HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Népszavazzunk?

2009.01.24. 09:31 promontor

Na, ebbe jól beletrafáltam, ebbe a Seres Mária népszavazásba. Hogy is írtam?

  • "Magánember létére népszavazást kezdeményezett..."
  • "Ez a mostani pedig egy civil kezdeményezés, amiből több kellene..."
  • "egy apró lépést tehetünk ... egy tisztességesebb ország irányába..."

És hogy írja Seres Mária az ő kis honlapján?

  • "Én ugyanis nem foglalkozom politikával ... és nem is vonz a politikusi lét."

Erre mit olvasok ma reggel az indexen?

Seres több szálon kötődik a Polgár Tamás (Tomcat) nevével fémjelzett Zöld Párthoz... 2004-ben Seres Mária szerepelt a Zöld Párt EP-listáján, a választáson azonban végül nem indultak el, utólag módosított ajánlószelvények miatt kizárták őket...

Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a Zöld Párt weboldalán ugyanaz a telefonszám szerepel a párt kontaktjai közt, mint amelyik Seres Mária weboldalán van megadva azoknak, akik vidéki aktivistaként szeretnének csatlakozni az aláírásgyűjtőkhöz...

Na tessék. Kutakodom tovább és szépen és találok még néhány linket, ezek közül talán az Indymediáé a legfontosabb, ott már három hete megjelent ez az információ, csak persze azt én nem olvastam.

Szóval Seres Mária hazudott, szó sincs civil, pártoktól független kezdeményezésről. Sőt,  egy gyanús, szélsőséges kis pártocska áll mögötte. (Az, hogy zöldnek hívják magukat, az már a pofátlanság minősített esete, de sajnos nem egyedi, emlékeim szerint szinte minden választáson elindul valamilyen álzöld párt, hasonlóan szélsőséges nézeteket képviselve.)

Kérdés persze, hogy akkor most mit csináljak ezzel a népszavazási kezdeményezéssel? Aláírjam azért, vagy ne? Igaz, az egyik fő érvemet kilőtték: nem civil kezdeményezés. Azt is nehéz ezek után mondani, hogy egy tisztességesebb ország irányába mennénk ezzel az egésszel, amikor maga a kezdeményezés tisztességtelen. De még mindig ott van maga a felteendő kérdés, mi van, ha csak azt nézem, függetlenül a körülményektől? Ha felülemelkedem azon a sértettségen, hogy hülyét csináltak belőlem, akkor el kell ismernem, maga a kérdésfelvetés jogos, azzal továbbra is egyetértek. Szóval akkor aláírjam?

Nem, nem fogom. Nemcsak az a fontos, hogy mit mond valaki, az is fontos, ki mondja. Ha nem is értek egyet vele mindenben, akkor is van egy minimum szint, amit el kell érjen. Szalonképes kell legyen az illető. Márpedig a Zöld Párt és Tomcat nem szalonképes és ebből kifolyólag nem szalonképes Seres Mária sem.

Korpa, disznó. Nem közösködöm velük.

Na de egy jó ügyért az ördöggel is össze kell fogni, nem? Nem, általában nem. Néha igen, ha nagy a baj. Kivételes esetben. A Nyugat összefogott az egyik gonosz Sztálinnal, hogy legyőzze a másik, momentán még veszélyesebb gonoszt, Hitlert. Nem nézték, ki ő, szalonképes-e, égett a ház, oltani kellett.

Csakhogy most nem ég a ház. A képviselői költségtérítések rendszere persze felháborító, de mégiscsak egy piszlicsáré ügy. Túl fogom élni, ha esetleg nem lesz népszavazás és megmarad a jelenlegi rendszer. Egy ilyen ügyért nem fogok egy ennyire ellenszenves társaságot támogatni. Ha lenne népszavazás, akkor persze igennel válaszolnék a kérdésre. De hogy az aláírásommal most melléjük álljak, azt már nem.

4 komment

Címkék: politika dörgedelem népszavazás költségtérítés tomcat képviselők zéró tolerancia zöld párt seres mária

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr59898624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.24. 21:11:23

Drága Promontor!

Nem azt írtad, hogy küldöd az aláírt ívet? Vagy szerencsére kicsit tologattad azt a borítékot az asztalon?
Látod, majdnem sikerült olyan ügybe keveredni, ahol mindkét fél "piszkos"...
Mi ebből a tanulság? Sajnos, "mit tudom én"...
Nézzük mi történik, ha összejön az aláírás?
1. "Legkésőbb" az AB kitalálja, hogy erről nem lehet szavazni.
2. Lenépszavazzuk, másnap kitalálnak valami mást...

Egy valamire jó lenne... Ha igazán sokan szavaznának, akkor mégiscsak hökkene egyet az "elit".
De abban igazából nem hiszek, hogy sokan elmennének. A politikusok nem hergelnék a népet, ettől nem kéne kevesebb adót fizetni, akkor meg le van ejtve az egész...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.01.24. 22:45:59

Tologattam, először az anyós aláírására vártunk, aztán meg kaptunk egy cetlit a postaládába, hogy a szomszédos utcában gyűjti valaki az aláírásokat, így arra vártam, hogy posta helyett majd hétvégén átsétálok. Így most sétáltatás helyett össze lesz tépve.

A tanulság: én se tudom. Hacsak az nem, hogy fő az óvatosság, meg hogy nem kell elsietni a dolgokat.

Ami az AB-t illeti, ha jól értem ez a kérdés alaposan meg lett csócsálva és már az összes szűrőn átment.

Ha jól tudom, a kezdeményezők szándéka az, hogy a népszavazás együtt legyen meg az európai parlamenti választásokkal, kifejezetten így időzítették az aláírásgyűjtést. Így valószínűleg elég sokan elmennének. Feltéve, hogy a politikusok nem tolják el valahogy, de az nagy blamázs lenne.

Meglátjuk.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.25. 08:53:28

Abban sem vagyok annyira biztos, hogy az EP-re olyan sokan elmennek... ld. még a két héttel ezelőtti időközi... A maira is kíváncsi leszek...
Az "AB"-t meg inkább hagyjuk...(AB alatt azt értem, hogy kicsit érdekesen alakulgat nálunk a népszavazás kérdése. Ld. legutóbb a többiztosítósat... Ahogy minden párt elfelejtette, valahogy kiderült, hogy mégiscsak lehet nem megtartani...)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.01.25. 09:49:45

Nyílván nem lesz sorállás az EP választáson se, de többen lesznek, mint az időközin (szerintem). Szerintem elegen ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, ha lesz.
süti beállítások módosítása