HTML

 

PromontorBlog

Mozik, utazások, fotózás. Budapest, Újbuda. Fogyasztóvédelmi füstölgések. Sportkommentárok. Sörélmények. Rendkívül eredeti, ugye...

Friss topikok

Ők meg látogatnak

free counters (2008 november 28. óta)

Őket hirdetem

Bloggerunió

Magamat hirdetem

Első Magyar Háromcsillagos SuperBlog!

Ezt szívom

Budapest szmogtérképe

Ehhez próbálom tartani magam

Ehhez próbáld tartani magad

Creative Commons Licenc

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda EB 2012

Férfi kézilabda VB 2011

Férfi kézilabda VB 2011

Női kézilabda EB 2010

Női kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda EB 2010

Férfi kézilabda VB 2009

Férfi kézilabda VB 2009

Női kézilabda EB 2008

Női kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Férfi kézilabda EB 2008

Női kézilabda VB 2007

Női kézilabda VB 2007

Sparcédula avagy a 13 forintos poszt

2019.04.07. 08:24 promontor

Szeretjük a Spar-t roppantul, ahogy ezt már párszor megírtam.

Az ilyenek miatt, mint ez a mostani, többek közt.

Bevezetés

Szerda, Spar Szigony utca: Kefir+parizer beszerzés anyukámnak. Kicsit kókadtan perkálom az aprót és csak otthon veszem észre, hogy a parizer 86 Ft helyett 99 volt. Pedig időtlen idők óta 86 forint volt és szerintem az is volt kírva, szóval bosszankodva veszem tudomásul a "feltételes átverést". Feltételes, mert persze lehet, hogy rosszul emlékszem és nem az volt kírva... Nem mintha annak örülnék, ha felemelték az árát...

Tárgyalás

Péntek, Spar Szigony utca: Kefir+parizer beszerzés anyukámnak. Most már figyelek, hoppá az árcédulán 86 Ft van. Fénykép készül. Megyek a pénztárhoz. Pénztáros beüti, látom, hogy 99Ft. Szólok, kelletlenül elhúzza a száját, hívja a vezetőt. Az odajön (kb 78 másodperc) leszedi a parizereket a listáról, pénztáros félrerakja. Mondom (pontosabban megismétlem), hogy ez így nem jó, szeretném megvenni őket 86 forintért. Újabb pénztárosi szájelhúzás, vezető elmegy megnézni, hogy tényleg 86 forint-e a kiírt ár. Közben a pénztáros megkér, hogy hadd vegye sorra a következő vevőt, mert sokan várnak, hangsúlyozza vádlóan, jelezvén, hogy feltartom a sort. merthogy ennek az egésznek én vaggyok az oka. Csakis. Mondom, hogy nem, várjuk meg a vezetőt, mindjárt visszaér. (Ha sorra veszi a következő vevőt, akkor megint én várhatok a soromra, köszönöm, nem.) Újabb szájelhúzás, vállvonogatással. Közben vezető visszatér 33 másodperc volt az egész, mondja, hogy valóban 86 forint. Az árat nem tudják módosítani a gépben, szóval a pénztáros újra lehúzza 99-ért és és visszaadja a különbözetet. Reméli, hogy szép napom, mondja jó hangosan. Én is hasonló jókat kívánok neki magamban. Az, hogy elnézést, az egyszer nem hagyta el a száját az egész jelenet alatt. (A vezetőnek igen, mentségére legyen mondva.)

sparcedulaszigony_478x252.jpg

Befejezés

Szerda, Spar Tétényi út: Kefir+parizer beszerzés anyukámnak. Most már figyelek, az árcédulán 99 Ft van. Szóval áremelés történt, csak a Szigony utcában valahogy elfelejtődőtt az árcédula lecserélés. Sok a dolguk, hiába.

Péntek, Spar Szigony utca: Kefir+parizer beszerzés anyukámnak. Figyelek, az árcédulán 99 Ft van. Lecserélték a régit. 

GYIK

Sag schon, árat emeltek, elfejejtették lecserélni az árcédulát, mond már....

