HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Téli mese

2009.02.27. 22:40 promontor

(Jégcsap az ablakban: ezt a képet a hálószobánkból csináltam pár napja. Sajna már elolvadt.)

A bátor kis hangyácska téli álmot aludt a hangyabolyban. Egyszercsak azonban felriadt. Valami furcsa zajt hallott. Megpróbált visszaaludni, de nem ment, a zaj csak nem hagyta nyugodni. Végül felkelt, átmászott az alvó hangyatársakon és kikukucskált a hanyaboly ablakán.

Csodát látott, esett a hó. szűrűn hulltak a hópelyhek, mindent vastag fehér takaró borított, amerre a szem ellátott. A bátor kis hangyácska az idősebbektől már hallott a hóról, így azonnal tudta mi ez, annak ellenére hogy még soha nem látott havat korábban. Szaladt visssza a bolyba, hogy felébressze barátját, a kedves kis hangyalányt, hogy neki is megmutassa a havat.

Ketten együtt kimerészkedtek a kertbe, körbejártak a havon. Furcsa volt, kicsit fázott a lábuk, de aztán megszokták. A távolban láttak két gyereket játszani a hóban, őket sokáig lesték. Olívia és Dönci (mert ők voltak a gyerekek) először hógolyóztak, majd amikor megunták, építettek egy hatalmas hóembert, a végén a fejébe csaptak egy ócska edényt sapka gyanánt, faágakból pedig megcsinálták a hóember szemét, száját és orrát. Aztán bementek a házba.

(Ezt a hóembert Eszterrel építettük pár napja.)

A bátor kis hangyácska és barátnője a kedves kis hangyalány ezután utánozták amit a gyerekektől láttak. A hógolyózás nem teszett nekik: kellemetlen volt, amikor a hideg hógolyó eltalálta a testüket. Így aztán nekiláttak hóhangyát építeni. Gyúrtak három nagy hógolyót, pontosabban két nagyot és egy óriásit, és egymás mellé gurították őket, majd újabb hódarabkákkal összetapasztották őket. A két nagy hógolyó lett a hóhangya feje és a tora, az óriási hógolyó a végén pedig a potroh. Levéldarabkákból csinálták meg a hóhangya szemét és száját, fűszálakból a lábait.

Találtak egy nagyobb levéldarabkát. Előszőr a kedves kis hangyalány ült rá és a bátor (és erős) hangyácska húzta őt, aztán cseréltek. Hamar elfáradtak ugyan de kitalálták, hogy ha felmásznak a hangyaboly tetejére, akkor le tudnak csúszni onnan, ráadásul egyszerre ketten is ráférnek a levéldarabkára. Addig addig csúszkáltak le a hangyabolyról, amíg a többiek is felébredtek és kijöttek szánkózni.

Ez sajnos már nem tartott sokáig: felébredt az egyik idősebb hangya is, kijött és visszaparancsolta a hangyagyerekeket a bolyba. A bátor kis hangyácska és barátnője a kedves kis hangyalány ezt tulajdonképp nem is olyan nagyon bánta, mert már jól kijátszották magukat és fáradtak voltak. Visszaérve a helyükre, pillanatok alatt elaludtak. Tavaszig fel se ébredtek.

(Ezt a mesét a napokban rögtönöztem Eszternek.)

Szólj hozzá!

Címkék: mese tél hangya jégcsap hóember

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr84966443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása