HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Eb záró megjegyzések

2008.12.15. 23:33 promontor

Hasonlóan a tavalyi vb-hez, íme néhány összekapart megjegyzés:

kézilabdaKezdjük a spanyolokkal. Hát ők jól megtréfáltak mindenkit, beleértve engem is. Csütörtökön simán betippeltem őket a 4. helyre, ehhez képest az elődöntőben megverték a németeket és bejöttek a 2. helyre. Most választhatok a között, hogy egy újabb szerencsés betlinek tulajdonítsam a sikerüket (ehhez lehetne muníciót találni, a németek az olimpián is lebőgtek, szóval ez nem az ő évük volt), vagy inkább ismerjem el, hogy az a csapat, amelyik három favorit ellen öt pontot szerez, az nem érdemtelenül lesz ezüstérmes. Hát nyilván az utóbbi a helyzet.

Nézzük a mieinket: a középdöntőben végig rosszul és az ukránoktól eltekintve eredménytelenül játszottunk, ez volt a "nagy" csalódás. Ugyanakkor a selejtezőcsoportban mutatott teljesítmény árnyal a képen. Ott se játszottunk valami hűdejól, de végülis továbbjutottunk a "halálcsoportból". Utólag sokan megkérdőjelezték a "halálcsoport" megnevezést, mondván, innen senki nem jutott a négy közé, tehát nem is volt ez olyan erős. Szerintem ugyanakkor jogos az eredeti megnevezés, legalább két okból. Egyrészt, szemben a többi csoporttal, nem volt benne olyan gyenge csapat, akiről az elején tudni lehetett, hogy ők esnek majd ki (ld. pl. Portugália vagy Ausztria), igazából bármelyik csapat kieshetett volna. Ebből adódik a "másrészt" is, nevezetesen, hogy három kemény meccsen kellett túlesni annak, aki innen továbbjutott, nem pedig kettőn, mint a többi csoportban, ahol viszonylag simán elintézték a "kiesőjelölt" csapatot. Ez pedig azért magyarázhatja a középdöntőbeli gyengébb teljesítményt (nálunk is, de a románoknál és a dánoknál is.)

Persze ennél sokkal inkább magyarázza a mi gyengébb teljesítményünket, a gyengébb csapat, a hatékony átlövők hiánya, a fáradtság, a motiválatlanság, az összeszokottság hiánya. Ahogy az index írta, ennek a csapatnak egyszerűen sok volt ez a verseny. És igazából itt jön az igazi hiba, amit elkövettünk: lejjebb kellett volna adni az elvárásokat az elejétől fogva. Az olimpiák utáni eb mindig kis presztizsű esemény, mindig rengeteg fáradt és tartalékos csapat jön el, semmiből nem állt volna előre beismerni, hogy mi is ezek közé tartozunk és tökmindegy, mi lesz a helyezésünk. Kipróbálunk néhány új embert, elkezdünk egy építkezést, stb. stb.

Az elvárásokat valószínűleg még a következő világversenyek kapcsán is lejjebb kéne adni, mellesleg. Ez már nem a 2000-es vagy a 2003-2005-ös csapat. Ez annál gyengébb. Szerintem még így is stabil helye van minden világversenyen, nagyjából ott lehet az 5-10. helyek valamelyikén. Persze az érem se lehetetlen, van rá mondjuk 10-20 % esély. Boldog leszek, ha bejön. De ne erről szóljon a "propaganda", meg a célkitűzés, hogy éremért megyünk.

Nyáron tessék megverni a szlovákokat oda-vissza, aztán irány Kina, a következő vb.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kudarc spanyolország elvárás kézilabda eb női kézilabda latolgatok női kézilabda eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr3825283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása