HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Déjà vu

2010.12.10. 22:58 promontor

Idézet két évvel ezelőttről. Az áthúzások frissek, az aláhúzott szavak a betoldások:

Na, hát ez nem volt kellemes látvány, még akkor se, ha olyan észvesztően senki nem lepődhetett meg azon, amit látott. Sajna a papírforma eleve sima vereséget igért, ráadásul a pillanatnyi forma alapján hiányzók miatt egy saját magánál (vagy pontosabban a saját elvárásainál) gyengébb magyar, és egy saját magánál ha nem is erősebb, de mindenképp önbizalomtól duzzadó norvég csapat találkozott.

Nyilván lehetne fejtegetni, hogy ki mindenki betlizett, hogy hol hibázott az edző, meg hogy más lett volna, ha itt van mondjuk Tóth Timea, Zácsik és Ferling Görbicz, meg hogy reális-e ekkora különbség, de az igazság az, hogy láttunk már ilyen norvég-magyar meccset az utóbbi időben (és félek, fogunk is). Nem tudom, mi az oka, de érezhetően mumusunk a norvég csapat: talán azért, mert korábban (a '90-es években) elszenvedtek tőlünk néhány fájdalmas vereséget és ezekért akarnak visszavágni, talán azért, mert bennünk vannak lélektani gátak (azaz nem is hiszünk a győzelemben), nem tudom. De mindegy is. Az "elődöntős álmok" ugyanis a valóságban nem a mai meccsen szálltak el, hanem a románok és a dánok ellen.

Ennyi nagyjából szerintem elegendő is erről a meccsről.

Viszont jön most egy verhető ellenfél: Ukrajna.

Ukrajnával tíz éve még Eb döntőt játszottunk, ettől most mindkét csapat elég messze van. Én inkább valami olyasmit várok, mint két éve, ami még az akkori norvég mészárlás előtt történt. Az eredményt legalábbis minden további nélkül elfogadnám.

Egyfelől szerintem mi valamivel jobb erőkből állunk, ezt az eddigi három mecccs is alátámasztja: mi két meccsen bizonyítottunk, az ukránok csak egyen, ráadásul egy Norvégia elleni vereség azért nem ugyanaz, mint a hollandoktól és a svédektől kikapni. Másfelől a németek tízgólos legyőzése akkor is figyelmeztető jel kell legyen, ha ezek a németek nem egy világverő társaság. Mert ugye mi se vagyunk azok, ez ma azért kiderült.

Szóval a papírforma szoros meccset és talán egy icipicit esélyesebb magyar csapatot igér. A trend viszont az ukránoknak kedvez, őket lendületbe hozhatja a németek kiverése, minket... Na ezt kell gyorsan elfelejteni. Különben is, a női kézilabda az néha szeszélyes műfaj, trendekből nem célszerű kiindulni.

Akárhogy is, minden adott egy körömlerágós vasárnapi thrillerhez.

2 komment

Címkék: sport ukrajna norvégia kézilabda eb női kézilabda latolgatok női kézilabda eb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr602507987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.12.11. 08:09:46

Köszönöm, erre vágytam... ;-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.12.11. 09:41:48

@jacint70: Szívesen! ;-)

Egyébként nem tudom, lesz-e "napi szinten" bejegyzés.

Egyrészt már van kézilabdás blog ( hatosfal.blog.nepsport.hu/ ), ami ugyan még nem annyira jó, mint a jégkorong blog, de azért kezdetnek egyáltalán nem rossz.

Másrészt eléggé el is vagyok havazva mindenfélével. Ez a mostani poszt is eléggé sekélyesre sikeredett, mert ugye a norvég meccsről csak magamat ismételtem, az ukránról meg szintén nem mondtam túl sokat. Ha meg nem tudom tartani a színvonalat, akkor inkább nem írok annyit...
süti beállítások módosítása