HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Hülye boltkereső a Spar honlapon

2012.07.22. 20:35 promontor

Szombat késő délután el akartam ugrani az Eleven Centerbe, az ottani Sparba, beszerezni néhány elfelejtett bevásárlandót a hévégi éhenhalás megelőzése céljából. Mivel nem voltam biztos a bolt nyitvatartásában, gondoltam alkalmazzuk a modern technológia vívmányait, nézzük meg a Zinterneten a nyitvatartást.

Ugye az alap, hogy egy kereskedőlánc honlapján legyen boltkereső, amin fél perc alatt kikereshető a hálózat bármely boltja, címmel, telefonszámmal, nyitvatartással. Alap, de nem a Sparnál. Boltkereső ugyan van, de aki kitalálta, az nem sokat gondolkodhatott a használhatóságán.

A Spar boltkeresője ugyanis két módon tud keresni: településnévre és irányítószámra.

Spar_2012_07_22__084611ccc__478x213.jpg

Amivel csak a budapesti boltkereséseket teszik lényegében használhatatlanná. Vagy megkapom az összes budapesti boltot ömlesztve, vagy tudom a pontos irányítószámot.

Nézzük az első esetet: Budapesten van 107 Spar bolt, a kereső tízesével listázza és ez nem is változtatható. A sorbarendezés valószínűleg véletlenszám generátorral történik, azaz véletlenül sem pl. irányítószámonként, hogy legalább nagyjából sejtsem, hanyadik lapra kell ugranom. Ezzel a módszerrel tehát szépen sorba kell klikkelnem a 11 lapon, amíg rá nem akadok az én boltomra. Nagyon okos, gratulálok.

Spar_2012_07_22__092041c__478x357.jpg

Persze begépelhetem az irányítószámot is, ugye. Amiből ugye kerületenként van tíz és ide a rozsdás bökőt, hogy 100 újbudai fogyasztóból 95 nem tudja, hogy az Eleven Centernek mi az irányítószáma. A maradék 5 azért tudja, mert ugyanabban a körzetben lakik és ezzel véletlenül tisztában is van. Én viszont kicsit távolabb lakom, az már nem az a körzet. Tehát ilyen módon szépen végigvehetem a kerület 9 másik irányítószámát, amíg rá nem akadok az én boltomra. Az előző esethez képest kettővel kevesebb lehetőség, de jó! Nagyon okos, gratulálok.

Ha már így belejöttem a kekeckedésbe: A Spar a keresője szerint elvileg háromféle bolttípust üzemeltet, van Spar, Interspar és Kaiser's. Kár, hogy Kaiser's már nincs, mert azokat az elmúlt években átalakították és vagy Spar vagy Interspar lett belőlük (az említett Eleven Centerbeli boltnak is Kaiser's a leánykori neve amúgy), aminek a hátterében az áll, hogy a Kaiser's márkanév nem a Sparé (hanem a Magyarorsszágról kivonult Tengelmanné) és gondolom lejárt a névhasználati szerződésük. Miért is tudná ezt pont a Spar keresője?

Spar_2012_07_22__183818cc__478x109.jpgAz már csak hab a tortán, hogy a keresőlapon van egy kis Magyarország térkép, ami egy pillanatra azt a hiú reményt ébresztheti a gyanútlan látogatóban, hogy van térképes kereső. Hát nincs. A térkép csak dísz. Nagyon okos, gratulálok.

Spar.hu minőség = német kreativitás + magyar alaposság.

Utóírat trolloknak: Persze tudom, hogy gugli a barátom és pl. a "spar szupermarket eleven center" keresés is behozza a keresett spar.hu oldalt, de ez nem változtat a poszt lényegi mondanivalóján, miszerint a sparkereső siralmas. Vidéki trolloknak: igen, tudom, hogy ez mondjuk Békéscsabán nem gond, de ez nem változtat a poszt lényegi mondanivalóján, miszerint a sparkereső siralmas.

Szólj hozzá!

Címkék: web homár spar

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr124670504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása