HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Magyarország - Svédország 31:30 (Juhééééééé!)

2009.01.25. 22:43 promontor

Kézilabda vb 2009

Ez az! Vége! Juhééééééé!!! Legyőztük a svédeket!

Magyarország - Svédország 31:30

Na, hát erről a meccsről lehet sokat beszélni, és fogunk is még! Kezdjük hátulról!

8 másodperccel a vége előtt jön a svéd csatár, Ilyés védekezik, ütköznek, Ilyés beesik a büntetőterületre, a svéd is berepül, lő, Fazekas véd. A labda lassan gurul kifele, a svéd várja, de a másik védőnk (Iváncsik) berepül, visszakotorja Fazekasnak, az kinyomja az alapvonalon túlra, idő lejár, vége! Nyertünk! Óriási mázlival a végén, mert a svéd csatár kezében volt az egyenlítés, illetve a német bíró kezében volt a hétméteres. (Az Index Fórumon késhegyig menő vita volt arról, helyes volt-e az itélet, járt-e hétméteres, vagy csak szabaddobás lett volna, de nem ez a lényeg: befújhatták volna a hetest, akár járt volna, akár nem. De nem fújták, továbbengedték. És aztán kimaradt.)

Ez járt nekünk! Járt nekünk a tavalyi döntetlenért, amikor hasonló szituációban nem hagyták ki a helyzetüket és (többek közt) ezzel megelőztek minket a végén. És járt nekünk a mai teljesítményért. Járt Eklemovicnak, aki sérülés miatt hiányzott, járt Nagy Lászlónak, aki sérülten játszott (meg is látszott a statisztikáján, csak 43 %-al lőtt, de hatot így is berámolt, igaz, a többségét nem átlövésből), járt Ilyésnek és Császárnak, akik átvették a gólgyártást, járt Harsányinak, aki szélső létére átlövésből lőtte a győztes gólunkat és járt mindenek előtt Fazekasnak, aki 40%-al védett és ezzel döntő szerepe volt a diadalban.

De járt a többieknek is, még Herbertnek is, aki tök feleslegesen állíttatta ki magát a vége felé, ez megroggyanthatta volna a csapatot, meg járt Puticsnak is, aki olyan, mintha a pályán se lenne, járt Hajdú Jánosnak, aki eddig nem sokat mutatott ezen a vb-n, néha bizony késve avatkozott be a meccsek menetébe és ez meg is látszott, de mégis, még nekik is járt, mert ők is részei voltak annak a csodának, amiért szeretjük a kézilabdát. Mármint a magyar kézilabdát!

Na, ennyit a dicshimnuszról, belelkesedtem, na. Végülis érthető, nyertünk, nem is akármilyen csapat ellen! Lehetne beszélni még a mindenféle hibáról, arról, hogy az első félidőben már simán vezethettünk volna akár öt góllal is, ha nincs két ötperces rövidzárlat, amikor zsinórban öt gólt kaptunk. Meg lehetne arról beszélni, hogy fél percel a vége előtt nálunk van a labda és tíz másodperc alatt elveszítjük úgy, hogy még csak kapura se lövünk (csak aztán szerencsére a svédek elszúrják a végét, ahogy azt fentebb megírtam). De hagyjuk ezeket. Nyertünk, ez a lényeg!

Franciaország - Korea 30:21

Lehet, hogy Koreát nem kéne lebecsülni. (Tegnap nagyon leszóltam őket...) Ma félidőben döntetlenre álltak a franciákkal. Ilyenre ezen a vb-n még nem volt példa, a franciák mindenki ellen vezettek már a félidőben is. Ugyanakkor végül mégiscsak beindulhatott a francia henger, kilencessel küldték haza Koreát. Akik ezzel "megszerezték" a csoport 6. helyét: pontszámban már csak azt a svéd csapatot érhetnék utol, akiktől kikaptak. Számukra tehát a keddi meccs ellenünk elvileg tét nélküli.

Horvátország - Szlovákia 31:25

Hát, nem is tudom. A horvátok ma szerintem gyengébben játszottak, mint ellenünk, és még így is simábban nyertek, a mérkőzés legnagyobb részében 4-5 gólos különbségel vezettek, a vége felé 7 gól is volt. Ebből az következne, hogy a szlovákok gyengébben játszottak nálunk. Hát, lehet, de az igazság az, hogy nagyon szép dolgokat csináltak. Továbbra is hozzák azt a kulturált, megbízható és helyenként látványos játékot, ami ezen a vb-n beemelte őket a világ élvonalába. Sulc, Antl, Kokocka "sztárrá" vált ezen a vb-n, csakúgy mint a kapusaik, akik ezúttal is remekül védtek. Szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a szlovákok Svédországot is legyőzik kedden.