  • Hát igen. Ha ez nem lenne túl gyakori, továbbá nem társulna olyan esetekkel, amikor viszont a mögöttes szándék nem a szimpla hanyagság, hanem a vásárló megvezetése, akkor nem szólnék egy szót se. De nem ez a helyzet, ilyesfajta sztorival tele a padlás.
  • Meg persze a modor. Ők hibáznak, mégis én vagyok a kekec vásárló, aki nem átall szóvá tenni 13 forintot. Szájhúzogatás, gúnyos "jókivánság" a végén. Elnézéskérés nuku.

Minek megyek oda.

  • Hát azért, mert ők vannak ott. Meg kb. mindenütt. Az egyik legnagyobb közértláncról van szó ugyebár. Magammal tolnék ki, ha sose mennék többet Sparba.
  • Az viszont azért igaz, hogy az ilyeneknek van hatása bevásárlási szokásaimra. Bemenni bemegyek, de ritkábban, egyre inkább csak azokra az árukra koncentrálva, amiket csak tőlük kapok meg (ld. az "anyukámnak" kitételt...).
  • És közben örömmel olvasom a híreket, amikor valahol egy-egy rendesebb konkurrens nyit boltot...

Cirkusz egy kanál vízben, nem mindegy, hogy 86 vagy 99? Hiszen 99-ért is megvetted...

  • Persze, a konkrét esetben megvettem, más áruk és más összegek esetében esetleg nem venném meg.
  • A csodaparizerről tudni kell, hogy eddig volt baromfiparizer 86-ért és pulykaparizer 99-ért. Eddig megvettem az olcsóbbat. Mostantól mindkettő 99. Ezután azt fogom venni, amelyik tovább eltartható. Szóval még 13 forint is megváltoztathatja a választásomat.

Na, akkor történet lezárva,jöhet a következő.

5 komment

Címkék: budapest homár spar fogyasztóvédelem parizer villámposzt

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr2314742927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.04.07. 08:41:47

Az ok, hogy nincs elég dolgozó a boltban, vagy csak lustákat és lassabb idősebbeket tudnak felvenni. Egy fiatal inkább ül irodában kevesebbért, mint hogy folyamatos fizikai munkát végezzen, akármennyire legyen is az könnyű és az idegesítő vevőkkel foglalkozzon. :D

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2019.04.07. 09:56:58

@megamovieboy: Persze. Csak hát van konkurrens lánc, ahol az ilyen esetek sokkal ritkábbak. És ha vannak is, az ottani eladók kulturáltabban kezelik. Pedig ott se irodai munkát végeznek.
Szóval az ok nem külső, hanem belső. A Spar szar.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.04.07. 12:04:51

@promontor: A szupermarketekből két normális maradt, a Prima és a Spar. A Tesco Express szegényes kínálatú. A Pennyből kevés van, a Coop és a Real botrányos. Az Aldi és a Lidl meg diszkont, ott nem lehet rendes bevásárlást csinálni, még egy jó tepsiskrumplihoz való normális alapanyaguk sincsen, mert a német ízlés szerinti lengyel termékeket árulják.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2019.04.07. 15:42:21

Szerintem meg tök igazad van. Nem 13 Ft-ról van szó, hanem arról, hogy valakinek be kell vállalni a nevelést, hogy ha hibáztunk, akkor vállaljuk be, ne a vevőt/ügyfelet basszusgitároztassuk...
Kedvencem a spórolósnál, hogy amikor "véletlenül" pont az akciós termékből nincs egy darab sem a polcon, és szólok, akkor kapásból rávágják, hogy nem jött belőle.
A sötétkék alapon sárga sokkal jobb, ott ha valami nincs, akkor mindig bemennek a raktárba, és általában hoznak is ki...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2019.04.08. 08:39:11

@megamovieboy: Ha a "normális" a viszonylag széles áruválasztékot jelenti, akkor kb. igaz, amit mondasz. Az én értékelésemben a "normálisba" beleszámít a kiszolgálás minősége.

Egyébként amellett, hogy a Tesco Express-Coop-Reál láncokról nincs elégséges ismeretem, szerintem a Tesco Expressből sincs több, mint Pennyből. A Coop-Reál meg inkább vidéki láncok, Budapesten belőlük sincs sok.

@jacint70: Na igen, a két "új" diszkont kiszolgálásban messze veri a többi láncot.
süti beállítások módosítása