HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Veszprém és Enying

2009.02.15. 22:31 promontor

Sok arca van ennek az országnak.

Az egyiket Veszprém mutatta, ahol ma kézilabda Bajnokok Ligája meccsen a hazai csapat két góllal, 28-26-ra legyőzte a vendég Ademar Leon csapatát. Ezzel egyébként 4 pontjával át is vette a csoportjában a vezetést, mivel a másik csoportmeccsen a Montpellier legyőzte a Flensburg csapatát, az eredmény alapján elég simán, ami némi meglepetés, nekem legalábbis.

A veszprémi csata a szokásos kézilabdás izgalmakat hozta, a Veszprém a mérkőzés nagyobbik részében vezetett, kétszer úgy tűnt, esetleg el is húzhat, de aztán a spanyolok visszakapaszkodtak és nagyjából az utolsó percig izgulni kellett. Egyik csapat sem játszott tökéletesen, a Veszprémen pedig látszott, hogy elég rövid a kispadja, a húzóemberek csak nagyon rövid pihenőket kaptak. Szerencsére Eklemovics remekül játszott (ez nagyon kellett, mert helyettese nem lett volna) és az örökifjú Perez is megmutatta, helye van a kézilabda klasszikusok klubjában, elképesztő gólokat vart be a spanyoloknak. Bár most győzött a Veszprém, nehéz dolga lesz a hátralévő meccseken ezzel a rövid sorral: drukkolok a továbbjutásért, de nem venném biztosra és a jelen körülmények között nem is várható el ettől a csapattól.

Ez a meccs ugyanis sokkal inkább a hiányzókról szólt: a lábadozó Sesumról és Pesicről, de mindenekelőtt a visszahozhatatlan Cosmáról. Veszprém méltó módon emlékezett. Egy méltóságteljes menettel, egy emlékezetes és hősies sportteljesítménnyel, a végén pedig  egy megrendítő jelenettel, amikor a győztes veszprémi játékosok sírva borultak össze, a közönség pedig néma csendben hallgatta végig a Cosmától búcsúzó trombitaszólót.

Másfajta érzelmeket keltett bennem az ország másik arca. Este hallottam az enyingi keltezésű hírt a Kossuthon. Egy "társaság" feljelentést tett, hogy megtámadták őket egy benzinkútnál. A rendőrség kiszállt, vizsgálódott, és kiderült, hogy készült egy felvétel az eseményekről. Ami arról árulkodott, hogy a feljelentésből egy szó sem igaz, senki nem támadott rájuk, sőt, éppen ők támadtak a másik félre. Jelenleg nem világos, mire volt jó ez az egész, hacsak nem a benzinkúton akartak garázdálkodni és a feljelentéssel lefedezni magukat. Esetleg az őket ért támadásból sajtóhírt csinálni és magukat áldozatnak beállítani.

Akárhogy is, az az arcátlanságnak egészen magas foka, amikor a tettes jelenti fel az áldozatot. Nem szabadna engedni, hogy ilyenek megtörténhessenek. Nem szabadna engedni, hogy ilyen emberek szabadon járkálhassanak és a képünkbe nevessenek. Persze ezt már mondtam egyszer. Ahogy kinéznek a dolgok, fogom is még.

Szólj hozzá!

Címkék: sport bűnözés veszprém kézilabda férfi kézilabda marian cosma enying

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr25945091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása