HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Magyarország - Franciaország 22:27 (és a középdöntős ellenfelek)

2009.01.22. 23:17 promontor

Románia - Szlovákia 23:28

Ebből a meccsből az utolsó húsz percet láttam, azt is két ugrabugráló leánygyermekkel súlyosbítva, ebből következőleg nem biztos, hogy mérvadóak a benyomásaim. De azért elmondom, hogy a bekapcsolás után még éppen sikerült kiegyenlíteniük a románoknak (19:19-re), utána azonban a szlovákok elhúztak. Érződött a feszültség, a románok küzdöttek, de görcsösek voltak, a szlovákok küzdöttek és egy árnyalattal kevésbé voltak görcsösek. Sok hiba, labdavesztések, lerohanások, kihagyott ziccerek utáni ellentámadások jellemezték a meccset, de a rohanásban valahogy mindig a románok hibáztak a döntőnek tűnő pillanatokban. Így aztán ahogy teltek múltak a percek, a román görcsösség fokozódott, a szlovák pedig elmúlt, egyre magabiztosabban játszottak az atyafiak. Megérdemelten verték a kifáradó románokat. Ezzel a csoport harmadik továbbjutója Szlovákia (1 pont, -9 gólkülönbség). Amit láttam tőlük, annak alapján megérdemelték. Csak sajna azt a fránya pontot tőlünk csenték el: keményen megfizetjük a botlásunk árát.

Magyarország - Franciaország 22:27 (8:13)

2:0-ig minden szép volt. Tíz percig klappolt a védelem, Puki nagyokat védett, tartottuk magunkat. Gólokat nemigen tudtunk lőni, de az ellen se. Aztán szép lassan ledaráltak minket. Nem játszottunk mi rosszul igazából egy percig se, sőt. Csak éppen a franciák ennyivel jobbak. Ugyanazt csinálták velünk, mint eddig mindenkivel. Kicsit hullámzott még a meccs, a második félidő elején feljöttünk háromra, aztán lett közte tíz, a végén szerencsére kiengedtek, mi meg felkapartuk magunkat öt gólra, nagyon helyesen. A csoportot természetesen a franciák nyerték és impozáns mutatókkal jutottak a középdöntőbe (4 pont, +14 gólkülönbség).

A csoda elmaradt. Aki akar, álmodhat tovább az elődöntőről, de (elfogadva Csík János kommentárját a Sport 1-en, miszerint a fúknak minden meccsre győzelemre törve kell kiállniuk, tehát tőlük többé kevésbé elvárom, hogy tovább álmodjanak erről) a valóság az, hogy ebben a csapatban ez továbbra sincs benne. Legalábbis szerintem. Na mindegy, azért nézzük, mi vár még ránk. Izgalmak biztosan.

Bejutottunk a középdöntőbe, (1 pont, -5 gólkülönbség). A csoportunkban a 3. helyen végeztünk, viszont a középdöntő csoportban nem csak a nullpontos Koreát, hanem  Szlovákiát is megelőzzük, mert ott csak a franciák elleni kisebb gólkülönbségű vereség számít. Azaz ha maradna a végére ez a sorrend, azzal speciel teljesülne is a hivatalos célkitűzés. De ehhez pontok kellenének. Nézzük, kiktől kellene ezeket megszerezni:/p>

Horvátország (4 pont, +5 gólkülönbség): A szombati meccs. Igen tudom, megvertük őket eb selejtezőn nem is olyan rég. Csak hát az itthoni meccs volt és emlékeim szerint nem teljes csapattal jöttek. Tétmeccs volt, de azért csak olyan "puha" tétmeccs, a selejtező csoportban öt csapatból kettő jut tovább, minden valószínűség szerint a horvátok és mi (azért a szlovákokra majd figyelnünk kell, mint ezt most bizonyították), belefért nekik egy idegenbeli vereség. Szerintem ellenük van a legkevesebb sanszunk, még kevesebb, mint a franciák ellen. Teljes a csapatuk, nagyjából a franciák szintje, ráadásul több ezer néző fanatizálja majd őket. Nem tudom, nem lenne-e okosabb eleve könnyedébben venni ellenük a meccset. Tudom, ez nem vág egybe azzal amit az előbb mondtam (miszerint mindenki ellen akarjunk győzni), de látva a szlovákok tegnapi hozzáállását és a mai győzelmüket, lehet, hogy megérné.

Svédország (2 pont, +2 gólkülönbség): Előzetesen a svédeket vártam a leggyengébb továbbjutónak és úgy gondoltam, megismétlődik velük a tavalyi versenyfutásunk. Az eddig mutatott formájuk azonban sokkal megyőzőbb, mint a mienk. Simán verték Koreát és a spanyolokat is, így aztán élvezhették egy "extra" pihenőnap előnyeit, ők tegnap tét nélkül játszottak Kuvait ellen (ezt mi is megtehettük volna Argentína ellen, ha megvertük volna Szlovákiát...). A mai horvátok elleni vereségük ellenére ott is jól játszottak: ellenünk favoritként lépnek pályára. Persze mire vasárnap összekerülünk, már átmennek egy kemény francia teszten, az egy kicsit leharcolhatja őket. Nekik azért mindenképp neki kéne esni teljes erőnkből. Ha esélyesebbek is, az ő legyőzésük még nem lehetetlen, és hát tényleg minek jöttünk, ha még ezt sem próbáljuk meg. Törleszteni is volna miért...

Korea (0 pont, -7 gólkülönbség): A meglepetéscsapat. Kiverték a spanyolokat, akiket én bivalyerősnek tartottam és minimum csoportmásodiknak vártam. Ezzel együtt ők tűnnek a leginkább verhetőnek. Legutóbb Athénban játszottunk negyeddöntőt, ott viszonylag simán nyertünk is. Erre most is képes lehet a csapat a jövő keddi találkozón, ha Hajdú kellően felkészíti őket taktikailag, továbbá a kellő motiváció és koncentráció is meglesz. Gondolom fontos lesz az átlövők szerepe, a hatos falunk szilárdsága és valamit ki kell találni a kontrák ellen (mondjuk góllal fejezni be a támadásokat, akkor nincs kontra...;-), dehát ezt a szakik jobban tudják nálam. De vigyázat! Korea nem könnyű ellenfél, és nyilván fenik is ránk a fogukat! Nem lehet úgy kiállni, mint a szlovákok ellen, mert abból nagy bukta lehet.

És akkor a végére egy tipp, a csoport végeredményére:

  1. Horvátország 10 pont
  2. Franciaország 8 pont
  3. Svédország 5 pont
  4. Magyarország 4 pont
  5. Korea 2 pont
  6. Szlovákia 1 pont

Fogadásokat persze nem kötök.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport vb spanyolország franciaország horvátország szlovákia románia svédország kézilabda férfi kézilabda latolgatok férfi kézilabda vb 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr77891814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása