HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Vissza a földre: Magyarország - Spanyolország 25:34

2010.01.20. 23:09 promontor

Nézzük sorban a mai meccseket, tanulságos lesz:

Franciaország - Csehország 21:20 (16:10)

Ebből a meccsből gyerekfürdetési és vacsoráztatási okokból kifolyólag csak részleteket láttam. Egy hosszabb szakaszt az első félidő végén kaptam el, akkor biztosan vezettek a franciák, de amúgy eléggé döcögősnek tűnt a gall gépezet. Ennél szerintem több kell majd a triplázáshoz (azaz a VB és olimpiai bajnoki cím mellé az EB trófea begyűjtéséhez), de ez már legyen az ő problémájuk, gondoltam.

Aztán egy újabb szünet után az utolsó negyedórára kapcsolódtam be és elképedve láttam, hogy a csehek nem tudtak arról, hogy nekik itt simán ki kéne kapniuk. Ami a félidőben még döcögős, de azért magabiztos francia győzelemnek nézett ki, abból tanácstalan és enervált francia erőlködés lett. A csehek többször egyenlőre álltak és a végén csak azzal nyertek a franciák egy szívinfarktusos meccsen, hogy Omeyer kárpótolta csapatát a tegnapi betliért, kivédve mindent, amit lehetett, meg egy kicsit még többet is.

Namármost, három értelmezését tudtam előszedni ennek a meccsnek.

  1. A franciák nem is annyira jók. Na jó, persze, hogy nagyon jók, de a formaidőzítésük nem sikerült. Ez persze a tegnapi eredményünket is más megvilágításba helyezi.
  2. A csehek nem is annyira gyengék. Végülis mindenki annyira játszik jól, amennyire hagyják. A csehek ennyire hagyták a franciákat. Ez a pénteki meccsünkre nézve figyelmeztető jel.
  3. A franciák jók, a csehek gyengék, a franciák egyszerűen nagyon rossz napot fogtak ki. Borsos és Ágai Kis nagyjából ezt a verziót nyomta a közvetítés során, akár igazuk is lehet. Végülis azért az elképesztő egy francia csapattól, hogy öt (!) gólt lő egy félidőben, ennyire nem lehet jó a cseh védelem, ehhez indiszponált támadók kellenek. De mitől volt ilyen gyenge ez a mai francia csapat? Egy magyarázat az lehet erre, hogy a tegnapi meccs amortizálta le őket ennyire. Végülis kemény meccs volt és szinte semmi idejük nem volt kipihenni magukat. Ezzel szemben a csehek egy edzőmeccs után érkeztek, fizikailag is pihentebben és fejben valószínűleg sokkal koncentráltabban. Ha ez így van (mondjuk vannak azért kételyeim, mert a franciák nem arról ismertek, hogy nehezen bírnák a sorozatterhelést), az igencsak vészjósló ránk nézve: egy hasonlóan tompa magyar csapat nem a tegnap tönkrevert csehek, hanem éppen az őket agyonverő spanyolok ellen fog játszani...

Hát, meglátjuk.

Magyarország - Spanyolország 25:34 (9:17)

Megláttuk. Sajna az jött be, amitől féltünk sokan: nem volt annyi erő a csapatban, hogy gyors egymásutánban két mecccsen is helytálljon két klasszis csapat ellen. Fáradtak voltunk, lassúak, nem volt csapatjáték se: tegnap ki tudtuk játszani a gyorsan mozgó francia védelmet, ma a hasonlóan dinamikus spanyollal szemben tehetetlenek voltunk. Tegnap elbírtuk, hogy gyenge volt az irányítóteljesítmény, ma nem (gólokban számolva Eklemovics javult tegnap óta, de az irányításnak kevés nyomát láttam ma is), mert ma mindenki más is gyengén játszott. Á, nem is sorolom tovább, gyengék voltunk, na.

Ugyanakkor ez persze nem tragédia: tulajdonképp az fog történni pénteken, amire számítottunk: kiesési rangadó a csehek ellen. Ha úgy vesszük, amit kellett, elértük: szereztünk egy pontot. Egyrészt jó lehet kiélezett helyzetben, mert a csehek ellen a döntetlen nekünk fog kedvezni, másrészt jó lehet, ha továbbjutunk, mégse nulla ponttal kezdünk majd.

Vessünk közben egy pillantást a szomszédba, azaz a C csoportra is: A lengyelek egyelőre a nem kicsi hazai elvárásoknak megfelelően szerepelnek: a németek után a csoport másik nagyvadját is elejtették. Ezzel tovább is jutottak. Nagyobb meglepetés nekem a szlovének menetelése, ámbár rémlik még, hogy a 2000-es évek elején játszottak ők nagyon jól, volt ugye, hogy kivertek minket selejtezőben, vagy pl. van nekik EB ezüstjük 2004-ből, szóval hagyomány van ott, csak az utóbbi időben voltak gyengébbek az eredményeik.

Aminek az a talán kissé váratlan következménye lett, hogy a svéd-német ugyanolyan kiesési rangadó lesz, mint a magyar-cseh. Talán a svédeket a statisztika alapján inkább meg tudjuk verni, nekik fogok szurkolni, de akárki is esik ki, nem fogom hiányolni.

Persze ahhoz, hogy mindez számítson még nekünk, ki kell ejteni a cseheket. Az eddig látottak alapján szerintem jobbak vagyunk, a papírforma is ezt mondja egyébként, talán még Nagy Laci nélkül is, de a különbség nem olyan nagy. Szerintem idegtépő meccset fogunk játszani ellenük.

Dehát ezért is szeretjük a kézilabdát!

(74,7)

Mellesleg, volna miért visszavágni cseh fronton: friss hír, hogy a Sopron női kosarasait ma este egy cseh csapat ejtette ki az Euroligából, hazai pályán ráadásul... :-(

1 komment

Címkék: sport magyarország spanyolország csehország kézilabda eb férfi kézilabda férfi kézilabda eb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr781688221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.22. 23:02:08

Kár, nagy kár... Megmondom őszintén, jobb lett volna egy tisztes vereség a franciáktól bravúr helyett, de továbbjutás. Ez nem volt szép.
süti beállítások módosítása