HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

A csoport

2008.04.19. 16:31 promontor

Hát ez csodaszép volt fiúk!

Sporttörténelmet írtak a magyar jégkorongozók Sapporóban, ahol a kissé enervált (vagy nagyképű?) ukrán válogatottat legyőzve, 100 %-os teljesítménnyel fejezték be a divizió I-es vb-t. A jutalom jövőre esedékes, Svájcban, ahol az igazi, "nagy" vb-n szerepelhet magyar csapat.

A részleteket majd nyilván megírja a sportsajtó, meg a jegkorong.blog.hu, én most csak egy kicsit a jövőbe (meg a múltba) szeretnék nézni. 1983-ban a magyar válogatott második lett a C csoportos vb-n, ezzel feljutva a B-csoportba. Hatalmas siker volt, amit ráadásul a Budapest Sportcsarnokban, tízezer ember előtt vívott ki az a csapat. A következő vb-én a csapat simán kiesett a B csoportból és utána sok évig a közelébe se került újra. Mégse volt hiábavaló az a hajdani siker: egy nemzedékkel ismertette és szerettette meg a hokit. És teremtett egy utánpótlást, amely azután visszaemelte Magyarországot a most már divízió I-nek hívott B csoportba. És amelyik ott is tartotta.

Mostanáig. Mert most meg van egy generáció (hogy most ez mennyire egy régi generáció, mennyire egy új, az most nem fontos), amelyik meg az A csoportba juttatta a magyar válogatottat. Valószínűleg ki fog esni a csapat. Az is valószínű (szerintem), hogy nem fog utána rögtön visszajutni. (Bár tévednék!) Szóval hasonló sztori ez a '82-eshez: nem a pillanat sikere a legfontosabb, hanem a hosszú távú hatás. Az, hogy talán ez a siker is lódít majd annyit a magyar hokin, hogy majd egyszer stabil A csoportos lehet. Hogy akkor már Szuper Levente fia véd majd a kapuban, és a Palkovics fia lövi a gólokat, vagy esetleg olyan gyerekek, akiknek nem volt korábban közük a hokihoz, csak a lelkes szülők kaptak kedvet egy sapporói közvetítés után, az már mindegy.

Ennyit a szép de távoli jövőről. Még egy megjegyzés a közelebbi jövőről: nekem volt szerencsém egyszer Finnországban megnézni egy A csoportos meccset (ld. itt). Nagy élmény volt. Minden jégkorongkedvelőnek csak ajánlani tudom, hogy 2009-re tervezzen be egy svájci kirándulást. Mert azért a jelen örömeit is ki kell élvezni!

Szólj hozzá!

Címkék: sport magyarország ukrajna jégkorong a csoport vas jános vas márton pat cortina sapporo palkovics krisztián peterdi imre latolgatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr71432872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása