HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Magyarország - Szlovákia 24:24 (12:6 után, ajjaj)

2009.01.19. 23:47 promontor

Kézilabda vb 2009A helyzet az, hogy a mai meccset nem láttam. Egy régi kollégám jött haza pár napra Japánból, a kedvéért jó pár ismerős összegyült: először az irodában beszélgettünk, aztán egy kocsmában. Amikor az irodából elindultunk, félidő volt, a csapat 12:6-ra vezetett.

Fél tíz fele értem haza, segítettem Csillát elaltatni, aki mostanában az istennek se akar időben lefeküdni (lehet, hogy kényelmesebb lenne belátni, hogy nő és hagyni tovább fent maradni). Aztán jött Eszter, fürdés, mese, kis dúdolás.

Csak ezután ülök le a gép elé és csak ezután jön a sokk. Nem vertük meg Szlovákiát, döntetlen lett. Az utolsó másodpercekben egyenlítettek.

Ülök a számítógép előtt. A Sport 1-en megy az ismétlés, nézhetném, de nem. A mazochizmust nem nekem találták ki. Inkább nem akarom tudni, ki mindenki játszott siralmasan, adta el, dobta fölé a labdát, nyúlt mellé, állíttatta ki magát, cserélt rosszul, stb. A szlovákokat meg kellett volna vernünk. A magyar csapat egyénileg sokkal jobb játékosokból áll, ha rendesen fel van készítve, a játékosai kellően motiváltak, koncentrálnak, akkor a szlovákokat egyszerűen meg kell vernünk. Ha nem tesszük, ha öt másodperccel a végén kapunk egyenlítő gólt, akkor valami baj van.

Nem elsősorban az a baj, hogy vesztettünk egy pontot, bár az is az: ha netán a szlovákok jutnak a középdöntőbe, akkor elvesztettünk egy nagyon sokat érő pontot. Lehet szerencsénk, ha a románok megverik Szlovákiát (meg persze a franciák is), akkor valószínűleg a románok ellen elért győzelmet visszük tovább és meglesz a vágyott két pontunk.

Sokkal nagyobb baj, hogy már a második alkalommal játszunk fél meccset egy egész helyett. Ha marad ez a forma, akkor nem lesz legjobb nyolc. Ez egy tehetséges csapat, tehetséges játékosokkal, de ez nem elég. Nem elég csak kimenni, azt' majd lesz valahogy. Motiváció kell és szervezettség, összehangolt csapatjáték és szívvel-lélekkel való hajtás. Meg alázat, az ellenfél tisztelete. Ami esetünkben azt jelenti, hogy Szlovákiát tönkre verjük, mert végig hajtunk ellenük, mert koncentrálunk és nem engedünk ki se három gólnál, se hatnál, se kilencnél. (Na jó, lehet, hogy nem verjük őket tönkre, de nem rontunk el egy meccset hétgólos vezetésről....)

A mai eredmények legfontosabb következménye, hogy Argentína a mai veresége után (26:30 a románok ellen) pontszámban már nem hozhat be minket, és egyben ki is esett. Mi is nagyon közel vagyunk a továbbjutáshoz, Argentína ellen egy pont már bebiztosítja azt. Veszve tehát nincs semmi, ha magukhoz térnek a fiúk, lehet itt még nagyokat alkotni.

De maradjunk a földön, egyelőre: hol is az az egy pont? Most mondhatnám, hogy a papírforma, meg a tudás, meg hogy nem lesz gond, győzünk. Lehet, hogy így lesz: én még most is arra fogadnék, hogy az argentínok ellen végre összeszedjük magunkat és viszonylag simán megverjük őket. De ha megint egy félidőt játszunk csak, akkor ez megint egy körömrágós meccs lesz. Ami nem azért gond, mert izgulni kell, hanem azért, mert megint egy nálunk gyengébbnek tartott csapat ellen kell izgulni.

Meg azért is baj, mert egy hosszú tornán csináltunk magunknak egy extra meccset. Ha ma nyertünk volna, akkor a szerdai meccsünk edzőmeccs lett volna, minimum két középdöntő ponttal, függetlenül attól, a szlovákok vagy a románok jönnek  még tovább. Lehetett volna pihenni, gyakorolni, amit akarunk. Rápihenni a franciák elleni meccsre, meg a középdöntőre. Hát ezt most nem lehet. Erre még ráfizethetünk.

Egyébként nem csak mi kaptunk ma pofonokat. A lengyelek kikaptak Macedóniától, végig a macedónok vezettek, az utolsó percben egyenlítettek a lengyelek, de volt még fél perc, az elég volt a győztes macedón gólhoz. A szerbek pedig a braziloktól kaptak ki két góllal. Ezt se gondoltam volna.

Na, megyek aludni, holnap is kell dolgozni.

4 komment

Címkék: sport vb szlovákia kézilabda férfi kézilabda latolgatok szlovákmagyar férfi kézilabda vb 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr6886554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 00:18:51

Szóval Stocl kivédte a szemünket, hihtetlen sok ziccert dolgoztunk ki és vágtunk bele a dunaújvárosi kapusba, arról nem is beszélve, hogy öt hetesből kihagytunk négyet.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.20. 08:09:28

Hanyatlik a kézilabda (is)? A nők sem voltak túl acélosak, ezek szerint a férfiak sem azok...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.01.20. 10:22:27

Nem mondanám hanyatlásnak, két éve kilencedikek lettünk a vb-n, tavaly nyolcadikok az eb-n, olimpiára nem jutottunk ki. Nagyjából ez az eredmény várható most is, csak persze aki szurkol, az valami szebb eredményben reménykedik, és csalódott, amikor nem jön össze.

A tegnapi meccs kudarc, mert a szlovákok gyengébbnek számítanak nálunk, de ez benne van a játékban, mint ahogy néha mi is elkapunk egy nálunk előkelőbben jegyzett csapatot.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 13:11:05

@promontor: így van! Ráadásul az Olimpiára nehezebb kijutni, mint ott bravúrt elérni. A 2004-esre óriási mázlival kerültünk ki és a nagyszerű negyedik helyen végeztünk, aztán Izland 2008-as bravúrja is egy verejtékes kvalifikáció után sikerült.
süti beállítások módosítása