HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Spanyol armada

2008.12.11. 23:48 promontor

kézilabdaHát, ez se volt sokkal szebb látvány, mint a tegnapi. Leginkább a mexikói foci vb-n Kanada ellen játszott meccsre emlékeztetett. Akkor is egy bazi nagy vereségen voltunk túl és jött egy könnyebb ellenfél. Akik ellen valami végtelenül ramaty játékot mutattunk. Na, hát ézt a végtelenül ramaty játékot láttam ma este is.

Persze a hasonlat sántít, Kanada ellen akkor nyertünk, a spanyolok ellen most kikaptunk, akkor ennek ellenére egy több évtizedes süllyesztő kezdetét láttuk, ez a meccs (és ez az eb) nyilván nem lesz a magyar női kézilabda bukásának kezdete, még akkor se, ha nem tesszük a kirakatba az itteni eredményeinket.

A mai vereségünk után szerencsésnek mondható 8. hely (köszönjük, Ukrajna!) ugyan elég gyenge, és a tavalyi vb-vel együtt már egy jelentősebb  visszaesés jelzéseként is nyugodtan fel lehet fogni, de azért még önmagában nem tragédia. Az utolsó három meccsen nagyon ramatyul játszottunk, fantáziátlan, fáradt és motiválatlan csapat benyomását keltettük, de a selejtezőcsoport meccsei (szerintem) egy kicsit javítanak az összképen, legalábbis a dánok és a franciák elleni meccsek. Meg persze javít az összképen az olimpia, ahol ennél jobban játszottunk. Az is a magyar csapat volt, meg ez is.

Nyilván aludni kell majd még egy kicsit erre az eb-re, de azért én már most megkockáztatom, hogy érdemes lenne kicsit visszavenni a követelményekből női kézilabda terén. Pl. lehetne azzal kezdeni, hogy nem az "első hatról" beszélünk, amikor kitűzzük a céljainkat, hanem mondjuk az 5.-8. hely környékéről. Azaz megnevezünk egy felső korlátot, beismerjük, hogy nem reális cél az elődöntő (attól még be lehet jutni, ha úgy alakul, ne tilos...). Egyrészt nem keltenénk hiábavaló reményeket a közvéleményben, másrészt nem tennénk túl magasra a léceket a csapatnak, elviselhetetlen lélektani terhet róva rájuk. Egy elérhetetlen cél görcsös kergetése helyett lehetne építeni egy csapatot, elsősorban edzőmeccsnek tekintve az elkövetkezendő tornákat. Az egyetlen elvárás az lenne (persze), hogy jussunk ki.

Ez az eb ugyanis így semmire se volt jó: se eredményt nem hoztunk, se a csapatunk nem lett tőle jobb.

Mindazonáltal ma este asszisztálhattunk az eb idáig legnagyobb meglepetéséhez, a spanyolok elődöntőbe jutásához. Akik a ma esti produkciójuk alapján érdemtelenül jutottak tovább. Ugyan a románok se bírtak a norvégokkal, az általuk mutatott játék mégis fényévekkel közelebb volt ahhoz, amit kézilabdának lehet nevezni, mint amit a hispán lányok előadtak.

Persze az igazság az, hogy nem láttam, nem tudom, hogyan játszottak a románok és a norvégok ellen, mutattak-e akkor ennél többet, vagy egyszerűen csak szerencséjük volt, hogy egy első meccsén elbambuló norvég, és egy "halálcsoportból" fáradtan érkező, vagy egyszerűen csak aznap éppen rossz passzban lévő román csapatot fogtak ki. Szóval lehet, hogy tévedek.

Mindenesetre itt a tippem az eb végeredményére:

  1. Norvégia
  2. Németország
  3. Oroszország
  4. Spanyolország
  5. Románia
  6. Horvátország

Aztán majd meglátjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kudarc spanyolország ukrajna elvárás kézilabda eb női kézilabda latolgatok női kézilabda eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr17818215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása