a 4 papírkupon biztos nem akadályozta meg a MySpar kuponok használatát.
süti beállítások módosítása