HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Magyarország-Belorusszia 31:26 + esélylatolgatások

2008.01.20. 22:10 promontor

Ez van, jobbak vagyunk, mint a beloruszok. Szerintem kihoztuk a meccsből amit kellett, végig vezettünk és összességében biztosan nyertünk. A beloruszok jól tartották magukat, próbálták a bajszunkat cibálni, néha feljöttek ránk, végig keményen meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Néha kicsit nyögvenyelősen ment a támadás, néha kicsit simán lőtt gólt a Kurcsev, de a gépezet végülis működött, és ez számít. Szóval az egész egy fordított német-magyar volt, szinte minden szempontból. Beloruszok kipipálva, jó utat haza, Lukasenkót üdvözöljük.

Nézzünk egy kicsit körül, mi történt a többi meccsen: először is a spanyolok meglepetésemre legázolták a németeket és mellesleg megnyerték nekünk a csoportot: mindhárom csapat két pontot visz a középdöntőbe, de a körbeverések után nekünk a legjobb a gólarányunk. Ez nemcsak azért jó, mert most  csoportelsők lettünk, hanem azért is, mert egy esetleges magyar-német-spanyol holtversenyben a középdöntő csoportban is mi végeznénk legelől (bár persze oda még el kell jutni). És van egy még fontosabb haszna: így a csoportunk mindkét favoritja vesztett már pontot és teljes erőbedobással kell majd küzdeniük a középdöntőcsoportban, hogy ezt behozzák. Így nagyobb eséllyel győzik majd le a másik selejtezőcsoportból érkező papírforma szerinti gyengébb csapatokat, azokat a svédeket és izlandiakat, akik a mi közvetlen vetélytársaink az olimpiai kvalifikációért. Nagyon is jó nekünk, hogy az utolsó fordulóban, amikor mi a franciák ellen játszunk (akiket időtlen idők óta nem vertünk meg), akkor a vesztett pontjaik miatt a spanyolok és a németek sem lesznek még abban a helyzetben, hogy kiengedjenek.

Nézzük meg egy pillanatra a másik középdöntő csoportot: Norvégia (4), Szlovénia (0), Montenegró (0), Horvátország (4), Lengyelország (2), Dánia (2). Zárójelben a pontok, a sorrendet meg azért kavartam meg, mert nekünk a listában az első három csapat (dőlt betűvel) ellenfelünk az olimpiai kvalifikációért, a második három már ott van a kvalifikációs tornán. Első ránézésre Szlovénia és Montenegró nem tűnik veszélyesnek, papírforma alapján nekik adnám az ötödik és hatodik helyet, de aztán meglátjuk. Norvégia viszont könnyen lehet, hogy az első kettő között végez a csoportban, ami számukra elődöntőt jelent. Ez bizony elég magas léc, jelenleg arra fogadnék, hogy mi nem leszünk elődöntősök, tehát a norvégok előttünk lesznek a kvalifikációs listán. Ezért lenne észvesztően fontos megelőzni a csoportbeli skandináv kontingenst.

Szóval kedden az Eb legfontosabb meccse következik, a hozzánk hasonlóan két pontos, és hozzánk hasonlóan az olimpiára ácsingózó svédek ellen. Szerencsére ez már nem a kilencvenes évek világbajnok svéd csapata, de azért mindenképp erősebbek, mint mondjuk a fehéroroszok. Valószínűleg sok svéd szurkoló is lesz, úgyhogy félig-meddig hazai pályán kellene őket legyőzni. Nagyon kéne egy spanyolok elleni remek forma. A beloruszok elleni játék, a helyenkénti tanácstalanság támadásban, a néha kissé laza védelem szerintem nem fér bele. Ha fogadnom kéne, tipikusan 50-50 %-os meccsnek tartanám, úgyhogy egy agyvérzéses, körömlerágós meccsre van kilátás.

Aprópó Montenegró: a kis balkáni csapat kiverte az oroszokat. Az első fordulóban egy hősies döntetlent játszottak a nagy testvérrel, aztán pedig ugyan mindkét skandináv csoporttársuktól simán kikaptak (Dánia -8, Norvégia -5) de a valaha félelmetes oroszoknak még ezt is sikerült alulmúlniuk (Dánia -3, Norvégia -11), így egyetlen gólocskával rosszabb lett a gólkülönbségük és utazhatnak haza. Putyin szerintem lefejezi őket.

De ne Montenegróval törődjünk, hanem a svédekkel. Ha már fociban aláznak minket, vágjunk vissza kézilabdában. Hajrá skacok!

Szólj hozzá!

Címkék: sport svédország kézilabda olimpia eb montenegró férfi kézilabda skaliczky lászló belorusszia latolgatok férfi kézilabda eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr58305093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása