HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Veszélyeztetett fajok: a Fekete Ökör

2011.12.09. 07:12 promontor

Jön délután a telefon egy haveromtól, hogy be akarják zárni az Ökröt, olvassam el a prágai fórumot és írjam alá a petíciót, hogy ne tegyék. Elolvasom a fórumot, elolvasom a petíciót (van német és angol szöveg hozzá), majd alá is írom.

Azt is olvasom szerencsére, hogy a helyzet nem reménytelen, még semmi sem dőlt el, állítólag 13-án lesz a kerületi önkormányzatnak egy ülése, ahol tárgyalnak a kérdésről. Szóval lehet, hogy nem lesz semmi gond, de maga az a tény, hogy a gondolat egyáltalán felmerülhetett, azt mutatja, hogy már Prága sem a régi.

Persze ezt tudtam enélkül is.

Amikor 1983-ban először jártam a száztornyú városban, a Károly hídon és az Óvárosi téren esténként cseh fiatalok gyűltek össze, Beatles számokat és cseh dalokat énekeltek csakúgy a maguk örömére. Ezt azóta elmosta a turistaáradat.

Mint ahogy jó pár régi prágai kedvencet is: nincs már meg az U Malvaze (szuvenírbolt van a helyén) és jó pár pár éve bezárt a Szent Tamás is, ma egy ötvencsillagos szálloda van a helyén . Nem kocsma volt, hanem önkiszolgáló étterem az Automat Koruna (aki nosztalgiázni akar, klikkeljen csak rá a linkre, rengeteg régi fényképpel illusztrált cseh nyelvű posztot talál ott!) a Vencel téren, finomabbnál finomabb salátákkal és egyéb klasszikus cseh kajákkal, hát az se fért bele a szép új világba.

Az Ökör nagon régóta kihagyhatatlan programpontja volt prágai útjainknak. A helyben csapolt barna Kozel negyedszázada megunhatatlan. Az "egysíkú" sörválasztékot a sörkorcsolyák szerintem még prágai viszonylatban is nehezen felülmúlhatató választéka és minősége ellenpontozza, amely még idén is szolgált számunkra meglepetéssel. Eddig ugyanis nem tűnt fel, hogy matjes is lenne az étlapon. Nahát idén feltűnt és ha sikerül megmenteni az Ökröt, akkor jövőre bizony újra fogunk belőle rendelni, mert igencsak finom az is.

Csak nem ment el teljesen a cseheknek is az eszük! Az nem lehet, hogy már ők is szemen köpik saját magukat és hagyják az Ökröt is eltűnni a sülyesztőben!

Mindenesetre itt a petíció, aki ismeri, azt gondolom nem kell buzdítani, aki nem, az bízzon bennem: az Ökör megéri azt a pár klikkelést!

http://www.petice24.com/cerny-vul

Szólj hozzá!

Címkék: prága sör cseh csehország söröző fogyasztóvédelem kozel u cerneho vola cseh konyha cseh sör cseh söröző sörutazás U Černého Vola

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr133449026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása