HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

A félcsoda: Magyarország - Franciaország 29:29

2010.01.19. 23:10 promontor

Magyarország - Franciaország 29:29 (16:16)

A fene vigye el! A fene vigye a bírókat, akik négygólos vezetésnél vitatható emberelőnyt adnak a franciáknak! A fene vigye el a kapufát, ahonnan Ilyés lövése kifele pattant a vége felé! A fene vigye megintcsak a bírókat, akik aaz utolsó másodpercekre előtt elveszik tőlünk a labdát passszívért!

A fene vigye el, hát ezt megnyerhettük volna!

Na jó, ha egy kicsit lehiggadunk, akkor azért be kell hogy lássuk, hogy ez a döntetlen így is szenzációs eredmény. Az emberelőny megadható volt, a kapufa az már csak olyan, hogy néha kifelé pattan róla a labda, a végén tényleg húztuk az időt, és tulajdonképp örülhetünk, hogy utána nem tudtak már lerohanni minket. De nemcsak az utolsó drámai percek alapján lehetünk elégedettea döntetlennel, hanem azért is, mert azért tudjuk, kik a franciák, és ez látszott is a pályán. Csodálatosan tartottuk magunkat, de ez mégiscsak egy (relatíve) kiscsapat bravúrja volt a világbajnok ellen. "Jól tartjuk magunkat", gondoltam a szünetben, és talán ez zavarta meg a franciákat is, akik a második félidőben azért halványak voltak magukhoz képest. Talán még nem álltak össze eléggé (emlékezzünk, nekik ez egy hosszú menetelés kezdete, ők a döntőn akarnak a legjobbak lenni), talán azt hitték, rutinból lehozzák a meccset, talán arra vártak, hogy majd úgyis összeroppanunk a nyomás alatt.

Hát, egy icipici összeroppanás volt a végén, de azért egy pontot mégiscsak megmentettünk. És dicsérjük azért már magunkat is egy picit: az átlövőink átlőttek (sajna ez nem mindig olyan egyértelmű nálunk), Gál Gyula egy-két szokásos könnyelmű labdaeladás ellenére is néhányszor megmutatta, hogy akár klasszis beállós is lehetne belőle, a szélsőink remekeltek, Törő leginkább, de a többiek is hozzátették a magukét, a védelem egész robosztus lett az első félidő kétségbeejtő kétpercesei után. Szóval jó kis csapatot buherált össze Csoknyai, meglepően jót!

Még akkor is, ha ez a mai eredmény semmire sem garancia. Holnap egy erőtől duzzadó, hozzánk képest kipihent spanyol csapat vár ránk, azt pedig maga Csoknyai mondta, hogy két nap egymás után nem nagyon tud ez a csapat ilyen szinten játszani. Szóval tartom, amit mondtam az elején, hogy a spanyolok ellen se mi vagyunk az esélyesek.

Dehát azt is mondtam nagy komolyan, felelősen és reálisan szemlélve az esélyeket, ugyebár, hogy a franciák lemosnak minket egy könnyed -8-al, aztán mi lett belőle! Hát, van erre nekem egy régi idézetem: "A tudósok megállapították, hogy a dongó nagy testömege és viszonylag pici szárnyai miatt alkalmatlan a repülésre. A dongó erről nem tud, ezért repül." Nahát, a mi fiaink se tudtak arról, hogy a franciák lemosnak minket. És ez a jó a kézilabdában, meg a sportban általában, hogy a papírforma az néha borul. Lehet, hogy holnap nem fog borulni (ez eléggé jellemző lenne ránk), de annyi eredménye mindenesetre volt a mai meccsnek, hogy ezek után nem kérdés, hol fogok körömrágva ülni holnap este nyolckor. Meg persze az összes további meccsünkön. Mert ennek a csapatnak érdemes lesz szurkolni!

Addig is: Szép volt, fiúk!

(75,2)

2 komment

Címkék: sport magyarország franciaország kézilabda eb férfi kézilabda férfi kézilabda eb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr81686227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.20. 19:38:01

Engem aggaszt egy kicsit, amit Csoknyai és Ilyés is mondtak, hogy ti. nagyon fáradtak a játékosok.

Én nem lennék meglepve (de ezért nem is lennék nagyon csalódott), ha súlyos vereség lenne ma a vége. A francia meccsel már így is 1 ponttal fölülmúljuk a várakozásokat, mármint ha sikerül legyőzni a cseheket is. Az esetlegesen spanyoloktól rabolt pontok afféle bónuszt jelentenének.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.01.20. 23:44:30

@Csöncsön: Hát, sajnos jó volt a megérzésed. Egyetértek, a cseheket el kéne kalapálnunk és akkor jól jöhet még az a francia pontocska.
süti beállítások módosítása