HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Lellepark Reloaded

2009.08.06. 16:41 promontor

Balatonlellén üdültünk egy hetet. Visszatérő vendégek voltunk a Lellepark apartmanházban, ami meglepő lehet azok után, hogy tavaly eléggé lehúztam őket.

Az ok a visszatérésre kettős:

  • Egyrészt a sekély déli parti víz és a lellei homokos strand közelsége a Balatonon szinte verhetetlen egy hatéves és egy kétéves gyerekkel "ellátott" családnak.
  • Másrészt azt már tavaly is kiderítettük, hogy az apartmanházban "kettős hatalom" van: mi az ír hátterű Lellepark Apartmanház vendégei voltunk, így idén az Írisz recepciónak szavaztunk bizalmat, reménykedve a jobb kiszolgálásban.

Tavaly a jóval kezdtem és a rosszal folytattam, az idén megfordítom. Alapvetően két kifogásunk volt az apartmannal szemben:

  • A falak nagyon vékonyak, így a szomszédos apartmanokban történő családi események és beszélgetések nagy részét volt szerencsénk kiváló hangminőségben élvezni. Igazából nem emlékszem, volt-e tavaly hasonló problémánk (akkor a másik, parttól távolabbi házban voltunk), de idén ez nagyon zavaró volt.
  • A hálószoba egy ablaktalan kis fülke volt, nagyon szűkös, reggelre alig lehetett levegőt kapni, én még bírtam valahogy, de Zsuzsa többször is kiköltözött a nappaliba. A dologban az a legbosszantóbb, hogy amúgy a hálófülke egyik fala külső fal volt, azaz minden további nélkül lehetett volna ablaka. Ha jól értem, azért nem tettek rá ablakot, mert a szomszéd apartman erkélyére nézett volna. Nos, a tervezőt ezúton tiszteltetem (remélem, most csuklik): egy kis felső ablak tejüveggel tökéletes megoldás lett volna.
  • Na jó, van egy kapcsolódó harmadik kifogás: ha már tavaly az íreket lehúztam, hogy semmitmondó a honlapjuk, akkor ezt tulajdonképp az Íriszről is el lehet mondani: jobb osztrák szállásadók a honlapra felteszik az apartmanok alaprajzát (esetleg tájolással együtt), mutatják a foglaltságot, van "hogy jut el hozzánk" lap, ami az Íriszre ráférne, mert mi ugyan tudtuk, hogy a Lellepark két parkolója közül melyikbe kell menni, de egy első vendég számára ez nem biztos, hogy triviális. Szóval lenne mit csiszolni a honlapon.
  • Sőt, ha korrekt akarok lenni a tavalyiakkal, akkor azt is meg kell említenem, hogy itt se volt zuhanyzófüggöny. Volt viszont felmosó, azzal fel lehetett szépen mosni a fürdőt magunk után.

Szóval az Írisz recepció sem tökéletes hely. Ugyanakkor összehasonlíthatatlanul kellemesebb szájízzel emlékezünk vissza rájuk, mint az írekre, az alábbi apróságok miatt:

  • Fizetés távozáskor. Pedig ugye "apartmanházakban előre szokás"...
  • Törülközőcsere ingyen. Na jó, egyszer cserélték ingyen ki a négy törülközőnket, azt mondták, a következő alkalommal fel fognak számítani 200 forint mosási díjat (a négy törülközőre összesen). Összevetve az írek 750 ft/törölközős árával ez elég mérsékelt.
  • Működő légkondi, nem volt kiégett lámpa.
  • A fogaláskor nem volt szempont, de a kilátás a Balcsira szintén nagyon szép volt, azzal együtt is, hogy nem a legközelebbi apartmant kaptuk és az erkély keleti tájolású volt.

Maga a nyaralás nagyon rutinosan zajlott. Napközben irány a part, pancsolás a vízben, homokozás az árnyékban, kencézés 7653-as faktorú naptejjel naponta tizenhétszer, palacsintavételezés a szomszédos Napfény strandról naponta egyszer, közben szieszta és Csilla-altatás déltájban. Esténként séta a centrumban, kis vidámparkozás, fagyizás, és végül evés a Favágó Pizzériában. Egy alkalommal beültünk a lellei kertmoziba, Eszterrel néztük meg a Madagaszkár 2. című opuszt, egész jó volt, még én is élveztem helyenként.

Hoppá. A Favágó Pizzériának (honlapja nincs, itt egy régi kép róla: a jobboldali nagytetős pavilon az a Holsten címerrel, bár szerintem már nem csapolnak Holstent, én legalábbis Borsodit ittam és Beckre emlékszem még...) szeretnék egy bekezdésnyi dicséretet szentelni. Már tavaly meg kellett volna említenem, mert már akkor a kedvencünk volt. Mind a káposztás kacsacomb, mind a pizza nagyon finom (és nem is drága), a többi megkóstolt étel is teljesen jó, az önkiszolgálórendszer pedig gyors és jól működik. A sör meg persze remekül csúszik. Tavaly még kisérletezgettünk máshol, de idén egy kivétellel mindig itt ettünk.

Az egy kivételt a Botos Csárda képezte Bogláron, őket a kaposvári rokonaink ajánlották figyelmükbe, tavaly is és idén is egyszer próbáltuk ki őket, mindkétszer igen kellemes ebédet rittyentettek nekünk. Természetesen igazi pincéres étterem lévén drágábbak, mint a Favágóék, de az áraik teljesen elfogadhatóak, a hangulat (berendezés, kiszolgálás) nagyon kellemes, a kaják meg finomak voltak.

Mivel csak egy hetet tudtunk itt tölteni (későn foglaltunk, nem volt már szabad hely), ami nem túl sok, így kiegészítettük a nyaralást egy zirci hétvégével, amiről talán egy másik alkalommal fogok beszámolni.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás légkondi balatonlelle lellepark apartmanház írisz recepció favágó pizzéria botos csárda

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr561284056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása