HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Mozinapló, 2012/2

2013.02.10. 07:53 promontor

Akkor újabb mozilista féléves bontásban (itt az első félév):

Fejvadászok (július 4.): A skandináv krimi nagyon menő és ezt a véleményt a tetovált lány trilógia óta magam is osztom, így komoly elvárásokkal ültem be erre a filmre. Nem csalódtam. Frenetikus történet, elképesztő jelenetek, váratlan fordulatok, a szokásos krimisablonok teljes felrugása jellemzi a sztorit. Még a végén elolvasok valamit Jo Nesbø-től...

Jégkorszak 4. (jűlius 7.): Családi mozi a mammutok és a kardfogú tigrisek családi életének aktuális kérdéseiről tektonikus mozgások idején... Kellemes, a gyerekek szerették, de nem egy nagy etvasz.

Kínai elvitelre (július 14.): Egy film, ami egyfelől tipikusan latin-amerikai (elfojtott szenvedélyek, életre szóló titkok, mély pillantások), másfelől végtelenül bizarr. Illetve pontosítanom kell: ne gondoljunk itt a szappanoperák bizarr fordulataira, az elcserélt ikrekre, a vak, de csodaszép lányokra, szenvelgő milliomosokra, akik beleszerelmesednek a nyomortanyák Hamupipőkéibe. Itt egy nagyonis átlagos kisember szenvedélyeiről és titkairól van szó, amelyek legfeljebb mélységesen szomorú pillantásokban és jelentőségteljes hallgatásokban nyilvánulnak meg, és persze maguk a titkok és szenvedélyek is hétköznapiak. A bizarr elemet egy kínai szál képviseli, egy égből pottyant tehénnel, meg egy spanyolul nem tudó, rokonokat kereső, ártatlanul mosolygó és a gyámoltalanságában is talpraesett kínaival, aki a maga módján belekavarodik a mi átlagos argentín kisemberünk életébe. Az eredmény egy kedves film, ami azt üzeni, hogy az élet bizarr fordulatai néha az évtizedes gátlásokat is feloldhatják.

Tétova félrelépők (augusztus 8.): Szokás szerint hülye címmagyarítás egy egyébként érdekes filmhez, amely az öregedés illetve az ezzel járó kapuzárási pánik sokadik feldolgozása, a főszereplőknek hála viszonylag színvonalasan.

Holdfény királyság (szeptember 1.): Nehéz megfogni, mi a titka ennek a filmnek. Valami nagyon leegyszerűsített, képregényszerű világot teremt a rendező (Wes Anderson, akitől én eddig csak a hasonlóan fura Tenenbaumot láttam, de az nem igazán tetszett...), mégis, a kicsit statikus jelenetek és egyszerű párbeszédek mögött egy magával ragadó, varázslatos történetet bontakozik ki. Zseniális mozi egy zseniális rendezőtől.

good.gifSzerelem a hatodikon (szeptember 2.): Történet az 50-es évek Franciaországából, amikor még nem feketék és arabok voltak a vendégmunkások, hanem spanyolok és portugálok. A lenézés hasonló volt, de talán mégsem, mint arra a cím is utal. Jó film, amúgy.

Lazhar tanár úr (szeptember vége): Valószínűleg tipikus kanadai történetnek mondható, keveredik benne menekültügy, nevelési kérdések multikulturális közegben (adhatunk-e pofont egy renitens tanulónak), és persze a fő téma, a gyász feldolgozása gyerek- illetve felnőttfejjel. Nem egy világmegváltó film, de nagyon szerethető, már ha nem csak lézerkardpárbajok iránt érdeklődik valaki...

Looper (október 2.): Hm, mi is volt ez? Ja megvan. Hát igen, egy abszolut korrekt hollywoodi átlagffilm, jól elvoltam vele amíg néztem, a történet is viszonylag csavaros. A műfaj kedvelőinek ajánlott.

A temetésem szervezem (október 28.): Jutalomjáték Robert Duvallnak, avagy ki mondja, hogy Hollywood nem becsüli meg színészóriásait...

Skyfall (november 10.): Bond megküzd az aktuális gonosszal. Vajon nyerni fog?

good.gifEgy veszedelmes viszony (november 24.): Történelmi tabló Dániából. Tapasztalatom szerint a skandinávok tudnak jó történelmi filmeket csinálni, ha nekidurálják magukat. Nos, ez a film se kivétel. Felvilágosodás Dániában, avagy mi lett volna, ha Martinovics Ignác II. József orvosa? Hát, úgy tűnik, rövidtávon ugyanaz.

good.gifA tündér (december 21.): XXI. századi börleszk. Fiona és Dom amolyan modern Stan és Pan. Vagy inkább Stan és Stanné. Sőt, ha a filmjük minőségét nézzük, leginkább Chaplin jöhet szóba analógia gyanánt, lévén a harsány nevetést a kisember szeretetével és nem kevés költőiséggel kombinálja ez a tündéri film. Zitának is tetszett.

3 komment

Címkék: film mozi 2012 wes anderson mozinapló moonrise kingdom Holdfény Királyság

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr464735808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zitanaploja · http://www.zitanaploja.blogspot.com 2013.02.13. 16:51:05

Jó kis lista, én ebből csupán két filmet láttam, a másik a Jégkorszak. A felsorolásból még az is kiderül, hogy egy hónapban hányszor mentek moziba :).
Ja és köszönöm a linket!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.02.14. 21:07:23

@zitanaploja: A link már csak azért is kötelező volt, mert a kiválasztásban is segített.

Mozikkal valóban egész jól állunk, némi nagymamai segítségnek hála, bár van egy-két film, amit munkából való korai lelépés módszerével egyedül láttam.

zitanaploja · http://www.zitanaploja.blogspot.com 2013.02.15. 15:55:47

@promontor: Ennek ismeretében még jobban érzem magam, hogy írtam erről a filmről.
süti beállítások módosítása