HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Éberség!

2012.02.13. 07:18 promontor

Állandóan figyelni kell! Mindig résen kell lenni!

Mert akinek egy pillanatra ellankad a figyelme, az úgy jár, mint én tegnap a Sárgakútnál.

Az történt, hogy a Sárgakút akciózott. 12 fabatkás kedvezményt adtak a naftára: a fabatka helyett Sárgapontokat vontak le a Sárgakártyáról. Ezzel Promontor figyelmét jól lekötötték, mert arra kellett koncentrálnia a kasszánál, hogy ne felejtse el megemlíteni, hogy ezúttal ne a szokott módon felírják a bónusz Sárgapontokat a Sárgakártyára, hanem levonják azokat a bődületes fabatkakedvezményért.

Ez az egyszerű művelet sajnos nagy mértékben lefoglalta Promontor szerény agyi kapacitásait, így a Marketingbullshitelhárító Egység a túlterheléstől kikapcsolt. A dörzsölt kutas pedig valahonnan megszagolta, hogy megrendült védelemmel van dolga:

- Nézze, ha megveszi a Csodaszép Színes Sárgakútmagazint, akkor van benne egy Csodakupon, azzal 15 fabatkát spórolhat a legközelebi tankolásnál. És a Csodaszép Színes Sárgakútmagazint most akár 50 Sárgapontért is megkapja...

Ha a Marketingbullshitelhárító Egység működött volna, akkor itt Promontor azonnal gyanút fogott volna és a szokásos lekoptató szöveggel ("Köszönöm, nem érdekel" vagy "Majd meggondolom...") zárta volna rövidre a próbálkozást. Ehelyett azonban nagy hibát követett el:

- Tényleg? És csak ötven pont?

- Igen, látja itt kupon - nyitotta ki a kutas a Csodaszép Színes Sárgakútmagazint villámgyorsan, majd ugyanolyan villámgyorsan vissza is csukta - és itt van az ár, látja, csak ötven pont.

És valóban, a címlapon ott állt, hogy a Csodaszép Színes Sárgakútmagazin 299 fabatkába vagy 50 Sárgapontba kerül. Promontor még értékelte is, hogy a kutas nem nézte hülyének (hahaha...) és nem próbált igazi pénzt kérni ezért az egyébként a kuponon kívül valószínűleg teljesen értéktelen nyomdai remekműért.

- Jó, adjon egyet - mondtam. (Jajjajjaj...)

- Milyen gyakran szokott tankolni? - kapott vérszemet a kutas.

- Hát, úgy havonta egyszer - mondom, a Marketingbullshitelhárító Egység persze még mindig eszméletlen, mert hát mi köze ahhoz a kutasnak.

- Aha, mert akkor vehetne kettőt és akkor két kupont is ki tudna használni kedvezményes tankolásra - mondja a jóindulatú kutas segítőkészen.

Öööö, nem, köszönöm - mondtam, mert ez még a a Marketingbullshitelhárító Egység nélkül is oltári baromságnak tűnt.

OK - vont vállat a kutas, ennyiben maradtunk.

Én meg távoztam, bár ekkor a Marketingbullshitelhárító Egység már bootolt és a tudatalattimban kezdett valami halvány gyanú megjelenni és növekedni. Ez a gyanú aztán csak az otthoni ellenőrzésnél lépett elő a tudatalattimból. Át lettem ejtve.

A Csodaszép Színes Sárgakútmagazinban található Csodakupon ugyanis csak a Sárgakút Győztes-Erő márkanevű prémium üzemanyagaira vonatkozott. Amit eddig soha nem tankoltam és soha nem is fogok. Még 15 fabatkás kedvezménnyel sem, ugyanis még így is bőven drágább a fabados naftánál. A mindenféle "titkos recept", "minőségi adalékanyagok", "jobb a motornak" meg főleg "kevesebbet fogyaszt" című állításokat meg nem hiszem el. Vagy ha el is hiszem, azt biztos nem, hogy ezek behoznák a jelentős árkülönbözetet.

Tehát összegezve: van egy csodaszép, de sajnos zéró hasznos információt tartalmazó, számomra teljesen értéktelen Csodakupont tartalmazó Csodaszép Színes Sárgakútmagazinom. Kommentekben lehet jelentkezni érte, szívesen odaadom bárkinek...;-)

Ötven Sárgapont persze nem nagy ügy, nagyjából olyan, mintha egy kiflit elvesztettem volna. Inkább csak a Marketingbullshitelhárító Egység önérzetén esett súlyos csorba bosszant, illetve az Inkorrekt Eladói Magatartást detektáló részegységem kapcsolt riasztási fokozatba: az ugyanis egyértelműen piszkos húzás, ha egy sárgakúti eladó egy fapados naftát éppen akciósan vásárló (azaz vélhetőleg árérzékeny) vevőre úgy sóz rá egy kedvezményt, hogy elsumákolja azt a tényt, hogy az csak a méregdrága Győztes-Erőre érvényes.

Mindennek a Sárgakútra nézve nem lesz komoly következménye: általában csak céges autót szoktam itt tankolni máshol nem használható üzemanyagkártyával (kivéve a fent említetthez hasonló akciókat), ez értelemszerűen a jövőben is így lesz. A kicsinyes "bosszú" tehát mindössze két szankcióból fog állni.

Az első ez a poszt.

A második meg az a tény, hogy a jövőben egy ideig az obligát vásárlásaimat egy másik útbaeső Sárgakúton fogom megejteni. Legalábbis addig, amíg túlteszem magam az ötven Sárgapont elrablásának traumáján.

A fenti posztot a "négyéves" Jácintnak ajánlom, akinek utolérhetetlen fogyasztóvédelmi posztjait próbálom néhanapján szemérmetlenül másolni, így az a minimum, hogy ezúton is boldog "szülinapot" és további sikeres blogolást kívánjak neki!

4 komment

Címkék: autó homár fogyasztóvédelem benzinkút shell shell kút

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr424098031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.02.13. 08:57:24

Köszönöm a "szülinapi" jókívánságot!
Azért van egy harmadik szankció is, én is el fogom ezért kerülni sárgáékat egy ideig...
Speciel szombaton a RésOlaj-nál tankoltam, kb. tíz forinttal olcsóbban, mint a legközelebbi Sárgakútnál tehettem volna...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.02.13. 18:04:58

@jacint70: A szolidaritást köszönöm!
Egyébként a nevezett Sárgakúttól kb. 150 méterre szintén van egy RésOlaj kút, ott a normál sárgakúti árnál tipikusan 3-4 fabatkával olcsóbb a nafta. Általában ott tankolok privátin, de ha a Sárgakútnál pontbeváltó akció van, olyankor átlendül a mérleg.

@OpenDog: Sőt, duplalúzer! ;-)
süti beállítások módosítása