HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Elfér vagy nem fér el a busz a Lánchíd utcában?

2014.10.03. 08:35 promontor

Olvasom a Zindexen, hogy gond van a Lánchíd utcával. Egyrészt késik az átadás, másrészt felvetődk, hogy túl keskeny lett az utca, nem férnek el a buszok.

Az index még egy videót is csinált, amelyből kiderül, hogy amikor két szembejövő busz találkozik, akkor a biztonságos oldaltávolsághoz igénybe kell venniük a kerékpársávot. Ment is a szavaztatás, hogy akkor a nép döntse el, hogy elférnek-e a buszok, vagy megint a szokásos "nahát, ilyen csak Magyarországon történhet, nem fér el két busz és ezek a hülyék nem vették észre, röhej!"

lanchidUtca_002_03102014__478x243.jpg

Ahogy látható, jelenleg a szavazás éppen 3108 vs 1526-ra áll azok javára, akik szerint nem fér el. Íme, a magyar útépítés és városrendezés Mohácsa, jaj mi lesz a Lánchíd ucában, ha szembejön két busz!

Hát rámennek a Szent Kerékpársávra, az lesz. Ami még csak nem is szabálytalan, merthogy az ott nem "bringaút", hanem ún. nyitott kerékpársáv, amiről a Kresz úgy nyilatkozik, hogy

"A nyitott kerékpársávot - amely a kerékpárosok közlekedésére kijelölt sáv - az úttesten felfestett fehér színű szaggatott vonal és kerékpárt mutató burkolati jel is jelzi. A nyitott kerékpársávot - az egy irányban vagy egymással szemben közlekedő járművek egymás mellett történő elhaladás ezt szükségessé teszi - más járművek is igénybe vehetik, az irányváltoztatásra vonatkozó szabályok megtartása mellett."

Az indexes videón 1.07-nél szépen látszik, hogy az a biciklisáv ott bizony nyitott:

lanchidUtca_001c_03102014__403x305.jpg

Ha nagyon kekeckedni akarunk, akkor egy dolog még hiányzik, nevezetesen az, hogy a kerékpársávnál fel legyen festve a szaggatott vonal. Ez jelenleg hiányzik. Elvileg még pótolható, hiszen egyelőre csak ideiglenes engedéllyel közlekednek a buszok, a területen pedig még dolgoznak. Másfelől szerintem a tábla is egyértelmű és mint tudjuk, a Kreszben az útburkolati jelek számítanak a "leggyengébbnek", tehát ennek hiánya nem akadálya annak, hogy a buszok szabályosan igénybe vegyék a kerékpársávot a biztonságos kitéréshez.

Persze szavaztatni népszerűbb, mint megnézni a szabályt...

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés kerékpársáv villámposzt bkk Budapest Kresz Lánchíd utca nyitott kerékpársáv

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr786754763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása