HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Tudnak-e számolni a kéményseprők?

2009.10.27. 18:54 promontor

A kérdés költői, természetesen tudnak. Csak az a baj, hogy rögtön a kettessel kezdik.

A történet amúgy nyár eleji. Pünkösd másnapján találtunk a postaládában egy Második Értesítést, amely szerint nem tudtak bejutni a lakásba kéményellenőrzés céljából, és legközelebb - két hét múlva, egy júniusi hétköznap délelőtt - most már mindenképp legyünk otthon, mert különben hatóságilag be leszünk jelentve és akkor aztán megnézhetjük magunkat.

Nem postai úton kézbesített Értesítésről van szó, hanem a bejutni hiába próbáló kéményseprő által itthagyott cetliről, ami azt jelenti, hogy a Második Értesítés elvileg a Második Sikertelen Bejutási Próbálkozás után született meg. A baj csak az, hogy Első Értesítés illetve ennek megfelelően valószínűleg Első Sikertelen Bejutási Kisérlet a valóságban egyáltalán nem történt.

Ehhez képest kissé rossz néven veszem a nem túlzottan udvarias, ultimátumszerű felszólítást, hogy márpedig legközelebb mindenképp legyünk otthon. Arról nem is beszélve, hogy június közepe kicsit necces, ilyenkor türelmetlenebb családok már akár el is utazhattak nyári szabadságra. Mi szerencsére nem, így végül Zsuzsa viszonylag könnyen meg tudta oldani, hogy otthon maradjon aznap délelőtt.

Ennek ellenére a monopolhelyzetből és a kvázi-hatósági jogkörből adódó arrogancia és a huncut alkalmazotti lustaság egyvelege nem teszi rokonszenvessé számomra az egyébként a kivételesen hülye rövidítésű FÔKÉTÜSZ munkavégzési módszereit.

Úgyhogy remélem, hozzájuk is küld majd pár ellenőrt a Mindent Ellenőrző Egyesület és jól móresre tanítja őket!

(83,5)

Szólj hozzá!

Címkék: homár fogyasztóvédelem kéményseprő

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr121450431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása