HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Lisztferihegyi blablák

2013.06.04. 20:25 promontor

Olvasom a Zindexen Hardy Mihály orbitális baromságait és azon morfondírozok magamban, hogy ha a Budapest Airport szupermenedzserei nem néznének minket teljesen hülyének, akkor értelmesen is meg lehetne magyarázni, hogy miért kellett fizetőssé tenni a poggyáskocsikat. Mondjuk valahogy így:

"Nem örólünk, hogy fizetőssé kellett tennünk ezt a szolgáltatást, de kérem lássák be, hogy a gazdasági válság a repülőteret is érinti. Nemcsak hogy csökkent az utaslétszám, de az utasok aránya is eltolódott a fapados utasok irányába, ami értelemszerűen a bevételek csökkenését jelenti. Azt is lássák be kérem, hogy a nemzetközi légiközlekedés átalakulóban van, terjed a "fapados" módszer, amelyben fizetős szolgáltatások száma és aránya növekszik, így ösztönözve az utast is arra, hogy csak olyan szolgáltatást vegyen igénybe, amelyre tényleg szüksége van. Ennek megfelelően a poggyászkocsik fizetős használata is terjedőben van, az utóbbi időben bevezették pl. az X és Y reptereken is (ide olyan példák jönnének, ahol valóban fizetőssé tették a poggyáskocsik használatát)."

Egy ilyen szövegnek se örülnék és lehetne is vitatkozni a döntéssel,(pl. kiváncsi lennék, hogyan viszonyulnak Ferihegy reptéri illetékei a a kérdéses repterek illetékeihez, illetve hogyan változott annak mértéke a válság alatt), de ez legalább egy őszinte szöveg lenne.

Ehhez képest mit adnak Hardy Mihály szájába a Zokosok?

bad.gif"Hasonló rendszer működik szinte minden nagyobb német repülőtéren (legalább harminc ilyenről tudunk Hamburgtól Düsseldorfon át Frankfurtig)"

A Hardy által emlegetett német repterek magas száma impozáns érv, kár hogy a konkrétan megemlített három reptér közül kettőben valójában nem fizetős a rendszer, csak letét van:

Na most akkor a három példából kettőben nem a ferihegyi rendszer van, akkor az a "legalább harminc" ezek szerint inkább csak "legalább tíz"? 

bad.gif„Hardy szerint az új rendszer előnye, hogy a poggyászkocsik jó részét maguk az utasok szállítják vissza a terminálra”

Most Hardy Mihály vagy gyengeelméjű, vagy minket néz annak. (Nyilván az utóbbi...)

A teljesen ingyenes rendszernél valós lehet a probléma, hogy az utasok szerteszét hagyják a kocsikat, bár azt kétlem, hogy a reptér "legelképzelhetetlenebb sarkaiból" kellene őket összszedni, hacsak nem "leglehetetlenebb sarok" mondjuk az érkezési oldalon a taxiállomás vagy a buszmegálló. Erre egy betétdíjas rendszer (tehát olyan, ami visszaadja a pénzt) tökéketes megoldás (ahogy a Tesco-Auchan-stb. helyeken is), a visszajáró pénz remek ösztönző arra, hogy egy dokkoló állomásba visszavigye az utas a kocsit.

Ezzel szemben az új ferihegyi rendszer semmiben sem ösztönzi a kocsik visszavitelét. Azt ezentúl is a reptér munkatársai fogják összeszedni.

Hacsak a fenti mondatok nem azzal a megtévesztő szándékkal fogalmazódtak, hogy a felületes olvasóban az a benyomás alakuljon ki, hogy a dokkolóban visszakapja a pénzt. Mert akkor valóban vissza fogja vinni. Legalábbis az első alkalommal. Aztán amikor rájön, hogy félrevezették, akkor meg majd emlegeti egyesek felmenőit szépen...

1 komment

Címkék: budapest utazás homár dörgedelem fogyasztóvédelem blődli villámposzt repüőtér poggyászkocsi Ferihegyi repülőtér

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr625343952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.06.04. 21:19:06

Ez a Hardy egyre gyógyszerészellenesebb.
süti beállítások módosítása