Latolgatás

A versenyfutás a csoport 3. helyéért továbbra is nyitott és a magyar-svéd-szlovák hármasból bárki megszerezheti, és persze bárki lehet 4. illetve 5. is. Nekünk elvileg előnyünk, hogy a már tökutolsó Koreával kell játszanunk, de ha netán valaki elbízná magát, annak figyelmébe ajánlom, hogy ez a magyar válogatott képes volt a tavalyi eb-n a tökutolsó Izlandtól is megalázó módon kikapni.

Az is mellettünk szól, hogy pontegyenlőség esetén a svédeket megelőzzük, hála a mai győzelemnek, a szlovákokal szemben a gólarány számítana, amiben egyelőre jobbak vagyunk. Az viszont hátrányunk, hogy a szlovák-svéd meccs utánunk lesz, tehát ők már tudhatják majd, milyen eredménnyel tudnak esetleg elénk kerülni.

Ahhoz, hogy ezeket a számolgatásokat feleslegessé tegyük, nyerni kellene Korea ellen, méghozzá lehetőleg minél nagyobb különbséggel. Kis gólkülönbségű győzelem illetve esetleg egy döntetlen is elég lehet, de ekkor már függenénk az utánunk következő mérkőzéstől, ami nem túl jó ómen.

Kerüljük el ezt, ha lehet. Hajrá fiúk, gyűrjétek le Koreát!

 

3 komment

Címkék: sport vb franciaország horvátország szlovákia svédország kézilabda korea férfi kézilabda latolgatok férfi kézilabda vb 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr33900838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.25. 23:27:02

A horvátok ellen láttam Koreát a nyitó meccsen. Ott nagyon jól játszottak két perccel a vége előtt még vezettek. Eleve az ázsiai stílus nagyon kellemetlen, nem lesz könnyű a meccs. Egyébként szerintem elég lenne a döntetlen is, mert biztos vagyok benne, hogy Svédország elveri a szlovákokat.

Kár, hogy nem negyeddöntős a lebonyolítás, mert szerintem a másik ágról bárkit megtudnánk verni, ha jó napunk van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 23:33:44

Ez olyan magyaros, ha tényleg azon vitatkoztak. :-(

Itt van egy - bátran mondhatjuk - világraszóló győzelem egy csapat ellen, melyet huszonhárom éve nem vertünk meg tétmeccsen, erre azon vitatkozunk, hogy az utolsó lövésnél miért nem adtak hetest az ellenfélnek...

Miért kellett volna hetest adni? Nem lövés közben történt a szabálytalanság. Inkább szabaddobást kellett volna ítélni a kilencesről, mely ugye, legfeljebb időntúli lehetett volna.

De nem is ez a lényeg!

Az a lényeg, hogy két ötperces periódus kivételével EGYENLETES és érett teljesítményt nyújtottak a magyarok, nem törtek össze akkor sem, amikor az ellenfél vezetett, és SOK játékos hozta magát: Nagy Laci, Fazekas Nándi, Császár, Gál Gyula, Harsányi és a többiek.

A legeslegrosszabb esetben már tizedikek vagyunk, de emberi számítás szerint a nyolc közé jutás is biztos.

És még egyszer nem léphetünk abba a patakba, mint két éve Izland ellen. (Az egyébként is egy egészen más lélektani helyzet volt. Most mindenki föl van dobva, és tisztában van vele, hogy egy győzelem mit is érne.) Előre az ötödik helyért!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.01.26. 00:00:29

"Egyébként szerintem elég lenne a döntetlen is, mert biztos vagyok benne, hogy Svédország elveri a szlovákokat."

Én is svéd győzelemre tippelnék, csak már kétszer is tippeltem a szlovákok ellen (Románia, Korea) és mindkétszer tévedtem. Egyébként ma is nagyon szépen játszottak a horvátok ellen.

"Ez olyan magyaros, ha tényleg azon vitatkoztak. :-(

Miért kellett volna hetest adni? Nem lövés közben történt a szabálytalanság. Inkább szabaddobást kellett volna ítélni a kilencesről, mely ugye, legfeljebb időntúli lehetett volna."

Nem volt az olyan nagy vita, a győzelemnek mindenki örült, csak volt aki azt mondta, köszönjük a bíróknak, volt aki azt, amit Te.

Egyébként bármilyen helyzetben lehet hetest itélni, ha gólhelyzet volt. Az meg, hogy mi a gólhelyzet, szubjektív dolog. Láttam én már ilyen helyzetben meccs végén hetest itélni.

Összeségében szerintem így volt korrekt. Ha hetest itél, minket büntet igazságtalanul (mert szerintem se volt akkora gólhelyzet, hogy hetes járjon érte), viszont ha szabaddobást itél, akkor gyakorlatilag a svédeket bünteti.

Továbbengedte, megadva az esélyt, hogy a játék folyása döntsön.

(Persze erről Svédországban valószínűleg más a véleményük, de ez legyen az ő bajuk...).
süti beállítások módosítása