HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

A rusz átok

2012.08.30. 21:27 promontor

A korábbi évek tót, cseh és teuton átkai után 2012-ben a Kijevi Rusz hordáival nem bírtak a magyar sportseregek. Pontosabban a kosárlabdázóink.

Nyáron a női válogatott selejtezett az Eb-re. Kiesett, mert Ukrajnától mindkét meccsen kikaptak. Mindkétszer szoros küzdelemben, mindössze néhány ponttal. Pedig ha csak az itthoni mecset hozzák akár egyetlen pontocskával is, ők jutottak volna tovább, mert egyébként a többi csoportellenféllel szemben jobb eredményt értek el, mint az ukránok: Izraelt mi kétszer vertük, az ukránok csak egyszer, a csoportgyőztes Belaruszt itthon elkaptuk, az ukránok dupla vereséggel zártak ellenük.Azaz még így is pontegyenlőség volt a magyar és az ukrán csapat közt, de az egymás elleni két vereség miatt az ukránok zártak továbbjutó helyen.

Most a férfi válogatott selejtez, ma játszottuk az ukránokkal a visszavágót. Az odavágón 38 percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd az utolsó két percben a magyarok nulla, az ukránok 9 pontot dobtak, így lett 6 oda. A mai visszavágó előtt az is látszott, hogy ha verjük Ukrajnát 7 ponttal, akkor jó esélyünk van csoportmásodikként továbbjutni. Egy ennél kisebb győzelem esetén a harmadik hely a valószínűbb, de a győzelem ekkor is sokat dobott volna az esélyeinken, mert a 6 selejtező csoport 4 legjobb harmadikja is továbbjut.

Ehhez képest itthon is kikaptunk, két ponttal. Külön dühítő, hogy az agyvérzéses utolsó fél perc büntetőpárbajában mi 6, az ukránok egy büntetőt hibáztak, azaz tulajdonképp mi szúrtuk el a továbbjutásunkat. A legdrámaibb az utolsó büntetőzés volt, mert -3-nál, 3 másodperccel a vége előtt egy 3 pontos dobáskisérletet faultoltak az ukránok, azaz dobhattunk három büntetőt, Ha azok bemennek, hosszabbításra menthettük volna a meccset. De nem mentek be, kettő kimaradt.

A fene egye meg!

Szólj hozzá!

Címkék: sport ukrajna átok kosárlabda

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr964742690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása