HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Porterfeszt

2011.10.06. 22:05 promontor

A párom fogrehabilitációja miatt ma viszonylag hamar haza kellett jönnöm, így a frissen megnyílt Főzdefesztre mindössze szűk háromnegyedórát szántam.

Ezalatt két új főzdenedű kóstolására jutott időm:

  • Fekete Bárány: Eredetileg a könnyebb Éjjeli Portást néztem ki a csobánkaiaktól, de az nem volt, így maradt a Fekete Bárány. Nem bántam meg: csodálatosan krémes hab és selymes, visszafogottan kesernyés, sokrétű csokis íz jellemzi ezt nemes itókát. (A harmonikus íz gyorsan feledteti, hogy annak ellenére elég sokat kellett rá várni, hogy csupán hárman voltak előttem. Egyrészt az egyetlen csaposhölgynek se a csapolás, se az érmék kiválogatása nem ment kimondottan gyorsan - remélem, lesz segítsége később, mert egyedül nem nagyon bírna egy hosszabb sorral - másrészt Tony Caviar volt olyan kedves, hogy kihasználva főszervező mivoltát éppen soron kívül csapoltatott jó pár pohárral a vipvendégeinek...)
  • Kaltenecker Porter: Eredetileg a a cseh Kocour főzde valamelyik IPA sörét néztem ki másodiknak, de a csehek sajnos még nem érkeztek meg, így végül átsétáltam a Kalteneckerhez és - akkor legyen portertanulmány felkiáltással - kipróbáltam a porterjüket (ld. itt, Rožňavský porter 19º néven, mellesleg ahhoz képest, hogy felvidéki magyar főzdének van kikiáltva, a Kaltenecker.sk honlapon egyelőre nincsenek magyar nyelvű oldalak...). Szegény Kaltenecker Portert valószínűleg bármilyen más alkalommal az egekig dicsérném, de nem a Fekete Bárány után: a csobánkai főzet nekem jobban ízlett. Pedig a Kaltenecker is nagyon jó: az alkoholt ez is remekül elrejti, az íz itt is finoman kesernyés. Sőt, ez tulajdonképp sörszerűbb, a Bárány bársonyos ízéhez képest ez lényegesen buborékosabb: hiába tudom, hogy felsőerjesztésű, ízre simán besorolnám a szokásos cseh barnák közé. Ami ugye nem kis dicséret.

Egyéb benyomásaim röviden: az első feszt kapcsán kényes logisztikáról egyelőre nem derül ki, hogy mennyire bírja majd a komolyabb megterhelést. A választék és a sörcsapok száma mindenesetre láthatóan nagyobb, reméljük elég lesz. A sörök egy része mindenesetre csütörtök délután még nem érkezett meg (így is van választék bőven azért, de aki nagyon kinézett magának valamit, az nem mehet teljesen biztosra) és én továbbra is úgy érzem, hogy a készpénzes fizetés lassítja a kiszolgálást, főleg ott, ahol ugyanaz a személy kezeli a pénzt és a sörcsapot.

Folytatás holnap.

2 komment

Címkék: budapest sör villámposzt sörfőzde fekete bárány kaltenecker főzdefeszt csobánkai serfőzde kaltenecker porter éjjeli portás

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr853283708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.10.07. 13:07:01

A készpénzes fizetés tekintettel arra, hogy a legkülönbözőbb árak vannak nem lenne egyszerűen megoldható. Nekem inkább az fáj, hogy a sörök többsége drágább, mint amennyit ér.
A Fekete Bárány nekem is nagyon bejött!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.10.07. 13:33:09

@Árpa Jankó:

A csehsörfeszten minden sör ugyanannyiba került. Pedig sokféle sör volt, amelyeket máskor a gyártóik nyilván nagyon különböző árakon értékesítenek. Azon a négy napon mégis sikerült egységes áron adni őket. Szóval ez csak döntés kérdése.

Még csak azt se várom el feltétlenül, hogy minden sör legyen ugyanannyi. Lehet játszani az űrmértékkel: drága sör 2 dl, olcsó sör 3 deci ugyanannyi kuponért. Vagy ha nagyon muszáj, lehet 100-as kuponokat osztogatni és annak a többszörösével árazni, ez már bőséges árazási szabadságot nyújt.

Igazából persze majd a sorok hosszából derül ki, kell-e valami ilyesmi. ha nem lesz hosszú sor és lassú kiszolgálás, akkor jó a kp.
süti beállítások módosítása