HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Hogyan táblázzunk útlezárásokat?

2011.08.25. 09:09 promontor

Promontor néha be-be küld egy-egy szösszenetet az autózz blognak is, ezek aztán vagy megjelennek, vagy nem. Eddig a kiselejtezett írásokkal nem foglalkoztam többet (hulljon a férgese), de most arra gondoltam, kár lenne, ha Promontor írói munkásságának eme közszolgálatilag is fontos zsengéi örökre elvesznének az autózz blog szőrösszívű szerkesztői miatt. Így aztán ezekből ezennel új - várhatólag azért nem túl gyakori - rovatot indítok.

Íme az első világmegváltó autós poszt:

Az egy jó dolog, hogy ha ideiglenes forgalmi rend változásra alkalmi sárga jelzésekkel/táblákkal felhívják az egyszeri autós figyelmét. A gyakorlat persze azt mutatja, hogy ezt a táblázást lehet értelmesen és lehet kevésbé értelmesen csinálni.

Utóbbira példa a Czuczor utca minapi (ez június elején volt...) lezárása. Itt a figyelmeztető sárga tábla kb. 50 méterrel a Czuczor-Közraktár kereszteződés előtt hívja fel erre a figyelmet.

Ilyenkor az autósnak nincs más választása, mint kanyarodás helyett továbbhaladni. Azzal viszont az a gond, hogy a következő jobbra kanyarodási lehetőség sajna egyáltalán nem egyenértékű. Ugyanis a Czuczor utcai lekanyarodás összeköttetést teremt az Üllői úttal a Köztelek utcán keresztül, míg az utána következő utcánál ez a lehetőség már nem adott: az az Erkel-Lónyai utcákon át kikényszerít a Kálvin térre, amivel nem csak az a baj, hogy pár száz méterrel hosszabb, hanem az is, hogy garantáltan dugós útvonal, minimum 10, de inkább 15 perc késést okozva az autósoknak.

Ahhoz, hogy ebbe a csapdába ne kerüljön bele az autós, mindössze annyit kellett volna tenni, hogy a figyelmeztető táblát már a Bakáts vagy Zsil utcai kereszteződések elé kiteszik, ekkor az említett utcákra kanyarodva szintén elérhető a Köztelek utcai kijárat. Ezeken a helyeken azonban sajna nincs tábla.

(Mellesleg a "csapdából" kijutásra a legfájdalommentesebb módszer visszafordulni a Közraktár utcán - ez a Mátyás-Imre utcai útvonalon szabályosan megtehető - és a Bakáts utcánál balra lekanyarodni...)

 

3 komment

Címkék: budapest közlekedés homár fogyasztóvédelem villámposzt autózz autózz blog

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr973114267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.08.29. 11:18:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Igaz, de azt nem is állítottam, hogy a frankhitelesek problémájával azonos nagyságrendű anomáliáról lenne szó. ;-)

Igazából a környékbeli irodaházak, UPC, City Gate forgalmát érintette a dolog. Illetve a "menekülőutasokét", de mostanság nincs belőlük olyan sok.

A javasolt menekülőutad viszont szabálytalan, ugyanis a Lónyai adott szakaszára csak a célforgalom hajthat be.

(Ami persze nem jelenti azt, hogy ezt bárki is betartaná: bizony velem is előfordult már, hogy "nem vettem észre" azt a táblát...)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.29. 11:56:57

@promontor:

Jómagam szoktam a stúdiumba járni, nekem is szopka volt az az időszak.

A célforgalomhoz: Ha megállsz és elindulsz, akkor már célforgalomban voltál ott.
süti beállítások módosítása